reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Będziesz chciała iść nawet do fryzjera czy gdziekolwiek odciągnięsz i na luzie możesz wyjść przewietrzyć głowę 🙂
Masz rację. Mam też nadzieję dość szybko wrócić do mojej pasji- biegania, a napewno nie zawsze da się tak, że nakarmie piersią i akurat będę mogła wyjść pobiegac. Swoją drogą ciekawe jestem czy da się biegać jak się karmi piersią, czy nie jest to jakieś mega bolesne. Przed zajściem w ciążę miałam rozmiar małe B, więc raczej nie będą jakieś mega wielkie, nawet z mlekiem. No nic, czas pokaże jak to bedzie;)

reklama
Zastanawiam się, jak wygląda kwestia przyjęcia do szpitala na planowaną cesarkę jeżeli mój lekarz nie pracuje w żadnym szpitalu ? Podzielcie się doświadczeniami swoimi lub znajomych, bo nie wiem jak to ogarnąć.

Wydaje mi się, ze gin Ci wypisze skierowanie i z nim juz możesz iść na każda IP. Poza tym jak będziesz rodzic w tym prywatnym szpitalu to może oni juz Cię wpisują jako pacjentkę 🤷🏼‍♀️
Ja wiem, ze muszę mieć zrobiony test na covid przed 😕😒

Wydaje mi się, ze gin Ci wypisze skierowanie i z nim juz możesz iść na każda IP. Poza tym jak będziesz rodzic w tym prywatnym szpitalu to może oni juz Cię wpisują jako pacjentkę 🤷🏼‍♀️
Ja wiem, ze muszę mieć zrobiony test na covid przed 😕😒
Ale mam się zgłosić na IP wcześniej i mi zrobią bez problemu cesarke przed terminem? Bo w tym jest największy problem, że najlepiej nie dopuścić do akcji tylko ciąć na chłodno, a nie wiem jak to wygląda w innych szpitalach.
W tym prywatnym szpitalu normalnie się na termin zapisze, ale chce wiedzieć jak to jest gdzie indziej, bo nie wiadomo jak to się do stycznia rozwinie i wolę mieć alternatywę.

Tez pewnie będę musiała mieć test na ten nieszczęsny covid 😟 wykończy mnie ta sytuacja, mam jej dość.

Ale mam się zgłosić na IP wcześniej i mi zrobią bez problemu cesarke przed terminem? Bo w tym jest największy problem, że najlepiej nie dopuścić do akcji tylko ciąć na chłodno, a nie wiem jak to wygląda w innych szpitalach.
W tym prywatnym szpitalu normalnie się na termin zapisze, ale chce wiedzieć jak to jest gdzie indziej, bo nie wiadomo jak to się do stycznia rozwinie i wolę mieć alternatywę.

Tez pewnie będę musiała mieć test na ten nieszczęsny covid 😟 wykończy mnie ta sytuacja, mam jej dość.

Z tego co wiem to chyba cesarki robią w terminie a dokładnie w zaczętym 40 tygodniu czyli +- 39+0. Jak cos zle pisze to proszę mnie poprawić 😊
Chyba ze skierowaniem w terminie normalnie przyjmą ale nie ogarniałam tematu rodzenia w szpitalu w którym mój lekarz nie przyjmuje

Z tego co wiem to chyba cesarki robią w terminie a dokładnie w zaczętym 40 tygodniu czyli +- 39+0. Jak cos zle pisze to proszę mnie poprawić 😊
Chyba ze skierowaniem w terminie normalnie przyjmą ale nie ogarniałam tematu rodzenia w szpitalu w którym mój lekarz nie przyjmuje
Takie na sucho robią już od 38 tc. Żeby nie doszło do akcji. Ja też właśnie nie ogarniam, a mój lekarz nigdzie nie pracuje w szpitalu, więc ciężko z tym ;/

Za dużo kombinowania z tym porodem, już wolałabym urodzić w domu bez tej całej papierologii 🤣

Takie na sucho robią już od 38 tc. Żeby nie doszło do akcji. Ja też właśnie nie ogarniam, a mój lekarz nigdzie nie pracuje w szpitalu, więc ciężko z tym ;/

Za dużo kombinowania z tym porodem, już wolałabym urodzić w domu bez tej całej papierologii 🤣
Oj do domowego porodu to dopiero jest przygotowań, a jeszcze zawsze zostaje niepewność ;) Myślę, że najlepiej zapytaj swojego prowadzącego jak to będzie i już, przecież na pewno nie jesteś jedyną jego pacjentką która ma wskazania do cc.

Oj do domowego porodu to dopiero jest przygotowań, a jeszcze zawsze zostaje niepewność ;) Myślę, że najlepiej zapytaj swojego prowadzącego jak to będzie i już, przecież na pewno nie jesteś jedyną jego pacjentką która ma wskazania do cc.
No muszę z nim pogadać, ale ja jestem w gorącej wodzie kąpana i chcę mieć już wszystko dopięte, a do wizyty jeszcze dwa tygodnie 😂

reklama
Do góry