reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

A dziś też kiepsko spałam, przed pójściem spać wczoraj zjadłam kolacje (przed 22), dzisiaj już o 4:30 obudziłam się na siku i tym samym tak mi burczalo w brzuchu że musiałam wziąć sobie coś do zjedzenia, o 7 znowu to samo, chciało by się polezec w łóżku ale głód nie pozwala, też tak macie?

Dajcie w ogóle znać jakie macie pomysły na przekąski itp, bo ja sama nie wiem co zjeść żeby nie było mi niedobrze ☹️

Podłączam się pod pytanie - ja tez nie mam pojęcia co jeść, żeby mnie nie mdliło i żebym nie wymiotowala.. praktycznie na nic nie mam ochoty, najgorzej jest mi przełknąć to czego powinnam jeść najwięcej, czyli świeże owoce i warzywa - mdli mnie na samą myśl o nich.. ostatnio na śniadanie jedyną rzecz jaką jestem w stanie zjeść to bułka pszenna z masłem i serkiem Mój Ulubiony naturalnym..
Moje mdłości i jednocześnie uczucie głodu też bardzo nasilają się wieczorami jak już leżę w łóżku - wczoraj zaraz przed snem wpakowałam w siebie kilka chrupek kukurydzianych i faktycznie odrobinę mi przeszło, jakoś dałam radę zasnąć.. na ostatniej wizycie mój lekarz powiedział mi też, że gdyby było bardzo źle, to żeby nawet przez cały dzień małymi lykami popijać colę - wiadomo, że nie jest to źródło witamin i minerałów, ale potrafi zdziałać cuda na ciążowe mdłości i dzięki temu jest szansa żeby coś w siebie wcisnąć..

reklama
A dziś też kiepsko spałam, przed pójściem spać wczoraj zjadłam kolacje (przed 22), dzisiaj już o 4:30 obudziłam się na siku i tym samym tak mi burczalo w brzuchu że musiałam wziąć sobie coś do zjedzenia, o 7 znowu to samo, chciało by się polezec w łóżku ale głód nie pozwala, też tak macie?

Dajcie w ogóle znać jakie macie pomysły na przekąski itp, bo ja sama nie wiem co zjeść żeby nie było mi niedobrze ☹
Ja teraz paluszki skubie tylko takie bez soli bo dla mnie wszystko za słone za ostre za kwaśne i za słodkie masakra.

Hej kobietki , ja dziś wchodzę w 10 tydzień , a według usg go kończę :) nie znoszę tego zaledwie się obudzę już mnie tak meczy ze wydzieram się bo nie mam czym zwymiotować :( wczoraj wyszłam pierwszy raz na plac zabaw z synem i to był kiepski pomysł , mdłości ogromne . Nie wiem już sama czy to minie faktycznie po 1 trymestrze . Chciałabym jak kiedyś wstać ogarnąć dom siebie wyjąc z synem na spacer na miasto coś zjeść , zrobić porządny obiad. Wiem ze mogłoby być gorzej, codziennie placze z bezsilności . Miłego dnia
Kochana nie jesteś sama. Ja wczoraj wymiotowałam każdym jednym łykiem wody, ja nie doprowadzam do tego żeby nie mieć czym wymiotować bo mnie to bardzo boli. Wczoraj byłam non stop w łazience. Około 15 zaczęło kręcić mi się w głowie i robić słabo a byłam sama w domu z córką. Tak strasznie się bałam, że coś mi się stanie a dziecko zostanie samo, że dostałam ataku paniki. W poprzedniej ciąży wymioty trwały do 7 miesiąca. Nie przeżyje powtórki.

Wodę zawsze uwielbiałam teraz nawet patrzeć na nią nie mogę od dwóch dni piję to niezdrową Cole bo choć na chwilę mi pomaga

Właśnie woda mi tez okropnie zbrzydła , pije soki 100% ale są tak słodkie , po herbacie tez muli . Czarnanoc ja jeden raz miałam tylko tak ze nogi mi odmówiły posłuszeństwa czarno przed oczami , a sama z niespełna 2 latkiem w domu. To jest przerażajace

reklama
Do góry