Larysadti28
Fanka BB :)
No ja ledwo chodzę i z takim bolem jakby mialo mi odpasc.
No dokładnie tak jest
![Slightly smiling face :slight_smile: 🙂](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
Covid ujemny. Jutro pakuje torbę we czwartek na oddział
![Slightly smiling face :slight_smile: 🙂](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No ja ledwo chodzę i z takim bolem jakby mialo mi odpasc.
GBS tak wcześnie robią? Dziwne trochę, no ale skoro Ci wyszło dodatnio, to i tak będzie dodatnio i za 3 czy 4 tygodnie. Antybiotyk powinni Ci podać w trakcie porodu, od początku akcji porodowej, co 3h chyba dawka aż do narodzin dziecka. Chodzi o to, żeby dziecko się nie zaraziło bakteria podczas przeciskania się przez kanał rodny, bo to jemu zagraża ta bakteria, a nie Tobie. Po porodzie to już po ptakach, nie widze sensuTeraz doczytalam ze chodzi o GBS
Ja musiałam nagle wcześniej rodzić w 1 ciąży i nie było jeszcze wyniku GBS więc uznali tak jakbym miała dodatni. Dziecku po porodzie podali antybiotyk i to wszystko.GBS tak wcześnie robią? Dziwne trochę, no ale skoro Ci wyszło dodatnio, to i tak będzie dodatnio i za 3 czy 4 tygodnie. Antybiotyk powinni Ci podać w trakcie porodu, od początku akcji porodowej, co 3h chyba dawka aż do narodzin dziecka. Chodzi o to, żeby dziecko się nie zaraziło bakteria podczas przeciskania się przez kanał rodny, bo to jemu zagraża ta bakteria, a nie Tobie. Po porodzie to już po ptakach, nie widze sensu![]()
A ja za tydz lub dwa i juz pewnie zostanę ..No dokładnie tak jestprawdopodobnie jesteś jeszcze bardzo spięta do tego. Odpoczywaj juz wystarczy tej roboty teraz najważniejsze dzieci.
Covid ujemny. Jutro pakuje torbę we czwartek na oddział![]()
Jeszcze nie słyszałam, aby podawano antybiotyk po porodzie. Podawany w trakcie zapobiega zarażeniu się dziecka ta bakteria, po porodzie, jeśli miało się zarazić, to już się zarazilo. No ale nic mnie nie zdziwi. W UK np w ogóle się nie robi wymazu na GBSJa musiałam nagle wcześniej rodzić w 1 ciąży i nie było jeszcze wyniku GBS więc uznali tak jakbym miała dodatni. Dziecku po porodzie podali antybiotyk i to wszystko.
Kurcze to moze ja ją zle zrozumialam i powiedziala ze w trakcie poroduGBS tak wcześnie robią? Dziwne trochę, no ale skoro Ci wyszło dodatnio, to i tak będzie dodatnio i za 3 czy 4 tygodnie. Antybiotyk powinni Ci podać w trakcie porodu, od początku akcji porodowej, co 3h chyba dawka aż do narodzin dziecka. Chodzi o to, żeby dziecko się nie zaraziło bakteria podczas przeciskania się przez kanał rodny, bo to jemu zagraża ta bakteria, a nie Tobie. Po porodzie to już po ptakach, nie widze sensu![]()
W sumie to moja siostra jest w 31tc i jej robią za tydzień, więc też dość wcześnie. Zaleca się 34-35tc, na wypadek, gdyby był poród wcześniej, żeby wyniki zdążyły dojśc, chociaż poród może się zacząć i przed 34tc, nigdy nie wiadomo co się wydarzy. No ale jak pisałam, Ty i tak masz dodatni, więc nie ma znaczenia kiedy zrobiliKurcze to moze ja ją zle zrozumialam i powiedziala ze w trakcie porodutak w 28 tyg ciazy mi zrobili na izbie, a czytalam wlasnie ze robi sie pozniej wiec nie wiem czemu tak wczesnie.
Aaaa to juz wszystko mi wyjasnilas, dzieki![]()
Z synem mi np nie robili wcale .W sumie to moja siostra jest w 31tc i jej robią za tydzień, więc też dość wcześnie. Zaleca się 34-35tc, na wypadek, gdyby był poród wcześniej, żeby wyniki zdążyły dojśc, chociaż poród może się zacząć i przed 34tc, nigdy nie wiadomo co się wydarzy. No ale jak pisałam, Ty i tak masz dodatni, więc nie ma znaczenia kiedy zrobili![]()
Serio? Myślałam, ze to standard w Polsce. Tak też czytałam. Siostra mówiła, że przy pierwszym porodzie położna prosiła ją o wyniki GBS tuż przed porodem. Teraz też ma zalecony wymaz właśnie na za tydzień.Z synem mi np nie robili wcale .
No nie mialam moj porod jeszcze wypadl przy pobycie na patologi ciazy po porodzie powiedzieli ze jest ok.Serio? Myślałam, ze to standard w Polsce. Tak też czytałam. Siostra mówiła, że przy pierwszym porodzie położna prosiła ją o wyniki GBS tuż przed porodem. Teraz też ma zalecony wymaz właśnie na za tydzień.