Agnieszka2929
Fanka BB :)
Do mnie dzwonili ze szpitala,ze powoli przygotowuja dziewczyny do wypisu i mam zrobic covid i przyjechac na nauke karmienia itp.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
SuperDo mnie dzwonili ze szpitala,ze powoli przygotowuja dziewczyny do wypisu i mam zrobic covid i przyjechac na nauke karmienia itp.
Dlatego zaczynam się bać że młody trochę posiedzi jeszcze skoro taka długa jest a z drugiej strony powiedziała że mam już mniej wód płodowych więc nie wiem co myśleć.Co lekarz to opinia ja w nd przy okazji wizyty prywatnej poprosiłam o zmierzenie szyjki. Wyszło 1.98cm i jestem bardzo zadowolona. Miesiąc temu miałam 3.2cm. Generalnie lekarz powiedział, że miał pacjentki z szyjka 1cm i mniej na tym etapie ciąży i nie znaczy, że urodziły od razu, bo jeszcze kilka tyg chodziły w ciąży. Wczoraj, w dniu pomiaru byłam w 33+1. Lekarz mówi, że na tym etapie ciąży szyjka nie krótsza niż 1.5cm jest ok. Mówi, że ona się skraca sukcesywnie i nie może być tak, że kobieta ma szyjkę 4 cm w 40tc i nagle w 2 dni jej się skróci do zera i w sumie wg mnie ma to sens. Twoje 4.5cm to bardzo dużo ja miałam na początku ciąży 3.7cm, ale wiadomo, rożne są szyjki moim zdaniem nie musisz już jej sprawdzać do końca ciąży, bo przez szyjkę z pewnościa nie urodzisz za wcześnie chyba mało kto ma taki wynik jak Ty w tak późnej ciąży.
A mniej to znaczy ile i w którym tyg ciąży? Ja mam AFI 10- szału nie ma, ale też nie jest źle. Mieści się jeszcze w normie.Dlatego zaczynam się bać że młody trochę posiedzi jeszcze skoro taka długa jest a z drugiej strony powiedziała że mam już mniej wód płodowych więc nie wiem co myśleć.
Ja też mam termin na 1 stycznia. Szyjka 4 cm. Też się zastanawiam czy dotrwam, dla dziecka to rok różnicy w rozwoju.My wczoraj po wizycie 37 tydzień i 3 dzień Młoda waży 3,050kg szyjka 5 cm!!! A po weekendzie gdzie się przeprowadzaliśmy myślałam że już będę rodzić. Może jednak dotrwam do 1 stycznia [emoji120]
Myślę, ze nie. Poród przedwczesny łapie nagle. Moze zjadlas cos nieswiezego.A u mnie 35 tydzień i drugi dzień biegunka. Czyżby to już oczyszczanie przed porodem?
A u mnie 35 tydzień i drugi dzień biegunka. Czyżby to już oczyszczanie przed porodem?