reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
U mnie 80 dni do końca, 3 kg na plusie,brzuch nie duży, narazie mnie żadne dolegliwości nie dopadły.pracuje dalej i nawet śmigam na rowerze😆.Mogłabym tak sobie parę miesięcy jeszcze w ciąży pochodzić. Nie przeszkadza mi to w niczym.
zazdroszcze... ja 10 na plusie, horror, kto to potem wszystko zgubi...

U mnie 73 dni do konca i oby szybko zlecialo bo strasznie mi sie dluzy..
Bylam w szpitalu na 3 dni podpieli mnie pod kroplowke z magnezem bo strasznie twardy mialam brzuch i ciagnal w dol jakbym miala ceglowki w brzuchu.. dali jeszcze sterydy na plucka dla dzieecka na wszelki wypadek..
I mam pytanie czy ktoras tez tak ma ze postoi chwile i czuje, ze brzuch robi sie twardy ? Mnie odrazu boli w krzyzu i musze sie polozyc na troche i przechodzi..

U mnie 73 dni do konca i oby szybko zlecialo bo strasznie mi sie dluzy..
Bylam w szpitalu na 3 dni podpieli mnie pod kroplowke z magnezem bo strasznie twardy mialam brzuch i ciagnal w dol jakbym miala ceglowki w brzuchu.. dali jeszcze sterydy na plucka dla dzieecka na wszelki wypadek..
I mam pytanie czy ktoras tez tak ma ze postoi chwile i czuje, ze brzuch robi sie twardy ? Mnie odrazu boli w krzyzu i musze sie polozyc na troche i przechodzi..

Ja skurcze co brzuch robi się jak kamień i zniekształca mam juz hohooo dawno 🙁 do tego są momentami takie ze ściska mi przeponę. Szyjka się skraca ?

Ja też mam twardniejący brzuch, ale lekarz powiedział że macica ćwiczy. Tylko mnie nic nie boli, jakby bolało mam od razu przyjechać do niego. Póki co powiedział że wszystko jest ok jeżeli chodzi o szyjkę itp.

Ja skurcze co brzuch robi się jak kamień i zniekształca mam juz hohooo dawno 🙁 do tego są momentami takie ze ściska mi przeponę. Szyjka się skraca ?
Jak bylam w szpitalu to przy badaniu stwierdzila ze szyjka zamknieta 2cm.
Pare dni pozniej poszlam do swojej gin i zrobila usg dopochwowe to powiedziala ze szyjka ma 3.5cm wiec nie ma sie czym martwic.

reklama
Ja też +10 😳 nie ruszam już słodyczy, posiłki często ale skromniej niż do tej pory, zaczęłam wiecej spacerować, a widzę,
że i tak codziennie coraz wieksza w lusterku 😝 ciekawe ile ma młody, ostatnio miał już 1300
W którym TC ?
Ja ćwiczę 3 razy w tyg, nie jem jakoś za dużo a i tak tyje jak świnia 😩😩😩 jak to zastopować

Do góry