reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Ja też mam termin na 1 stycznia. Szyjka 4 cm. Też się zastanawiam czy dotrwam, dla dziecka to rok różnicy w rozwoju.
Dokładnie tak też myśle z tym rokiem różnicy dla rozwoju dziecka. Dlatego zrobię wszystko co w mojej mocy żeby dotrwać. Chociaż zdaje sobie sprawę że z naturą się nie wygra ;)

Jak u Was przygotowania do swiat?
U mnie tragicznie okna jeszcze nie pomyte czekam az mąz sie zabierze do tego i ogolnie to syf. Ja nic nie zrobie bo jak postoje z 15 min to juz mam brzuch twardy i czuje skurcze takze leze. Moze poprosze mame zeby pomogla no nie wiem a jak nie to wytrwac tylko do 1 stycznia i sama sie wezme wtedy za porzadki. A na swieta do jednej i drugiej mamy jedziemy takze gotowanie mnie omija 😁
Wam tez dziewczyny tak sie dluzy czas? Boze ja codziennie odliczam do tego stycznia i doczekac sie nie moge.

U mnie tragicznie okna jeszcze nie pomyte czekam az mąz sie zabierze do tego i ogolnie to syf. Ja nic nie zrobie bo jak postoje z 15 min to juz mam brzuch twardy i czuje skurcze takze leze. Moze poprosze mame zeby pomogla no nie wiem a jak nie to wytrwac tylko do 1 stycznia i sama sie wezme wtedy za porzadki. A na swieta do jednej i drugiej mamy jedziemy takze gotowanie mnie omija 😁
Wam tez dziewczyny tak sie dluzy czas? Boze ja codziennie odliczam do tego stycznia i doczekac sie nie moge.
Ja tez odliczam do 1 stycznia i każdego dnia rano cieszę się, ze jeden dzień mniej czekania. Bardzo chce urodzić w styczniu l.

Dokładnie nie wiem bo przy okazji mierzenia szyjki pani doktor zobaczyła serduszko młodego i jak mu tam nawet nie mam zdjęcia :D 35+1 termin na 18 styczeń. Ja też już czekam na poród już nie mogę się doczekać mam już dosyć i okna są brudne bo nie ma komu umyć :D mi psychika wysiada i rycze sporo z takich głupot że nie mam siły mebli przestawić albo że butów nie mogłam zapiąć wkurza mnie to że jestem tak ograniczona ruchowo. Dobrze że już mam wszystko gotowe.

U mnie tragicznie okna jeszcze nie pomyte czekam az mąz sie zabierze do tego i ogolnie to syf. Ja nic nie zrobie bo jak postoje z 15 min to juz mam brzuch twardy i czuje skurcze takze leze. Moze poprosze mame zeby pomogla no nie wiem a jak nie to wytrwac tylko do 1 stycznia i sama sie wezme wtedy za porzadki. A na swieta do jednej i drugiej mamy jedziemy takze gotowanie mnie omija [emoji16]
Mi leci jak zwariowany. A jeszcze nie odpoczęłam.

Co Wy z tymi oknami 😁 mój mąż umył okna pod koniec listopada, bo były brudne i nie będzie teraz myl na święta, bo nie ma takiej potrzeby 😁 z brudnymi oknami święta też by były ok, wszystkie mamy teraz ważniejsze rzeczy na głowie :) ja już praktycznie nic nie sprzątam w domu, bo brzuch mi się szybko spina i boli podbrzusze. Mąż sprząta, ale on sprząta po swojemu 🤣 no nic, narazie tak musi być :)

reklama
Co Wy z tymi oknami 😁 mój mąż umył okna pod koniec listopada, bo były brudne i nie będzie teraz myl na święta, bo nie ma takiej potrzeby 😁 z brudnymi oknami święta też by były ok, wszystkie mamy teraz ważniejsze rzeczy na głowie :) ja już praktycznie nic nie sprzątam w domu, bo brzuch mi się szybko spina i boli podbrzusze. Mąż sprząta, ale on sprząta po swojemu 🤣 no nic, narazie tak musi być :)
Jabtez nie sprzątam na święta, nie wiem czy nawet choinkę będziemy mieć 😜

Kurcze dziewczyny dzisiaj byłam u prowadzącego i taki opiernicza zgarnelam, że szok. Powiedział, że kombinuje z tym porodem, że skoro ortopeda mi wystawił zaświadczenie odnoście CC, to jakim prawem ktoś to podważa i to na słowo, a nie piśmie, potem od kogo będą konsekwencje wyciągane jak mi podczas sn coś się z plecami stanie.
Jestem juz tak skołowana, że nie wiem co robić :( tak mi zależało rodzic na Łubinowej, ale prowadzący ma chyba rację.

Do góry