reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny też tak mam. Staram się być dobrej myśli mimo plamien. Biorę leki, bardzo dużo leżę w ciągu dnia. I cały czas powtarzam sobie że będzie co ma być. Już nie mam wpływu większego. Ale taki stres z tylu głowy jest niestety.
Też się staram leżeć jak moge ale mam jeszcze synka 5,5 letniego i niestety musze zrobic obiad i odprowadzic i przyprowadzic ze szkoły i popołudniami znalezc mu jakieś zajecie, ale mi doktorka nie zalecała tzw. Leżenia plackiem tylko żeby sie oszczędzać i robić tylko to co naprawde jest konieczne. Stres zawsze bedzie ale taki urok ciąży.

reklama
Dziękuję bardzo za te słowa wsparcia. Bardzo chce żeby było Wszytsko dobrze. Boję się trochę za każdym razem jak się do łazienki i zobaczę brudną wkładkę albo trochę krwi. Ale mam objawy typu mdłości, wymioty więc to mnie trochę pociesza.
Ciesz się każdym dniem, wiem że to nie jest łatwe bo sama mam z tym problem, ale staram się doceniac, że w ogóle mogę np zajsc w ciążę, jak poczytać niektóre pary po 7 lat starań... Znajoma z pracy 11 lat starań i pierwsze dziecko urodziła w wieku 38 lat.... To są też tragedie...

a co jest nie tak w robieniu cytologii ? pytam bez żadnych złośliwości. Ja miałam już robiona i nawet nie wpadłam na to, że mogę jej nie chcieć :)
[/QUOT

Chodzi o cytologie w ciąży, w pierwszej ciąży w tamtym roku we wrześniu jak chciałam zrobić cytologie w centrum mikrobiologii w Krakowie to powiedzieli że absolutnie nie w ciąży i ewentualne posiew z pochwy mogą zrobić. Natomiast teraz jak jestem w ciąży to lekarz proponuje cytologie więc nie rozumiem już trochę tych wytycznych.

To zamartwianie się może człowieka wykończyć... Od 5 tc miałam brak apetytu i mdłości, przeszkadzały mi zapachy.. od 2 dni równo z wejściem w 8tc te objawy mi przeszły.. czy to jest normalne? 😟

Acard biorę od tyg. Czyli gdzieś 2 tyg po pozytywnym teście. W szpitalu mi wdrozyli. 75 to jest. Nie badalam progesteronu ale biorę luteine dopochwowo

Plamienia możesz też mieć od luteiny dopochwowej bo może Cię podrażniać.

Szczerze zaniosłam się. Wizyta trwała 2 min zapytała od kiedy mam cukrzycę. To powiedziałam że od kąt jestem w ciąży. Bo mam tylko w ciąży. I dali mi skierowanie na badania prenatalne na 23.06 na 11 i tyle. Nawet mnie nie zbadali ani nic.
Więc nie wiem na czym stoję. A 23.06 będę dopiero 9+2 nie wiem czy to nie zawcześnie.

Ehh chciałam podejść do mojego gina na NFZ zapytać czy mnie dziś przyjmie. Ale widzę że pracuje do 12.30 więc nic nie zdołam zrobić. Idę do domu ugotować ogórkową. Kolo 15 podejdę do przychodni może mają już moje wyniki i będę w wiedziała czy mam jakąś bakterie w moczu.

Mam takie uczucie od wewnątrz na linii pępka gdzieś w połowie wysokości między pępkiem a wagina. Myślicie że to jakaś infekcja i probiotyki w tabletkach wystarcza ?

To zamartwianie się może człowieka wykończyć... Od 5 tc miałam brak apetytu i mdłości, przeszkadzały mi zapachy.. od 2 dni równo z wejściem w 8tc te objawy mi przeszły.. czy to jest normalne? 😟
Może być tak że za kilka chwil pojawia się inne, albo organizm się już przystosował, każdy lekarz powie, że objawy to nie wyznacznik, ale my mamy swoje teorie oczywiście :)

Też się staram leżeć jak moge ale mam jeszcze synka 5,5 letniego i niestety musze zrobic obiad i odprowadzic i przyprowadzic ze szkoły i popołudniami znalezc mu jakieś zajecie, ale mi doktorka nie zalecała tzw. Leżenia plackiem tylko żeby sie oszczędzać i robić tylko to co naprawde jest konieczne. Stres zawsze bedzie ale taki urok ciąży.
Rozumiem Cię. Też mam dwójkę dzieci w domu 5 letni synek i 3 letnia córeczka. Oszczędzam się jak mogę i robię tylko to co konieczne.
Ciesz się każdym dniem, wiem że to nie jest łatwe bo sama mam z tym problem, ale staram się doceniac, że w ogóle mogę np zajsc w ciążę, jak poczytać niektóre pary po 7 lat starań... Znajoma z pracy 11 lat starań i pierwsze dziecko urodziła w wieku 38 lat.... To są też tragedie...
Tak, masz rację.
Mi się udaje zajść w ciążę bardzo szybko. Nigdy nie miałam z tym problemów.
W ciąży zawsze aktywna i pracującą. Ale teraz moje podejście bardzo się zmieniło. Ostatnia ciążę straciłam w 14 tyg A wg okresu 17. I teraz stres mi towarzyszy Poprostu od początku. Dziękuję Wam bardzo :-)

Szczerze zaniosłam się. Wizyta trwała 2 min zapytała od kiedy mam cukrzycę. To powiedziałam że od kąt jestem w ciąży. Bo mam tylko w ciąży. I dali mi skierowanie na badania prenatalne na 23.06 na 11 i tyle. Nawet mnie nie zbadali ani nic.
Więc nie wiem na czym stoję. A 23.06 będę dopiero 9+2 nie wiem czy to nie zawcześnie.

Ehh chciałam podejść do mojego gina na NFZ zapytać czy mnie dziś przyjmie. Ale widzę że pracuje do 12.30 więc nic nie zdołam zrobić. Idę do domu ugotować ogórkową. Kolo 15 podejdę do przychodni może mają już moje wyniki i będę w wiedziała czy mam jakąś bakterie w moczu.

Mam takie uczucie od wewnątrz na linii pępka gdzieś w połowie wysokości między pępkiem a wagina. Myślicie że to jakaś infekcja i probiotyki w tabletkach wystarcza ?
A może zadzwoń do innego lekarza jeżeli się bardzo martwisz, może uda się dziś wykonać badanie? Na pewno probiotyki wzbogacają florre w pałeczki kwasu mlekowego, ale infekcja jeśli jest czynna to musi być wyleczona, poczekaj na wynik badania moczu i jak coś wyjdzie to skontaktuj się ze swoim lekarzem prowadzącym :)

reklama

Wg mnie na badania prenatalne to trochę za wcześnie. Zaleca się robić w 12 tyg. Przynajmniej tak mi lekarz mówił. Te wszystkie wartości odpowiadają dzieciom w tym tygodniach.
Taka wizyta to współczuję. Niepotrzebny stres dla Ciebie. Jeśli masz możliwość do podejdź do lekarza żeby Cię zbadał.

Do góry