reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

W którym TC ?
Ja ćwiczę 3 razy w tyg, nie jem jakoś za dużo a i tak tyje jak świnia 😩😩😩 jak to zastopować
Jestem w 29 Tc, no nie ukrywam, że nie ćwiczę - ale jestem dosc aktywna osobą, cały czas coś robię. Tu posprzątam, tam lece liście pograbic, tu cos porobie, tam lece na spacer.. Nigdy szczupla nie bylam, sklonnosc do tycia tez zawsze mialam lepszą od kolezanek :) ehhh 😝 w sumie to mowi sie trudno :) po prostu czeka Nas troche pracy po ciazy i tyle. Wazne, ze zdrowe 😊😊

reklama
Jestem w 29 Tc, no nie ukrywam, że nie ćwiczę - ale jestem dosc aktywna osobą, cały czas coś robię. Tu posprzątam, tam lece liście pograbic, tu cos porobie, tam lece na spacer.. Nigdy szczupla nie bylam, sklonnosc do tycia tez zawsze mialam lepszą od kolezanek :) ehhh 😝 w sumie to mowi sie trudno :) po prostu czeka Nas troche pracy po ciazy i tyle. Wazne, ze zdrowe 😊😊
No pewnie że to najważniejsze. Ja się cieszę, że po początkowych przebojach mogę ponarzekać jak normlana ciężarna na wagę czy ból pleców, a nie trząść się czy z maluchem jest wszystko ok. Niesamowite uczucie.

Mi zostało 86 dni, ale będzie szybciej cesarka, 20 się dowiem, kiedy dokładnie 🙈 to już będzie takie realne.

Ja buteleczki dla dziecka kupilam dwie avent 125 i 260, smoczki tez avent bo dobrze wspominam;)
Wszystko juz prawie mam, ciuszki wyprane wyprasowane.
Jakos mniej wariacji niz przy 1 dziecku.
Z kosmetykow kupilam tylko:
Zel do mycia cialka babydream
Emolium pharmaceris ale to na wszelki wypadek.
Bephanten na wypadek odparzeń.
Gaziki
Sol fizjologiczna i to tyle.
Nie bede stosowala zadnych balsamow bo podobno zapycha to skore dziecka i zaburza naturalną barierę.
U mnie na stronie szpitala mam informacje zeby spakowac się za dluzej na wypadek kwarantanny no nigdy nnie wiadomo i zabrac butelke z filtrem do wody bo nikt mi niczego nie będzie mogl donieść. U was tak samo?

Ja buteleczki dla dziecka kupilam dwie avent 125 i 260, smoczki tez avent bo dobrze wspominam;)
Wszystko juz prawie mam, ciuszki wyprane wyprasowane.
Jakos mniej wariacji niz przy 1 dziecku.
Z kosmetykow kupilam tylko:
Zel do mycia cialka babydream
Emolium pharmaceris ale to na wszelki wypadek.
Bephanten na wypadek odparzeń.
Gaziki
Sol fizjologiczna i to tyle.
Nie bede stosowala zadnych balsamow bo podobno zapycha to skore dziecka i zaburza naturalną barierę.
U mnie na stronie szpitala mam informacje zeby spakowac się za dluzej na wypadek kwarantanny no nigdy nnie wiadomo i zabrac butelke z filtrem do wody bo nikt mi niczego nie będzie mogl donieść. U was tak samo?
W szpitalu miejskim w mieście wypuszczają nawet po cesarce po 2 dniach, żeby nie trzymać niepotrzebnie.
Paczki można donosić, nie wyobrażam sobie żeby ktoś mi nie mógł obiadu przynieść. No i ojciec może być normlanie przy porodzie.

W szpitalu miejskim w mieście wypuszczają nawet po cesarce po 2 dniach, żeby nie trzymać niepotrzebnie.
Paczki można donosić, nie wyobrażam sobie żeby ktoś mi nie mógł obiadu przynieść. No i ojciec może być normlanie przy porodzie.
No to u nas moze byc tylko przy porodzie a pozniej nie ma odwiedzin. Bo jakby ktoras z kobiet miala covid to wszyscy siedzą 10 dni i trzeba brać na zapas. Oczywiscie jesli wszystko ok to tez wypychaja szybko do domu.

No to u nas moze byc tylko przy porodzie a pozniej nie ma odwiedzin. Bo jakby ktoras z kobiet miala covid to wszyscy siedzą 10 dni i trzeba brać na zapas. Oczywiscie jesli wszystko ok to tez wypychaja szybko do domu.
u mnie nie robią testów, ani ojcu ani matce.
paczki zostawia się na recepcji, a położne przynoszą na oddział.

reklama
U mnie w szpitalu tez tylko obecnosc przy porodzie , zakaz odwiedzin. A testy robia na izbie jesli przyjmuja kogos na oddzial ale czy ojcu zrobia to nie mam pojecia..

Do góry