reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Będziesz chciała iść nawet do fryzjera czy gdziekolwiek odciągnięsz i na luzie możesz wyjść przewietrzyć głowę 🙂
Masz rację. Mam też nadzieję dość szybko wrócić do mojej pasji- biegania, a napewno nie zawsze da się tak, że nakarmie piersią i akurat będę mogła wyjść pobiegac. Swoją drogą ciekawe jestem czy da się biegać jak się karmi piersią, czy nie jest to jakieś mega bolesne. Przed zajściem w ciążę miałam rozmiar małe B, więc raczej nie będą jakieś mega wielkie, nawet z mlekiem. No nic, czas pokaże jak to bedzie;)

reklama
Zastanawiam się, jak wygląda kwestia przyjęcia do szpitala na planowaną cesarkę jeżeli mój lekarz nie pracuje w żadnym szpitalu ? Podzielcie się doświadczeniami swoimi lub znajomych, bo nie wiem jak to ogarnąć.

Wydaje mi się, ze gin Ci wypisze skierowanie i z nim juz możesz iść na każda IP. Poza tym jak będziesz rodzic w tym prywatnym szpitalu to może oni juz Cię wpisują jako pacjentkę 🤷🏼‍♀️
Ja wiem, ze muszę mieć zrobiony test na covid przed 😕😒

Wydaje mi się, ze gin Ci wypisze skierowanie i z nim juz możesz iść na każda IP. Poza tym jak będziesz rodzic w tym prywatnym szpitalu to może oni juz Cię wpisują jako pacjentkę 🤷🏼‍♀️
Ja wiem, ze muszę mieć zrobiony test na covid przed 😕😒
Ale mam się zgłosić na IP wcześniej i mi zrobią bez problemu cesarke przed terminem? Bo w tym jest największy problem, że najlepiej nie dopuścić do akcji tylko ciąć na chłodno, a nie wiem jak to wygląda w innych szpitalach.
W tym prywatnym szpitalu normalnie się na termin zapisze, ale chce wiedzieć jak to jest gdzie indziej, bo nie wiadomo jak to się do stycznia rozwinie i wolę mieć alternatywę.

Tez pewnie będę musiała mieć test na ten nieszczęsny covid 😟 wykończy mnie ta sytuacja, mam jej dość.

Ale mam się zgłosić na IP wcześniej i mi zrobią bez problemu cesarke przed terminem? Bo w tym jest największy problem, że najlepiej nie dopuścić do akcji tylko ciąć na chłodno, a nie wiem jak to wygląda w innych szpitalach.
W tym prywatnym szpitalu normalnie się na termin zapisze, ale chce wiedzieć jak to jest gdzie indziej, bo nie wiadomo jak to się do stycznia rozwinie i wolę mieć alternatywę.

Tez pewnie będę musiała mieć test na ten nieszczęsny covid 😟 wykończy mnie ta sytuacja, mam jej dość.

Z tego co wiem to chyba cesarki robią w terminie a dokładnie w zaczętym 40 tygodniu czyli +- 39+0. Jak cos zle pisze to proszę mnie poprawić 😊
Chyba ze skierowaniem w terminie normalnie przyjmą ale nie ogarniałam tematu rodzenia w szpitalu w którym mój lekarz nie przyjmuje

Z tego co wiem to chyba cesarki robią w terminie a dokładnie w zaczętym 40 tygodniu czyli +- 39+0. Jak cos zle pisze to proszę mnie poprawić 😊
Chyba ze skierowaniem w terminie normalnie przyjmą ale nie ogarniałam tematu rodzenia w szpitalu w którym mój lekarz nie przyjmuje
Takie na sucho robią już od 38 tc. Żeby nie doszło do akcji. Ja też właśnie nie ogarniam, a mój lekarz nigdzie nie pracuje w szpitalu, więc ciężko z tym ;/

Za dużo kombinowania z tym porodem, już wolałabym urodzić w domu bez tej całej papierologii 🤣

Takie na sucho robią już od 38 tc. Żeby nie doszło do akcji. Ja też właśnie nie ogarniam, a mój lekarz nigdzie nie pracuje w szpitalu, więc ciężko z tym ;/

Za dużo kombinowania z tym porodem, już wolałabym urodzić w domu bez tej całej papierologii 🤣
Oj do domowego porodu to dopiero jest przygotowań, a jeszcze zawsze zostaje niepewność ;) Myślę, że najlepiej zapytaj swojego prowadzącego jak to będzie i już, przecież na pewno nie jesteś jedyną jego pacjentką która ma wskazania do cc.

Oj do domowego porodu to dopiero jest przygotowań, a jeszcze zawsze zostaje niepewność ;) Myślę, że najlepiej zapytaj swojego prowadzącego jak to będzie i już, przecież na pewno nie jesteś jedyną jego pacjentką która ma wskazania do cc.
No muszę z nim pogadać, ale ja jestem w gorącej wodzie kąpana i chcę mieć już wszystko dopięte, a do wizyty jeszcze dwa tygodnie 😂

reklama
Do góry