reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Ale ciąża już donoszona. Warunki całkiem dobre do porodu. Zwłaszcza, że to nie pierwszy. Dziś 38+4 na izbie na usg szacują na 3kg to już sama prosiłam żeby nie czekać aż się samo zacznie tylkonskoro juz jestem w szpitalu to zeby ograniczyc moj pobyt do minimum

Ale ciąża już donoszona. Warunki całkiem dobre do porodu. Zwłaszcza, że to nie pierwszy. Dziś 38+4 na izbie na usg szacują na 3kg to już sama prosiłam żeby nie czekać aż się samo zacznie tylkonskoro juz jestem w szpitalu to zeby ograniczyc moj pobyt do minimum
Odważna 👍A miałaś kiedyś już zakładany balonik?

Nie. Pierwszy porod całkowicie naturalnie się zaczął
Mi musieli wywoływać też przez ciśnienie i kwas moczowy rósł.
Miałam założony cewnik na noc, był lekki dyskomfort ale dostałam zapobiegawczo leki przeciwbólowe żeby się wyspać. Rano wyjeli i było 3 cm rozwarcie i podloczyli oxy i za 1,5 godziny tulilam córkę

No mi nie dali cewnik na noc żebym się wyspała i od rana mamy zaczynać. Na izbie mi powiedziała lekarka, że na ścisk to i rozwarcie na 2 palce mam to już te 3 cm powinny być bo przyjmują że 1 palec to 2 cm. Też bym chciała już mieć to za sobą. A 1,5h to bardzo szybko na oksy:) jak to zrobiłaś?;)

No mi nie dali cewnik na noc żebym się wyspała i od rana mamy zaczynać. Na izbie mi powiedziała lekarka, że na ścisk to i rozwarcie na 2 palce mam to już te 3 cm powinny być bo przyjmują że 1 palec to 2 cm. Też bym chciała już mieć to za sobą. A 1,5h to bardzo szybko na oksy:) jak to zrobiłaś?;)
Nie wiem jak ja to zrobiłam. Sama nastawiona byłam na kilka godzin porodu a tu chwila i po wszystkim 🙂
Oby i u ciebie szybko poszło

reklama
A mi chyba czop odchodzi na papierze miałam jasnorozowy śluz? i chyba mam skurcze :D takie bóle miesiączkowe krótkie, co jakiś czas :p ogólnie mam wysoki próg bólowy więc ciężko mi określić czy na pewno to to : D
ja myślałam, że już nie dociągnę do terminu, skurcze, niedawno miałam krew na papierze, kłucie w szyjce, a lekarz po wizycie powiedział, że tu się nic nie dzieje i mogłabym tak chodzić i chodzić 😂

Do góry