reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny muszę Wam powiedzieć, że od tygodnia mam takiego doła, że jeszcze tyle czasu do wizyty- 18.06 a ja nie wiem, co się dzieje w moim brzuchu. Postanowiłam, że pójdę do mojego gina w poniedziałek 8.06 choćby tylko na usg żeby wiedzieć czy tam wszystko w porządku. Może jakiś zarodek się pojawi. To będzie 6+5. Myślicie, że nie za wcześnie chcę iść?

Bardzo dobrze Cię rozumiem.. dla mnie te wizyty w pierwszym trymestrze mogłyby być umawiane max co dwa tygodnie, a mi moja lekarz wyznaczył za miesiąc od ostatniej wizyty- czyli na 25.06 :o od dwóch dni zniknęły mi wlasciwie zupełnie objawy, które miałam od 5tc, więc już na jutro biegiem umówiłam się na USG żeby skontrolować czy wszystko jest ok...
W 6+5 jest jeszcze szansa że moze jeszcze nie być uwidocznionej akcji serduszka, ale powinnaś już zobaczyć zarodek, a moze i bicie serduszka 😍

reklama
Bardzo dobrze Cię rozumiem.. dla mnie te wizyty w pierwszym trymestrze mogłyby być umawiane max co dwa tygodnie, a mi moja lekarz wyznaczył za miesiąc od ostatniej wizyty- czyli na 25.06 :o od dwóch dni zniknęły mi wlasciwie zupełnie objawy, które miałam od 5tc, więc już na jutro biegiem umówiłam się na USG żeby skontrolować czy wszystko jest ok...
W 6+5 jest jeszcze szansa że moze jeszcze nie być uwidocznionej akcji serduszka, ale powinnaś już zobaczyć zarodek, a moze i bicie serduszka 😍

Zgadzam się, wizyty powinny być częściej... Ja mam 3,5 tygodnia przerwy, wizytę miałam wczoraj a następna 30.06 i też nie wiem jak ja wytrzymam tak długo 😁

Dziewczyny tak bardzo zmartwil mnie nagły zanik moich objawów, że napisałam do lekarza - kazał mi przyjechać jutro na USG żeby sprawdzić czy wszystko ok.. trzymajcie za nas kciuki, tak bardzo się martwię...
Wiem co czujesz, ja też tak analizuje objawy, trzymam kciuki żeby było dobrze ❤️

Ja się w sumie nie nastawiam, że będzie już serduszko. Poprostu po 2tyg od ostatniego usg napewno coś się zmieniło w jakąś stronę (dobrą lub złą) i ja chcę to już wiedzieć zwłaszcza, że mój gin ma bardzo dobry sprzęt. W 4+5 bardzo wyraźnie w przybliżeniu widziałam pęcherzyk i ciążowy i żółtkowy.
W którym tygodniu jesteś?
Daj znać jutro po usg.

Dziewczyny wiem że już większość z Was miała robione tsh ale ciężko mi się dokopać teraz 😁 czy wynik 3.62 to dobry wynik ?
Według norm laboratorium 0.27-4.20 .
I teraz myślę czy nie za wysoki ten wynik....

Dziewczyny wiem że już większość z Was miała robione tsh ale ciężko mi się dokopać teraz 😁 czy wynik 3.62 to dobry wynik ?
Według norm laboratorium 0.27-4.20 .
I teraz myślę czy nie za wysoki ten wynik....
Ja też już robiłam. Mój gin mi powiedział, że norma w ciąży to do 2,5. I jak mi wynik wyjdzie powyżej to mam iść do endokrynologa (na szczęście mam 1,7)

reklama
Dziewczyny jak długo czekałyście na wyniki na toksoplazmozę, różyczkę i HCV?
Robiłam dzisiaj badania i w systemie widzę tylko wyniki TSH. Zastanawiam się czy na wyniki badań na przeciwciała czeka się dłużej czy to są te badania, które muszę odebrać osobiście?

Do góry