reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Ja od piątku leżę w szpitalu z wielkim krwiakiem, ale plus jest taki, że co dwa dni mam usg robione. To jest moja pierwsza ciąża, długo nie czułam instynktu macierzyńskiego, i okazuje się, że bicie serca na usg to jest najpiękniejszy widok jaki widziałam. Ja jestem zakochana w tym ❤️. Nie mogę się napatrzeć, a to tylko plamki 😅. Co więcej, dziś widziałam dzidziusia po porodzie i miałam ochotę poprosić pielęgniarkę, żeby mi dała popatrzeć na odległość, na chwilkę bo taki był śliczny, nigdy bym nie uwierzyła, że to będzie mnie tak rozczulać.

reklama
Witam :) czy ktroras przyszła mama ma problem z tsh? Mi wyszło 4,2 i dostałam letrox 1 dziennie.. Czy to wplywa na Wasze samopoczucie?

Oj, ja znowu nie na temat 🤷‍♀️ dziewczyny, obudziłam się rano z opryszczką na ustach 🤬 nigdzie teraz nie wychodzę, nie wiem skąd się to przyplątało 🤦‍♀️ czytałam już u mamy ginekolog że nie jest to go groźne dla dziecka, choć gdzieś kiedyś też słyszałam że to największe zło w ciąży. Ale już rozwiałam swoje wątpliwości. Znacie jakąś super skuteczną maść, która można stosować w ciąży? Mam w domu sonol, ale to po konsultacji z lekarzem można a nie ma możliwości kontaktu z moim 😞
Miałam w zeszłym tygodniu. Jak tylko poczułam nakleilam plasterek specjalny i po dwuch dniach już nie było

ja już się nie mogę doczekać, aż zobaczę usłyszę bicie serca..to chyba wtedy jest pierwszy taki najbardziej emocjonujący moment. mam nadzieję, że mój partner będzie mógł przy tym być, że wirus nie pokrzyżuje nam planów.

Witam :) czy ktroras przyszła mama ma problem z tsh? Mi wyszło 4,2 i dostałam letrox 1 dziennie.. Czy to wplywa na Wasze samopoczucie?
Biorę już od miesiąca 1 dziennie na czczo , trudno powiedzieć czy wpływa na samopoczucie bo jednak w ciąży różne to samopoczucie bywa i nie wiem czy leki czy ciążowy stan 🤔

Biorę już od miesiąca 1 dziennie na czczo , trudno powiedzieć czy wpływa na samopoczucie bo jednak w ciąży różne to samopoczucie bywa i nie wiem czy leki czy ciążowy stan 🤔
Po miesiącu robiłam powtórne badanie TSH na początku miałam podobnie jak Ty a teraz mam 3,80 więc słabo spada idę do lekarza z tym wynikiem i pewnie będzie większa dawka.

Ja miałam przed ciąża tsh 2,3 i byłam w szoku ze juz mam 4,2. Dodam że biorę kwas foliowy z innymi witaminami i tam jest jod.. Ciekawe czy to nie ma wpływu.. No nic będę brać leki i mieć nadzieję że będzie wszystko dobrze :)

ja już się nie mogę doczekać, aż zobaczę usłyszę bicie serca..to chyba wtedy jest pierwszy taki najbardziej emocjonujący moment. mam nadzieję, że mój partner będzie mógł przy tym być, że wirus nie pokrzyżuje nam planów.
Ja już wiem że mój mąż nie będzie mógł wejść ze mną na badanie 😔 też chciałam żeby usłyszał serduszko razem ze mną. Choć z drugiej strony ostatnio dziewczyny pisały ze to nie jest dobre dla dziecka... Więc wystarczy mi chyba tylko zapis na usg że to serduszko faktycznie bije 🥰

Oj, ja znowu nie na temat 🤷‍♀️ dziewczyny, obudziłam się rano z opryszczką na ustach 🤬 nigdzie teraz nie wychodzę, nie wiem skąd się to przyplątało 🤦‍♀️ czytałam już u mamy ginekolog że nie jest to go groźne dla dziecka, choć gdzieś kiedyś też słyszałam że to największe zło w ciąży. Ale już rozwiałam swoje wątpliwości. Znacie jakąś super skuteczną maść, która można stosować w ciąży? Mam w domu sonol, ale to po konsultacji z lekarzem można a nie ma możliwości kontaktu z moim 😞

Ja w poprzedniej ciąży miałam 2 razy opryszczkę i wszystko było dobrze, raz w pierwszym trymestrze. Nie stosowałam nic, tylko smarowalam pasta to zębów żeby zasuszyc, bo się bałam czy cokolwiek mogę :-D ale ja przed ciążą średnio raz w roku od czasów podstawówki miałam opryszczkę, więc lekarz mówił że jak już miałam wcześniej to nie jest groźne...
W 2 trymestrze miałam półpasiec 🙄 co się udenerwowałam to moje ale na szczęście wszystko dobrze jest i zażywałam wtedy akcylowir ( to też działa na opryszczkę) ale to był drugi trymestr, nie wiem czy w pierwszym można. Tak czy inaczej na opryszczkę wystarcza tabletki 200 a przy półpaścu miałam dawkę 800... Ale zapytałbym ginekologia czy można to w pierwszym trymestrze stosować bo naprawdę nie mam pojęcia.

Co to pęcherza to też w poprzedniej ciąży zażywałam urosept i piłam duuuuużo herbatki żurawinowej bez cukru

reklama
Ja miałam przed ciąża tsh 2,3 i byłam w szoku ze juz mam 4,2. Dodam że biorę kwas foliowy z innymi witaminami i tam jest jod.. Ciekawe czy to nie ma wpływu.. No nic będę brać leki i mieć nadzieję że będzie wszystko dobrze :)
Ja idę w przyszły wtorek na wizytę, wtedy też będziemy analizować moje wyniki badań, których ja niestety nie mogę sama odebrać 🤦‍♀️ a już w styczniu przy kontrolnych badaniach miałam tsh 2.51. Obawiam się że teraz przez ciążę też mam spory przyrost 🥴😕

Do góry