reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Dziewczyny zastanawiam się nad jedna rzeczą.. ostatnią wizytę miałam 28 maja, kolejną lekarz wyznaczył mi na 25 czerwca i zlecił zrobienie tych pierwszych, podstawowych badań dla ciężarnej. Jak myślicie - na te badania udać się jak najbliżej wizyty - tj zaraz przed 25 czerwca, czy to nie ma znaczenia?

Ja jem wszystko i w większych ilościach bo odczuwam głód. Staram się nie jeść tylko słodyczy np batoników,cukierków ale ciasto już zjem😅

Dziewczyny zastanawiam się nad jedna rzeczą.. ostatnią wizytę miałam 28 maja, kolejną lekarz wyznaczył mi na 25 czerwca i zlecił zrobienie tych pierwszych, podstawowych badań dla ciężarnej. Jak myślicie - na te badania udać się jak najbliżej wizyty - tj zaraz przed 25 czerwca, czy to nie ma znaczenia?
Ja mam wizytę 19.06 i mi ginek kazał zrobić przed żeby na wizytę wyniki były też pierwsze w tej ciąży

Ja tak zrobiłam przed wizytą.

Myślę że nie ma to znaczenia. Ja robię zawsze tak by mi było wygodnie.

Myślę że warto zrobić blisko terminu wizyty ze względu na np wyniki z moczu, jeśli wyszły by jakieś nieprawidłowości to będziesz miała aktualny wynik, sądzę że taki po tyg czy dwóch lekarz będzie kazał powtórzyć

reklama
Oj, ja znowu nie na temat 🤷‍♀️ dziewczyny, obudziłam się rano z opryszczką na ustach 🤬 nigdzie teraz nie wychodzę, nie wiem skąd się to przyplątało 🤦‍♀️ czytałam już u mamy ginekolog że nie jest to go groźne dla dziecka, choć gdzieś kiedyś też słyszałam że to największe zło w ciąży. Ale już rozwiałam swoje wątpliwości. Znacie jakąś super skuteczną maść, która można stosować w ciąży? Mam w domu sonol, ale to po konsultacji z lekarzem można a nie ma możliwości kontaktu z moim 😞

Do góry