reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Też kiepsko spałam. Byłam zrobić drugie podejście do badań bo wczoraj się nie udało (straszna kolejka, bez kolejki tylko w zaawansowanej ciąży). Dziś za to zapomniałam moczu do badania i muszę jutro donieść :/. To będzie trzecia próbka wczorajsza i dzisiejsza do kosza ;/. Przestał mnie biust boleć. Zaczynam wariować, że sytuacja znów się powtarza. Jest mi tylko nie dobrze ale to może być od insuliny która biorę na noc. Jadę właśnie do biura. Muszę załatwić kilka spraw w urzędach i może podejdę dziś do lekarza jak mi się uda.

reklama
Hej. Ja za to przespałem pierwszy raz od dawna całą noc aż do 8 rano. Zwykle się budzę już ok 6 i nie mogę spać. Najgorsze to sikanie po nocy. Wstaje bo idziemy do przedszkola.
Wczoraj się dowiedziałem że u nas cały oddział gin położniczy zamknięty i mój lekarz co chodziłam na NFZ w krytycznym stanie na OIOM pod respiratorem. Ma koronawirus i jeszcze we wtorek przyjmował pacjentki A źle się czuł....
Dobrze że teraz wybrałam innego lekarza i prywatnie...
Miłego dnia!
Ja na siku 3 razy dziś wstawałam a co to będzie później masakra 🤔

Hej kobietki , ja dziś wchodzę w 10 tydzień , a według usg go kończę :) nie znoszę tego zaledwie się obudzę już mnie tak meczy ze wydzieram się bo nie mam czym zwymiotować :( wczoraj wyszłam pierwszy raz na plac zabaw z synem i to był kiepski pomysł , mdłości ogromne . Nie wiem już sama czy to minie faktycznie po 1 trymestrze . Chciałabym jak kiedyś wstać ogarnąć dom siebie wyjąc z synem na spacer na miasto coś zjeść , zrobić porządny obiad. Wiem ze mogłoby być gorzej, codziennie placze z bezsilności . Miłego dnia

Hej kobietki , ja dziś wchodzę w 10 tydzień , a według usg go kończę :) nie znoszę tego zaledwie się obudzę już mnie tak meczy ze wydzieram się bo nie mam czym zwymiotować :( wczoraj wyszłam pierwszy raz na plac zabaw z synem i to był kiepski pomysł , mdłości ogromne . Nie wiem już sama czy to minie faktycznie po 1 trymestrze . Chciałabym jak kiedyś wstać ogarnąć dom siebie wyjąc z synem na spacer na miasto coś zjeść , zrobić porządny obiad. Wiem ze mogłoby być gorzej, codziennie placze z bezsilności . Miłego dnia
Ważne, że maleństwo dobrze się rozwija. Do reszty są się przyzwyczaić. Wkoncu minie, a potem będzie wiele szczęścia ;)

Mam dokładnie to samo już mi brakuje sił rozumiem cie doskonale zazdroszczę kobietom które ciąże przechodzą bezobjawowo a ja zawsze miałam wszystkie co najgorsze objawy. Pozniej mega zgaga. Brzuch mnie w każdej ciąży zawsze bolał jakbym kamienie nosiła mój ginek mówi że taka moja uroda. Ehhh

Joasiu u mnie tak samo , skończą się wymioty i mdłości a wejdę w etap zgagi i picia mleka na potęgę . Eh , wiem ze nie powinnam narzekać i nie chce ale człowiek czasem już nie ma sił .

ja miałam poprzedni tydzień okropny, takie mdłości, że mało pamiętam. teraz mam mdłości cały czas, ale da się na szczęście w miarę funkcjonować. nie wiem czy wrócą jeszcze, mam nadzieję, że nie. Bardziej mam problem z bólem głowy i zawrotami. jutro zacznę 8 tydzień.

Na szczęście na placzki mnie jeszcze nie zbiera ale jestem mega wredna. Z resztą ja chyba już z natury taka jestem ha ha ha 😂😂😂

Dzwoniła do mnie mama przed chwilą i mówiła jak jej 43letniej koleżance fiksowalamiesiączka od dwóch miesięcy. Myślała że ma wczesną menopauza i poszła to lekarza A on jej powiedział że właśnie zaczeka 21t ciąży....
No można się zdziwić??? To jest dopiero szok

A dziś też kiepsko spałam, przed pójściem spać wczoraj zjadłam kolacje (przed 22), dzisiaj już o 4:30 obudziłam się na siku i tym samym tak mi burczalo w brzuchu że musiałam wziąć sobie coś do zjedzenia, o 7 znowu to samo, chciało by się polezec w łóżku ale głód nie pozwala, też tak macie?

Dajcie w ogóle znać jakie macie pomysły na przekąski itp, bo ja sama nie wiem co zjeść żeby nie było mi niedobrze ☹️

reklama
W poprzednich ciążach mnie trzymało do 16 tyg-18tyg dopóki nie poczułam ruchów dziecka. Modlę się codziennie by w tej ciąży minęły szybciej bo nie dam rady tyle jeszcze wytrzymać.
U mnie tez jakoś tak minęły wydaje mi się, ze w 17, a zaczęło się w 7. Teraz tez się czuje okropnie, już schudłam 2,5 kg i jeśli będzie tak dalej to się wykończę

Do góry