reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Cześć dziewczyny, jak się dzisiaj czujecie?
Która ma w tym tygodniu wizytę? :)

Ja dziś idę do diabetologa, zobaczymy czy będzie kontynuacja diety czy już insulina... trochę szybko, prawda? :p w pierwszej ciąży miałam ją od 33 tygodnia i w 38 urodziłam więc to było tylko 5 tygodni, A teraz...
Jestem po 2ch przeziębieniach... Ale jest już ok :) wracam do Was :D

reklama

Ja dziś idę do diabetologa, zobaczymy czy będzie kontynuacja diety czy już insulina... trochę szybko, prawda? :p w pierwszej ciąży miałam ją od 33 tygodnia i w 38 urodziłam więc to było tylko 5 tygodni, A teraz...
Ja mam w piątek wizytę, ale bez bez USG. Kolejne ,będę miała chyba na następnej wizycie.
Teraz dostanę skierowanie na krzywą, już mi się płakać chce, bo ja muszę coś zjeść jak wstanę 😩

I przez szyjke,a skurcze?.
Nie miała żadnych skurczy, długości szyjki wcześniej nie znała, bo lekarz badal tylko na fotelu i mówił że jest ok. W 24 tc+6 zaczęły jej odchodzić wody, w szpitalu udało się jakoś te koleje dni porod powstrzymać i ostatecznie po 6 dniach w szpitalu urodzila. Dziecko przeżyło, ale przez rok nie opuściło szpitala. Teraz jest w domu, ale rozwój jest bardzo wolny. Aktualnie uczy sie obracac z pleców na brzuszek i odwrotnie...
Dodam, że ten sam lekarz przyjmuje prywatnie i bierze 200 zł za wizytę. I w "standardzie" nie ma badania długości szyjki nawet jak robi usg. Każda z nas zrobi jak uważa, ale ja nie wyobrazam sobie żeby długość szyjki mieli badać tylko 2 czy 3 razy w czasie ciąży.

Ja mam w piątek wizytę, ale bez bez USG. Kolejne ,będę miała chyba na następnej wizycie.
Teraz dostanę skierowanie na krzywą, już mi się płakać chce, bo ja muszę coś zjeść jak wstanę 😩
Zrobisz krzywą i będziesz miała już po ;) jak wypijesz glukoze to przestaniesz czuć głód;)
Mnie na szczęście?? To badanie omija, chociaż chciałabym nie mieć cukrzycy ciążowej. :) ale to tylko tak na chwilę (Taką mam nadzieje).

.

Ja mam jutro.krzywa cukrowa,nietypowa bo pierw jem bułkę z serem,pozniej glukoza,ktg i usg.Ale się tam wysiedze.

reklama
Do góry