reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

W którym TC jesteś ze beta wynosi 7 tys? Ja mam 7+6 i beta 81 tysięcy. Mieści się w normach, ale mam wrażenie że jest jakaś duża.
Kochana ja jak miałam 6+0 to moja beta wynosiła ok 44tys 😁 i też się bałam że dużo, ale lekarz powiedział że wynik jest ok, teraz już tak szybko nie wzrasta, więc w sumie może będę miała coś na twoim poziomie, ale nie wiem bo już tego nie badam, dzisiaj mam 7+0

reklama
Mam dzisiejsze wyniki bety, więc wszystko wygląda teraz tak:
26.05 417
28.05 1032
06.06 5489
08.06 7024

Dzisiejszy przyrost jest bardzo malutki, ale pocieszam się tym że chociaż jest... Wiem że w okolicach 6 tygodnia to USG jest bardziej miarodajne, zobaczymy co tam lekarz dzisiaj stwierdzi. Ja właśnie wstałam... Wolałam przespać ten czas oczekiwania na wizytę😔🤦‍♀️idę się teraz powoli ogarniać
Trzymam kciuki, powodzenia.

W którym TC jesteś ze beta wynosi 7 tys? Ja mam 7+6 i beta 81 tysięcy. Mieści się w normach, ale mam wrażenie że jest jakaś duża.
Wg OM jestem 6+1 😔 nie martw się, Twoja beta jest w porządku chyba, to moja jest zdecydowanie za niska. Liczyłam że będę miała teraz przynajmniej na poziomie 15tys a tu takie nic 😟 dziewczyny w prywatnej wiadomości pocieszały mnie że niskie wzrosty to nie zawsze wyrocznia czegoś złego. Nie wiem, jestem jakiś dziwnie spokojna. Nie trafia w ogóle do mnie że mogę dzisiaj usłyszeć coś przykrego 😖🥺

jeżeli wymiotujesz więcej niż 5-7 razy dziennie to ja udałabym się do innego lekarza. ja w pierwszej ciąży dostałam torecan dopiero jak prawie zemdlalam w rękach ginekologa. Wcześniej mi nie wierzył jak mówiłam że nie mam już na nic siły. Teraz bez najmniejszego problemu. nie wiem dlaczego lekarze uznają że skoro to 1 trymestr to można całe dnie wymiotować nic nie jeść, nie pić i czuć się całymi tygodniami fatalnie.
Załatwilam receptę 🙂 mam nadzieję że przyniesie mi ulgę mam wziąć na noc 1 czopek raz dziennie a Tobie jak kazał lekarz brać jak się po nich czujesz?

Wg OM jestem 6+1 😔 nie martw się, Twoja beta jest w porządku chyba, to moja jest zdecydowanie za niska. Liczyłam że będę miała teraz przynajmniej na poziomie 15tys a tu takie nic 😟 dziewczyny w prywatnej wiadomości pocieszały mnie że niskie wzrosty to nie zawsze wyrocznia czegoś złego. Nie wiem, jestem jakiś dziwnie spokojna. Nie trafia w ogóle do mnie że mogę dzisiaj usłyszeć coś przykrego 😖🥺

Trzymam kciuki za dobre wiadomości !!

Byłam dzisiaj znowu na wizycie, niestety przez infekcję ostatnio częste wizyty mam.
Fasolka rośnie jak na drożdżach i ma już ponad 3 cm :) nie mogę uwierzyć, że zaczął się 11 tydzień! 🥰

jeżeli wymiotujesz więcej niż 5-7 razy dziennie to ja udałabym się do innego lekarza. ja w pierwszej ciąży dostałam torecan dopiero jak prawie zemdlalam w rękach ginekologa. Wcześniej mi nie wierzył jak mówiłam że nie mam już na nic siły. Teraz bez najmniejszego problemu. nie wiem dlaczego lekarze uznają że skoro to 1 trymestr to można całe dnie wymiotować nic nie jeść, nie pić i czuć się całymi tygodniami fatalnie.

Ja też nie miałam problemu, żeby je dostać i też uważam, że lepiej użyć niż się tak męczyć. Ja przez odwodnienie trafiłam na sor na kroplówkę i nabawiłam się zapalenie dróg moczowych. Sama nie wiem czy gorszy torecan czy późniejsze leczenie infekcji antybiotykiem.
Ale mi już zaczyna być lepiej bez leków więc nie zawsze trwa to jakoś bardzo długo.

Mąż miał dziś po pracy smażyć kotlety, a właśnie złapała mnie taka ochotę na zupę pomidorowa, że ruszam z kanapy na zakupy. Czy też macie czasem takie nagle zachcianki? 😁

Ja nie wiem czy u mnie to nie jest spowodowane, że w końcu mogę coś jeść ale mój mąż musiał jechać po masło orzechowe, dżem i chleb tostowy ;) ostatni raz to jadłam jak byłam w Stanach 8 lat temu więc uznaję za zachciankę ciążową :)

A czy któraś z Was dostała od lekarza na nfz skierowanie na różyczke, toksoplazmoze, hiv? Myślałam że to są badania obowiazkowe które lekarz powinien wypisac, a dostałam tylko informacje żeby je zrobić odplatnie

Byłam dzisiaj u lekarza na NFZ i dowiedziałam się, że te badania normalnie powinnaś móc zrobić na NFZ. Chyba lekarz Ci coś ściemnia :)

Byłam dzisiaj znowu na wizycie, niestety przez infekcję ostatnio częste wizyty mam.
Fasolka rośnie jak na drożdżach i ma już ponad 3 cm :) nie mogę uwierzyć, że zaczął się 11 tydzień! 🥰
Mi tez czas pędzi jak szalony,może dlatego ze pracuje 🙈 ja jutro zaczynaM 10+0 wiec chyba tez 11 🙈 musimy cieszyć się każda chwila bo fasolki nie długo (w styczniu) już wyskoczą 😁

reklama
Załatwilam receptę 🙂 mam nadzieję że przyniesie mi ulgę mam wziąć na noc 1 czopek raz dziennie a Tobie jak kazał lekarz brać jak się po nich czujesz?
Bardzo się cieszę:) mam nadzieję że i Tobie torecan pomoże. Ja aplikuje rano jeden czopek jak wstaje i cały dzień mam w miarę dobry chyba że się denerwuje lub ktoś pali papierosy. Wtedy nic nie pomoże. Nie mam po nim żadnych działań niepożądanych. O ile pamiętam mi ginekolog mówiła że mogę brać jeden rano jeden wieczorem ale skoro jeden mi pomaga to więcej brać nie będę. Wieczorem już zaczyna mnie lekko mdlić ale potem to już idę spać więc nie ma tragedii. Trzymam kciuki. Dawaj koniecznie znać! :)

Do góry