reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Też tak myślałam 😱. Miałam zawsze przekonanie, że ma się tak jakby kompletny bezwład czucia w nogach i w pasie A to jednak nie. Człowiek uczy się całe życie.
To ja tak z cesarka mialam :D do samego konca myslalam, ze jak mnie znieczula, to od pasa w dół bede bezwladna, a tu mówią, ze będą ciąć, a ja panika, bo przecież czuje nogi! 😅 ale faktycznie, jak przyjdzie co do czego, to bólu nie czuć

reklama
Jeśli będzie pewne, że to cesarka i kiedy to pewnie postaramy się coś wymyślić... A jeśli naturalny to będzie ciężko bo tam trzeba z wyprzedzeniem planować wolne... dobrze że w grudniu nie mam terminu bo wtedy na pewno by nie dostał wolnego... bo mają odgórnie powiedziane że w okresie świątecznym nie ma urlopów.. głupota ale co zrobisz.
A masz szansę na cc?

To ja tak z cesarka mialam :D do samego konca myslalam, ze jak mnie znieczula, to od pasa w dół bede bezwladna, a tu mówią, ze będą ciąć, a ja panika, bo przecież czuje nogi! 😅 ale faktycznie, jak przyjdzie co do czego, to bólu nie czuć
Hahaha ja pewnie też, się zdziwię. 😅 chciałabym spróbować porodu naturalnego al w jeśli zalecenia będą na cesarke to będzie cesarka. Ja już nie mam żadnych preferencji byle dotrwać w komplecie do końca. A Ty kochana jak się czujesz? Jak fasolki daj A popalić??

Kochane ale dzisiaj jakoś dziwnie się czuje. Brzuch mi twardnieje , czuje normalnie coś w brzuchu nie wiem jak to określić. Ale co chwilę mam jakby mini skurcz i twardnieje

A masz szansę na cc?
Pani doktor powiedziała że zależy od wielkości dziecka bo mam bardzo wąskie wszystko tam na dole ogólnie jestem drobna bardzo. Do tego jakoś czas miałam problem z nadzerka i hpv szyjki macicy. Ze względu na to, że moja mama zmarła na raka boję się, że jak narusze szyjke zmiany się złośliwia .... to bardziej strach niż logika pewnie. Mówią że z hpv można normalnie rodzic naturalnie i nic dziecku nie grozi... Ale ja nie wiem jestem boi dupa ..

Kochane ale dzisiaj jakoś dziwnie się czuje. Brzuch mi twardnieje , czuje normalnie coś w brzuchu nie wiem jak to określić. Ale co chwilę mam jakby mini skurcz i twardnieje
Ale w brzuchu czy podbrzuszu ? Może jakieś zaparcia albo wzdęcia? Ja czuje coraz mniej dolegliwości w podbrzuszu i oczywiście panika ale ginekolog powiedziała, że to normalne. Raz się czuje bardziej, raz nic A raz mniej... A ty tylko dzisiaj to czujesz? Czy już wcześniej się zdarzało??

Też tak myślałam 😱. Miałam zawsze przekonanie, że ma się tak jakby kompletny bezwład czucia w nogach i w pasie A to jednak nie. Człowiek uczy się całe życie.
Znieczulenie które dają do porodu znosi tylko ból i jest to znieczulenie zewnatrzoponowe i Nogi normalnie pracują.
Znieczulenie podpajęczynówkowe powoduje, ze przez kilka godzin nie można ruszyć nogami i np takie stosuje się przy cc. Wie

Ostatnia edycja:
Ale w brzuchu czy podbrzuszu ? Może jakieś zaparcia albo wzdęcia? Ja czuje coraz mniej dolegliwości w podbrzuszu i oczywiście panika ale ginekolog powiedziała, że to normalne. Raz się czuje bardziej, raz nic A raz mniej... A ty tylko dzisiaj to czujesz? Czy już wcześniej się zdarzało??
W podbrzuszu. Nie miałam tak wcześniej. Kurczę nie pamiętam w pierwszej ciąży zebym miala tak wcześnie twardnienie. To nie wzdęcia. Dziwnie się czuje

Hahaha ja pewnie też, się zdziwię. 😅 chciałabym spróbować porodu naturalnego al w jeśli zalecenia będą na cesarke to będzie cesarka. Ja już nie mam żadnych preferencji byle dotrwać w komplecie do końca. A Ty kochana jak się czujesz? Jak fasolki daj A popalić??
Ogólnie jest ok ;) poza calodziennymi mdlosciami i wstrętem do jedzenia...
Nie chce straszyc, ale ja tak miałam w poprzedniej ciąży. Twardniala macica, zupełnie samoczynnie. Na wizycie okazalo sie, ze drastycznie skrocila mi sie szyjka. Dostałam wiecej luteiny i.magnezu i musialam brac nospe. Co ci mogę polecić, to na pewno nie dotykaj zbytnio brzucha, bo to tylko prowokuje skurcze.
Pani doktor powiedziała że zależy od wielkości dziecka bo mam bardzo wąskie wszystko tam na dole ogólnie jestem drobna bardzo. Do tego jakoś czas miałam problem z nadzerka i hpv szyjki macicy. Ze względu na to, że moja mama zmarła na raka boję się, że jak narusze szyjke zmiany się złośliwia .... to bardziej strach niż logika pewnie. Mówią że z hpv można normalnie rodzic naturalnie i nic dziecku nie grozi... Ale ja nie wiem jestem boi dupa ..
Też mam hpv. Jestem po konizacji szyjki, co tylko poteguje strach o donoszenie ciazy. A z tym, ze dziecku nic nie grozi prxy porodzie, to z jednej strony niby tak, ale z drugiej moze sie zarazic. I o ile chlopcom to nie robi roznicy, to z dziewczynka gorzej. No chyba, ze daja jakies szczepienie czy cos, ale to nie wiem, bo nie wnikalam

reklama
U mnie trwało wszystko 3,5 godziny. Od chwili gdy zorientowałam się, ze brzuch mi twardnieje do momentu urodzenia Syna.
3,5 godziny łącznie z przyjazdem do szpitala, mąż był w pracy wiec sama kierowałam samochodem. Liczę, ze tym razem będzie tak samo albo jeszcze szybciej.
Ból nie do opisania ale trzeba jakoś wytrzymać.

Do góry