reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

To chyba cukrzyce miała jakas makrosomie taka waga w tym tyg nie jest możliwa .donoszone dzieci tez maja wady i problemy wiec nie ma co patrzec sasiadka ur blizniaki w 29 tyg waga 1 kg zadnych problemow nie mialy i nie maja nie porównuj bo to nie ma sensu.
miała makrosomie, ale chodzi mi o to, że waga nie wpływa na rozwinięcie się narządów u dziecka, więc warto żeby ono było jak najdłuzej w brzuchu i miało szanse na lepszy rozwój.
Córka sąsiadki urodziła się też jako wcześniak ledwie kilo, matka była nawalona jak szpak, a dziecko zdrowe, takie historie się zdarzają, co nie znaczy, że nie warto o siebie dbać i nie przeciągać rozwoju dziecka w brzuchu.
Oczywiście inną sprawą jest fakt, że ty już masz rozwarcie i ewidentnie akcje odwlekają w czasie.

reklama
Co mogli to juz zrobili na porod nie ma rady ja leze nie chodze zbytnio zwijam sie z bolu ale jak znow sie zacznie to nikt na to nic nie zrobi.tyle dobrze ze to nie jest wczesny tydz a blizniaki rozwijają sie szybciej niz pojedyncze narazie czekamy moze sie uda z tydz jak narazie 3 dni juz jest wiecej

miała makrosomie, ale chodzi mi o to, że waga nie wpływa na rozwinięcie się narządów u dziecka, więc warto żeby ono było jak najdłuzej w brzuchu i miało szanse na lepszy rozwój.
Córka sąsiadki urodziła się też jako wcześniak ledwie kilo, matka była nawalona jak szpak, a dziecko zdrowe, takie historie się zdarzają, co nie znaczy, że nie warto o siebie dbać i nie przeciągać rozwoju dziecka w brzuchu.
Oczywiście inną sprawą jest fakt, że ty już masz rozwarcie i ewidentnie akcje odwlekają w czasie.
Otóż to bo licza sie z tym ze bedzie trzeba działać dzis mi lekarz pow ze wszystko ok przeplywy itp ale mowi ze z tydz to max da rade z tym rozwarciem i obciazeniem ale co zrobic mam ciezka ta ciążę nie dawali szans na 30 tydz nawet.

Właśnie mnie zastanawia,bo każdy lekarz mowi ze waga ma tez duze znaczenie ze organizm sobie lepiej radzi. Ja sie ur z waga 2600 tez wczesniak nic mi nie dolega

36 to przecież donoszona i pluca sa niby rozwiniete w tym tyg.
36 to nie jest ciąża donoszona a późny wcześniak od 37+0 już jest donoszona a Ty musisz też liczyć tygodnie skończone a nie zaczęte bo tak liczą szpitale i lekarze czyli teraz kończysz 33 a zaczynasz 34tc i co 36+6 to będą wcześniaki . Syn miał wszędzie wpisane wcześniak i szczepienia 5w1 miał darmowe przez to bo one dla wcześniaków są.
@ness. Tak ja miałam CC pod narkoza.

36 to nie jest ciąża donoszona a późny wcześniak od 37+0 już jest donoszona a Ty musisz też liczyć tygodnie skończone a nie zaczęte bo tak liczą szpitale i lekarze czyli teraz kończysz 33 a zaczynasz 34tc i co 36+6 to będą wcześniaki . Syn miał wszędzie wpisane wcześniak i szczepienia 5w1 miał darmowe przez to bo one dla wcześniaków są.
@ness. Tak ja miałam CC pod narkoza.
Nie ja mam juz skonczone 33!33+6

reklama
U blizniakow jest inaczej liczone mniejsza z tym ja za dlugo nie pociągnie cala noc męczyły mnie bole i skorcze macicy nic nie śpię ciagle jeszcze ten czop z krwia wylazi i mloda sie pcha ta głową dzis weszla lekarka i mowi o jeszcze dotrwalas te pare dni..

Do góry