reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Ja nic takiego nie miałam na myśli, nawet napisałam, że w jej sytuacji to inna sprawa. Mówiłam tylko o tym, że waga nie zawsze oznacza, że dzidziuś jest rozwinięty w 100%.
To absolutnie nie do Ciebie personalnie. Pojawiło się kilka/kilkanaście postów od różnych użytkowniczek typu "ale to jeszcze wczesniak", "36tc to ciągle wczesniak", "płuca nie rozwinięte" itd. Jak poród się zacznie to się zacznie i koniec. Lekarze podejmują decyzję, nie ona. Ja uważam, że jest bardzo dzielna zwłaszcza, że to nie jest zwykła ciaza bliźniacza. Dzieci z resztą nie ma co porównywać. Znam wczesniaka z 33tc, który sam oddychał od początku, znam takiego z 36tc, który ma rozne problemy z powodu wczesniactwa. Przykładów można mnożyć. Nie ma co wróżyć z magicznej kuli, jak się dziewczynki urodzą, to się okaże jaki jest ich stan.

reklama
Teraz będziemy co chwilę zaglądać i odświeżać i czekać na wiadomości.
@ness. A Ty jeszcze nie miałaś spotkania z anestezjologiem w sprawie znieczulenia co?
Nie. Ja jutro mam wizytę w Katowicach w tym szpitalu, czy mnie zakwalifikują do porodu, a potem dwa tyg przed CC będę miała konsultacje z ich anestezjologiem.
Zobaczę co mi powie, ale raczej nastawiam się na narkozę :/

Do góry