reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Oczywiście ma czas, zgadzam się. Ale jeżeli drugi miesiąc leży tak samo to będę się bardziej stresować. Mam nadzieję że w te 12 tygodni jeszcze mile mnie moje dziecko zaskoczy :)
Mój leży poprzecznie. Chyba w sumie bo ja małego rzadko oglądam. Chciałabym zmienić lekarza, ale teraz ciężko będzie mi jakiegoś znaleźć i kogoś kto podejmie się prowadzenia ciąży do końca.
Będę miała USG 3 trym, a potem już koniec, nawet nie będę wiedziała ile dziecko waży przed porodem -.-

Mój leży poprzecznie. Chyba w sumie bo ja małego rzadko oglądam. Chciałabym zmienić lekarza, ale teraz ciężko będzie mi jakiegoś znaleźć i kogoś kto podejmie się prowadzenia ciąży do końca.
Będę miała USG 3 trym, a potem już koniec, nawet nie będę wiedziała ile dziecko waży przed porodem -.-
No to tak jak ja miałam dopiero jak cos sue stalo sie obudzili a teraz jest ok to znow olewka idz se pani na prywatnie

Mam tak samo, dzisiaj mam wizytę i mam małe lęki. Nie wiem czy dobrze przybiera, czy już się obróciła. No i dodatkowo dzisiaj idę do innego lekarza bo moja gin jest na l4 :( mam obawy...

To powodzenia na wizycie. Ja sobie cały czas tłumaczę, że kiedyś albo i obecnie w UK nie ma tyle badań USG i dzieci się jakoś rodzą a kobiety nie powariowały. Więc musi być dobrze.
Bo ciąża to nie jest jednostka chorobowa i nasz organizm wie co ma robić. :)

A dziadki jakie się rodziły? U mnie w rodzinie ja z rodzeństwem raczej standardowi, u mojego chłopaka to samo każde dziecko niecałe 3.5 kg, ale moj tata ponad 5 kg ważył no i syn zapowiada się podobnie, siostry córa też prawie 5 kg i 62 cm 🤣
Ja nie jem mięsa i mnie każdy anemia straszył i małym dzieckiem, a on wagowo poza centylami jest cały czas 🙈
Dziadki też ok 3 kg :) wiadomo jeden miał 3100, drugi 3500 ja miałam 3300 mój mąż. 3050 i jego rodzice też granice 3.. ale jak rodzili się moi dziadkowie to już pojęcia nie mam i nie dopytam niestety

reklama
Super :)
Też miałam dziś usg, ale mała ma tylko 750g.. wizyty mam mieć teraz co 2 tygodnie, bo już jest pod dolna granica przyrostu.. Tak, że mam powtórkę z 1 ciąży tylko wtedy problem się zaczął później, A nie w 26tc :/
W którym dokładnie tyg i dniu waży 750g? U mnie też mała jest mniejsza i mam aż 2 przyczyny że może być hipotrofia wizytę mam jutro zobaczę ile waży.
@ness. A Ty w Polsce jesteś czy za granicą?

Do góry