reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Super! Czy lekarz coś mówił o wielkości maleństwa? To ok? Pytam, bo też miałam 1 cm i gin (nie moja) mówiła z 10 razy, że małe :/ ale pocieszyłaś mnie, że masz tyle samo 😆
Coś dziwny ten lekarz tymbardziej że nawet pisze ze dla tego tyg dziecko powinno mieć 0.9 - 1.1 nie przejmuj się jeśli się martwisz wszystko jest ok tymbardziej że ja np mam różnice tylko 2 dni między Om a usg a Ty który tydzień masz z OM i z usg?

reklama
a ja mam dość. dziewczyny z pracy mają problem z tym, że jestem w ciąży i że nie wiadomo kiedy pójdę na L4 bo nie mogą sobie nic przeze mnie zaplanować...mam po prostu dość..czuje się różnie, ale jeszcze na siłach do pracy. mam ochotę iść na L4 mimo wszystko, żeby nie mieć stresu, bo jest taka atmosfera...

Idź na zwolnienie, Ty tylko się tam niepotrzebnie stresujesz. Nikt nie będzie potem tego pamiętał, ze pracowałaś długo dla dobra firmy.

Hej dziewczyny 😚 u mnie aktualnie 7tc aczkolwiek od 5tc mam okropne mdłości , macie jakieś cenne rady jak się z nimi chociaż na chwilę uporać ?? Czy się nie da ? 😭😁 Jest coś czego warto spróbować ? 🤔😁
Mi w sytuacjach kryzysowych pomaga tylko zimna cola.

Wlasnie sobie robię pomidorówkę kremowa, bo mnie strasznie naszła na nią ochota:cool2:

Ja piję zwykła herbatę i do niej dodaje imbir. Na mdłości pomagała mi cola, ale wczoraj od tego gazu taki brzuch mi wywaliło, pół nocy się męczyłam. Dziś kupiłam sobie rumianek, działa łagodząco na układ trawienny i żołądek, zobaczymy. Wczoraj czytałam o jakoś herbatkach dla kobiet w ciąży, które działają rozluźniająco-relaksujaco i łagodzą pewne dolegliwości, ale wskazane dopiero od II trymestru.

Idź na zwolnienie, Ty tylko się tam niepotrzebnie stresujesz. Nikt nie będzie potem tego pamiętał, ze pracowałaś długo dla dobra firmy.

Mi w sytuacjach kryzysowych pomaga tylko zimna cola.

Wlasnie sobie robię pomidorówkę kremowa, bo mnie strasznie naszła na nią ochota:cool2:

Mnie tak samo! 😂 Miały być kotlety, ale mam taką ochotę na pomidorową. Właśnie gotuje 🙉

Hej! Nie jestem na bieżąco :(

Ale! Jestem po wizycie. Wsyztsko jest ok Z serce bije :) nie słyszałam, ale widziałam. Dzidzi ma 120mm, dostałam skierowanie na badania i na następnej wizycie z wynikami założą mi kartę ciąży :) om 7+5, usg 7+3 termin na 18.01 odetchnęłam :)Zobacz załącznik 1130395
Cudo. 🥰 Ja dziś 8t2d z OM i ogromnie się boję jutrzejszej wizyty 🙈

Mam dzisiejsze wyniki bety, więc wszystko wygląda teraz tak:
26.05 417
28.05 1032
06.06 5489
08.06 7024

Dzisiejszy przyrost jest bardzo malutki, ale pocieszam się tym że chociaż jest... Wiem że w okolicach 6 tygodnia to USG jest bardziej miarodajne, zobaczymy co tam lekarz dzisiaj stwierdzi. Ja właśnie wstałam... Wolałam przespać ten czas oczekiwania na wizytę😔🤦‍♀️idę się teraz powoli ogarniać

26.05 417
28.05 1032
06.06 5489
08.06 7024

Dzisiejszy przyrost jest bardzo malutki, ale pocieszam się tym że chociaż jest... Wiem że w okolicach 6 tygodnia to USG jest bardziej miarodajne, zobaczymy co tam lekarz dzisiaj stwierdzi. Ja właśnie wstałam... Wolałam przespać ten czas oczekiwania na wizytę😔🤦‍♀️idę się teraz powoli ogarniać
Na pewno będzie wszystko ok trzymam kciuki 🙂

26.05 417
28.05 1032
06.06 5489
08.06 7024

A na którą wizyta? Trzymam kciuki ✊

reklama
26.05 417
28.05 1032
06.06 5489
08.06 7024

W którym TC jesteś ze beta wynosi 7 tys? Ja mam 7+6 i beta 81 tysięcy. Mieści się w normach, ale mam wrażenie że jest jakaś duża.

Do góry