reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Co lekarz to opinia :) ja w nd przy okazji wizyty prywatnej poprosiłam o zmierzenie szyjki. Wyszło 1.98cm i jestem bardzo zadowolona. Miesiąc temu miałam 3.2cm. Generalnie lekarz powiedział, że miał pacjentki z szyjka 1cm i mniej na tym etapie ciąży i nie znaczy, że urodziły od razu, bo jeszcze kilka tyg chodziły w ciąży. Wczoraj, w dniu pomiaru byłam w 33+1. Lekarz mówi, że na tym etapie ciąży szyjka nie krótsza niż 1.5cm jest ok. Mówi, że ona się skraca sukcesywnie i nie może być tak, że kobieta ma szyjkę 4 cm w 40tc i nagle w 2 dni jej się skróci do zera i w sumie wg mnie ma to sens. Twoje 4.5cm to bardzo dużo 😬 ja miałam na początku ciąży 3.7cm, ale wiadomo, rożne są szyjki:) moim zdaniem nie musisz już jej sprawdzać do końca ciąży, bo przez szyjkę z pewnościa nie urodzisz za wcześnie :) chyba mało kto ma taki wynik jak Ty w tak późnej ciąży.
Dlatego zaczynam się bać że młody trochę posiedzi jeszcze skoro taka długa jest :D a z drugiej strony powiedziała że mam już mniej wód płodowych więc nie wiem co myśleć.

Dlatego zaczynam się bać że młody trochę posiedzi jeszcze skoro taka długa jest :D a z drugiej strony powiedziała że mam już mniej wód płodowych więc nie wiem co myśleć.
A mniej to znaczy ile i w którym tyg ciąży? Ja mam AFI 10- szału nie ma, ale też nie jest źle. Mieści się jeszcze w normie.

My wczoraj po wizycie 37 tydzień i 3 dzień Młoda waży 3,050kg szyjka 5 cm!!! A po weekendzie gdzie się przeprowadzaliśmy myślałam że już będę rodzić. Może jednak dotrwam do 1 stycznia 🙏

My wczoraj po wizycie 37 tydzień i 3 dzień Młoda waży 3,050kg szyjka 5 cm!!! A po weekendzie gdzie się przeprowadzaliśmy myślałam że już będę rodzić. Może jednak dotrwam do 1 stycznia [emoji120]
Ja też mam termin na 1 stycznia. Szyjka 4 cm. Też się zastanawiam czy dotrwam, dla dziecka to rok różnicy w rozwoju.

reklama
Do góry