reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Spoko,ja tez sie bardzo stresuje,tylko z kolei skokiem tsh......
Nie martw się, teoretycznie powinno być nie więcej niż 2.5 ale u mamy ginekolog możesz przeczytać ile czasem kobiety mają i rodzą zdrowe dzieci 😊 ja aktualnie mam obniżone do 1.6 ale od 4 lat się leczę i za miesiąc idę sprawdzić czy nadal gra

reklama
Końcówka, bo dokładnie 6t5d. Więc chyba wtedy powinien być nieco większy, ale właśnie na różnych forach pocieszałam się czytając, że czasem tak jest. Dziewczyny tutaj też raczej meldowały większe maleństwa w tym czasie, kilka stron temu. Mimo wszystko mam cicha nadzieję, że to nie tak źle, skoro tydzień wcześniej nic nie było widać.

Ja 6t3d miałam 2,5 mm więc podobnie jak Ty i lekarz nic nie mówił że to coś nie tak 🤔 tylko że to bardzo wcześnie jeszcze poprostu

Końcówka, bo dokładnie 6t5d. Więc chyba wtedy powinien być nieco większy, ale właśnie na różnych forach pocieszałam się czytając, że czasem tak jest. Dziewczyny tutaj też raczej meldowały większe maleństwa w tym czasie, kilka stron temu. Mimo wszystko mam cicha nadzieję, że to nie tak źle, skoro tydzień wcześniej nic nie było widać.
Niestety nie jestem żadnym ekspertem, ale postaraj się nie martwić. U każdego może być inaczej. Ja miałam 6t3d ( według USG) podobno około 3mm zdaniem lekarki, która to oglądała ale na usg jak jest wskaźnik CRL mam napisane 5,9mm.

Niestety nie jestem żadnym ekspertem, ale postaraj się nie martwić. U każdego może być inaczej. Ja miałam 6t3d ( według USG) podobno około 3mm zdaniem lekarki, która to oglądała ale na usg jak jest wskaźnik CRL mam napisane 5,9mm.
To ogólnie trochę lepiej by wyglądało, bo jeśli brać pod uwagę, że wtedy maluchy rosną już ponoć 1mm dziennie to końcem tygodnia byłoby prawie 6-9, a to trochę więcej niż 2-3mm.. Ale ogólnie wiem, że Teraz to mogę sto teorii dorobić 🙈 jeszcze trochę łapie się myśli że może nie do końca dobre zmierzył 🤔

Dziewczyny mam do Was dość intymne pytanie i nie zdziwi mnie jak żadna nie odpowie. Jak jest u Was teraz z seksem🙊 bo przyznam się, że kończę globulki i chcę wrócić do tematu ale trochę się boję? Czy uznajecie to za w pełni bezpieczne teraz w ciąży i szalejecie, czy oszczędzacie się w tym temacie ?🙊

a u mnie np. zarodek ma 0,61cm w 6tc3 więc to na prawdę jest w trzy światy.

To ogólnie trochę lepiej by wyglądało, bo jeśli brać pod uwagę, że wtedy maluchy rosną już ponoć 1mm dziennie to końcem tygodnia byłoby prawie 6-9, a to trochę więcej niż 2-3mm.. Ale ogólnie wiem, że Teraz to mogę sto teorii dorobić 🙈 jeszcze trochę łapie się myśli że może nie do końca dobre zmierzył 🤔
Chyba tak jak pisała już Asij, to jest tak wczesny etap ciąży, że pewnie kolejne USG więcej Ci powie. Ja trzymam kciuki, żeby było dobrze :) Postaraj się tylko nie martwić - łatwo powiedzieć, ale pewnie mało jest "idealnych" ciąży, a stres jednak to najgorsze co nam się przytrafia.

Dziewczyny mam do Was dość intymne pytanie i nie zdziwi mnie jak żadna nie odpowie. Jak jest u Was teraz z seksem🙊 bo przyznam się, że kończę globulki i chcę wrócić do tematu ale trochę się boję? Czy uznajecie to za w pełni bezpieczne teraz w ciąży i szalejecie, czy oszczędzacie się w tym temacie ?🙊
jak jest ochota i ciąża nie jest zagrożona to po co się powstrzymywać 😅

reklama
Do góry