reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

ja myślałam, że już nie dociągnę do terminu, skurcze, niedawno miałam krew na papierze, kłucie w szyjce, a lekarz po wizycie powiedział, że tu się nic nie dzieje i mogłabym tak chodzić i chodzić 😂
Mi powiedziała w czwartek że jest zadowolona bo już dobrze jestem przygotowana do porodu :D 2cm rozwarcia i jest tam na prawdę fajnie 🤣

reklama
A mi chyba czop odchodzi na papierze miałam jasnorozowy śluz? i chyba mam skurcze :D takie bóle miesiączkowe krótkie, co jakiś czas :p ogólnie mam wysoki próg bólowy więc ciężko mi określić czy na pewno to to : D
Ja mam też wysoki próg bólu i właśnie boję się, że nie rozpoznam pierwszej fazy porodu, jeśli to będą tylko skurcze 🤣 ostatnio ktg pokazalo 3 takie ogromne skoki, polozna przychodzi po czasie, patrzy na graf i na mnie i pyta czy coś czułam, a ja, że nie 😜 może to nie były skurcze? 🤔 Różowy ślad na papierze, to raczej napewno czop, także chyba się zaczyna :)

A mi chyba czop odchodzi na papierze miałam jasnorozowy śluz? i chyba mam skurcze :D takie bóle miesiączkowe krótkie, co jakiś czas :p ogólnie mam wysoki próg bólowy więc ciężko mi określić czy na pewno to to : D
Mi ten czop wczoraj z rana schodzil i dziś rano też trochę było więc nie wiem ile mi to będzie odchodzić 🤷‍♀️ A skurczy mam wrażenie mniej 😪

Póki co nudy. Ból krocza. Krwawienie ustapilo. Idę spac:/ już robiłam przysiady i spacery i nic:( kolejne ktg o polnocy:/ a ja juzbtesknie za starszą córką.
Ciśnienie mibspradyczniebskacze ale do 150/95 raz miałam 155/103
Też mam wysokie, ale mnie wypuścili i bo leczą od 150 w zwyż, a ja mam cały czas 148/96 - 145/93 itd :)

Ja to wam zazdroszczę że jakiekolwiek oznaki macie bo u mnie nic. 18 stycznia mam zgłosić się do szpitala w dniu terminu porodu.

Ja mam też wysoki próg bólu i właśnie boję się, że nie rozpoznam pierwszej fazy porodu, jeśli to będą tylko skurcze 🤣 ostatnio ktg pokazalo 3 takie ogromne skoki, polozna przychodzi po czasie, patrzy na graf i na mnie i pyta czy coś czułam, a ja, że nie 😜 może to nie były skurcze? 🤔 Różowy ślad na papierze, to raczej napewno czop, także chyba się zaczyna :)
Miałam tak samo z córka 🤣 były skurcze A ja nic, tylko patrzyłam na KTG i zdziwiłam się o co chodzi.
Teraz mam już brązowe mam na papierze więc nie wiem czy to czop czy rozwarcie

reklama
Do góry