reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
U mnie tez chłopcy, chociaz poczatkowo miala byc parka ;) termin na 28 grudnia, wiec max w połowie grudnia cc. Oby doczekać, bo juz coraz ciężej

Ooo to jesteś dalej niż ja 😊 super 🙂 każdy tydzien dla mnie jest na wagę złota. Początkowo tez jeden Pan u mnie schował fujarkę i miał być dziewczynka ale jednak zmienił zdanie 😜 w 38-39 tygodniu cc ? Wow ja sobie tego chyba nie umiem wyobrazić, gin mówił ze 34-35 tydzien juz będę na szpitalu 🤭

Dziewczyny z serii głupich pytań :D Co sądzicie o szkole rodzenia bo mam wojnę z mężem :p W szpitalu w którym będę rodzić szkoła weekendowa 16 godzin kosztuje 500 zł czy sie opłaca? bo mój mąż twierdzi ze woli coś kupić dziecku albo gdzieś pojechać albo żebym sobie coś kupiła bo to bez sensu i że każdy kolega mu to mówi który ma dzieci i gadaj z takim.
też bym nie płaciła, można znaleźć online za darmo :)

Przy pierwszym dziecku chodziłam. Uważam że niekoniecznie to potrzebne. Teraz wszystko można zobaczyć na necie za darmo. A ćwiczenia z dzieckiem są na lalce. W praktyce to i tak wszystko inaczej odbieramy.
W sumie zajęcia są fajnie, można się powymieniać informacjami z innymi parami. To już zależy jak stoisz z kasą. Ale teraz będzie na co wydawać [emoji6]

Dziewczyny, które już rodzily i karmily piersia: czy uzywalyscie laktatora? Czy się przydał? Jesli tak, to w jakich sytuacjach najczesciej? Zastanawiam się nad kupnem, ale w sumie jesli nie bede pracowac te kilka miesiecy podczas bycia na macierzynskim to czy jest mi on potrzebny? 🤔
ja karmiłam prawie dwa lata, laktatora użyłam może z 3-4 razy jak miałam nawał pokarmu i mnie bolały piersi. Później to rękami to robiłam, bo zapomniałam gdzie go schowałam :p

Dziękuję dziewczyny! Znajdę jakąś szkole Online. I pomęczę męża by że mną się edukował :D. Nie mam telewizji ale dziś pojechałam do rodziców i obejrzałam fakty i zaczynam się martwić porodem i jak to będzie wyglądało. Strasznie straszą wirusem. Chodziłam na basen a od soboty wszystko zamknięte...

Dziękuję dziewczyny! Znajdę jakąś szkole Online. I pomęczę męża by że mną się edukował :D. Nie mam telewizji ale dziś pojechałam do rodziców i obejrzałam fakty i zaczynam się martwić porodem i jak to będzie wyglądało. Strasznie straszą wirusem. Chodziłam na basen a od soboty wszystko zamknięte...
Do stycznia jeszcze troche a mnie to czeka niedlugo juz ja sie dopiero obawiam.

A ja mam pytanie z innej beczki.
Czy ogarniacie temat wózków nosidełek?
Ja bede miala wozek mondo ale chciałam do niego dokupic nosidełko i adapter zeby wpinac czasem dziecko na stelaż . I teraz co? szukam adaptera do danego wozka czy do danej firmy nosidelka?
Czy nie wszystkie moga pasowac? Jakos nic tego nie ogarniam.
Chciałam dodatkowo nosidełko z taka bazą autofix do samochodu ze szybciutko sie wpina.

Ja bede miala wozek mondo ale chciałam do niego dokupic nosidełko i adapter zeby wpinac czasem dziecko na stelaż . I teraz co? szukam adaptera do danego wozka czy do danej firmy nosidelka?
Chciałam dodatkowo nosidełko z taka bazą autofix do samochodu ze szybciutko sie wpina.
A nie isofix?

reklama
musisz zobaczyć czy nosidełko jest kompatybilne z wózkiem, bo nie do każdego da się dokupić adapter. Szukasz adaptera danej firmy wózka, która jest adapterem do danego nosidełka.
Ja np. bede miała wózek camarelo, więc kupuje adapter z tej firmy do cybexa.

Do góry