reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Oczywiście ma czas, zgadzam się. Ale jeżeli drugi miesiąc leży tak samo to będę się bardziej stresować. Mam nadzieję że w te 12 tygodni jeszcze mile mnie moje dziecko zaskoczy :)
Mój leży poprzecznie. Chyba w sumie bo ja małego rzadko oglądam. Chciałabym zmienić lekarza, ale teraz ciężko będzie mi jakiegoś znaleźć i kogoś kto podejmie się prowadzenia ciąży do końca.
Będę miała USG 3 trym, a potem już koniec, nawet nie będę wiedziała ile dziecko waży przed porodem -.-

Mój leży poprzecznie. Chyba w sumie bo ja małego rzadko oglądam. Chciałabym zmienić lekarza, ale teraz ciężko będzie mi jakiegoś znaleźć i kogoś kto podejmie się prowadzenia ciąży do końca.
Będę miała USG 3 trym, a potem już koniec, nawet nie będę wiedziała ile dziecko waży przed porodem -.-
No to tak jak ja miałam dopiero jak cos sue stalo sie obudzili a teraz jest ok to znow olewka idz se pani na prywatnie

Mam tak samo, dzisiaj mam wizytę i mam małe lęki. Nie wiem czy dobrze przybiera, czy już się obróciła. No i dodatkowo dzisiaj idę do innego lekarza bo moja gin jest na l4 :( mam obawy...

To powodzenia na wizycie. Ja sobie cały czas tłumaczę, że kiedyś albo i obecnie w UK nie ma tyle badań USG i dzieci się jakoś rodzą a kobiety nie powariowały. Więc musi być dobrze.
Bo ciąża to nie jest jednostka chorobowa i nasz organizm wie co ma robić. :)

A dziadki jakie się rodziły? U mnie w rodzinie ja z rodzeństwem raczej standardowi, u mojego chłopaka to samo każde dziecko niecałe 3.5 kg, ale moj tata ponad 5 kg ważył no i syn zapowiada się podobnie, siostry córa też prawie 5 kg i 62 cm 🤣
Ja nie jem mięsa i mnie każdy anemia straszył i małym dzieckiem, a on wagowo poza centylami jest cały czas 🙈
Dziadki też ok 3 kg :) wiadomo jeden miał 3100, drugi 3500 ja miałam 3300 mój mąż. 3050 i jego rodzice też granice 3.. ale jak rodzili się moi dziadkowie to już pojęcia nie mam i nie dopytam niestety

reklama
Super :)
Też miałam dziś usg, ale mała ma tylko 750g.. wizyty mam mieć teraz co 2 tygodnie, bo już jest pod dolna granica przyrostu.. Tak, że mam powtórkę z 1 ciąży tylko wtedy problem się zaczął później, A nie w 26tc :/
W którym dokładnie tyg i dniu waży 750g? U mnie też mała jest mniejsza i mam aż 2 przyczyny że może być hipotrofia wizytę mam jutro zobaczę ile waży.
@ness. A Ty w Polsce jesteś czy za granicą?

Do góry