reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Witam Was dziewczynki przepraszam że tyle się nie odzywałam ale jakoś tak wyszło . Mam kilka pytać do @ness. Pisałam Ci kiedyś że ja rodziłam przy narkozie i że wszystko oki fakt że syn miał tylko 5 pkt i nie oddychał przez pierwszą minutę. A teraz mnie moja gin uświadomiła że to przez narkozę właśnie że tak są szkodliwe te leki i jakby szybko nie próbowali wyjąć dziecka to tak szybko i tak dotrze do krwiobiegu dziecka. Wtedy o tym nie wiedziałam ale u mnie te CC i narkoza było na cito było ratowanie mnie i dziecka.
Po drugie pisałaś że mąż będzie pilnował żeby nie umyli dziecka to co ono będzie cały czas takie w krwi itd brudne ? Bo trochę nie rozumiem. I wiesz co jakoś mi się wydaje że jest tak jak dziewczyny pisały CC robi się na sali operacyjnej wszystko sterylne a lekarze się szorują do niej jak nie wiem co więc nie sądzę że może być ktoś obcy na sali operacyjnej po zatym dziecko musi być zabrane chodź na trochę by ocenić skalę pkt zwarzyc zmierzyć mój syn akurat trafił do inkubatora więc nie było kangurowania mąż był na korytarzu nikt by go na salę operacyjną nie wpuścił.
Ty już masz dokładnie dogadana ta cesarkę w konkretnym szpitalu i że będzie narkoza? Bo praktycznie w żadnym w Polsce już jej nie dają.
Wiesz co ja już mam CC dogadane, ty miałaś narkozę na cito, a ja będę miała tak, że lekarze się do całej procedury przygotują, i dopiero jak będzie skalpel przy brzuchu to będę miała znieczulenie, więc będzie to na spokojnie. Nie chce ryzykować zzo przez ten mój kręgosłup, ale będę miała konsultacje z anestezjologiem i jak da mi gwarancję, że nie jest to szkodliwe dla moich pleców to się oczywiście na zzo zdecyduje. Aczkolwiek do niedawna tylko przez ogólne robili cesarkę i masa moich koleżanek przyszła na świat w ten sposób.
Widzisz to zależy od szpitala u mnie na sali parter może przy mnie być przy cesarce, jezeli nie będę w narkozie to dostanę syna od razu na ręce takiego brudaska, albo tata jeżeli ja będę spala. Potem po dwóch h on musi jechać do domu.
Pytałam o rodzaj znieczulenia i okazuje sie, że podpisując zgodę od anestezjologa same wybierany rodzaj znieczulenia, tylko nie mówią o tym, bo ogólne jest gorsze dla maluszka.
Te wszystkie rzeczy typu ważenie i ocena będą robiona przy mnie, na szczepienia i tak nie wyrażam zgody. Potem jestem przewieziona na salę ogólna i maluch będzie przy mnie.

reklama
Wiesz co ja już mam CC dogadane, ty miałaś narkozę na cito, a ja będę miała tak, że lekarze się do całej procedury przygotują, i dopiero jak będzie skalpel przy brzuchu to będę miała znieczulenie, więc będzie to na spokojnie. Nie chce ryzykować zzo przez ten mój kręgosłup, ale będę miała konsultacje z anestezjologiem i jak da mi gwarancję, że nie jest to szkodliwe dla moich pleców to się oczywiście na zzo zdecyduje. Aczkolwiek do niedawna tylko przez ogólne robili cesarkę i masa moich koleżanek przyszła na świat w ten sposób.
Widzisz to zależy od szpitala u mnie na sali parter może przy mnie być przy cesarce, jezeli nie będę w narkozie to dostanę syna od razu na ręce takiego brudaska, albo tata jeżeli ja będę spala. Potem po dwóch h on musi jechać do domu.
Pytałam o rodzaj znieczulenia i okazuje sie, że podpisując zgodę od anestezjologa same wybierany rodzaj znieczulenia, tylko nie mówią o tym, bo ogólne jest gorsze dla maluszka.
Te wszystkie rzeczy typu ważenie i ocena będą robiona przy mnie, na szczepienia i tak nie wyrażam zgody. Potem jestem przewieziona na salę ogólna i maluch będzie przy mnie.
Jeszcze zanim na salę ogólna trafisz na salę po operacyjna .

To Twój pierwszy poród?

A znasz kogoś kogo mąż był na sali operacyjnej? Bo wiem że tatusiowie są ale w sali obok czekają
Tak, mój szwagier był. Ja będę rodziła w prywatnym szpitalu, więc też mają inny standard. Jedyny szpital w okolicy, który pozwoli na obecność partnera przy cesarce w dobie covida.
Zobaczymy jak to w praniu wyjdzie, póki co jestem pozytywnie nastawiona.

A powiedzcie mi proszę kochane bo cały czas Was podczytuje, taką krzywą bada się po prostu? Czy macie problem wszystkie z cukrem i dlatego wysyłają na krzywą? ;) jestem zielona w tym temacie, jak i w każdym w sumie hehe pierwsza ciąża. Tak samo jak piszecie o szyjce, moja Pani gin taka fajna babeczka jest ale nigdy mi nie mowila ile ma szyjka. Zawsze mam fotel i usg, po prostu mowi mi ze wszystko jest wporzadeczku :) ale co ona tam sobie bada... To za Chiny nie wiem :) zawsze na poczatku robi pomiary, później pokazuje mi młodego :) i doda mi kilka słów co sie w danym czasie od wizyty do wizyty rozwija u tego Naszego pierożka :)
Krzywa to jest standardowe badanie w ciąży

Ja wiem że to zdrowe itd ale mnie zastanawia co jak całe we krwi i włoski itd to tak zasycha? Bo ja miałam CC w narkozie i obudziłam się dużo później na sali po operacyjnej wstać dopiero po 12 godz pozwolili.
W szpitalu, w którym rodziłam dzieci po cc tez nie sa myte.
Rodziłam sn i takiego brudaska połozyli na mnie od razu :) krwi nie ma za duzo, ale ta maź jest wszeedzie. Tak, ze ciuchy z porodu do kosza ;) Niestety musieli mi szybko zabrac dzieciątko, bo wymagało podpięcia pod wspomagacz oddechu. Więc poleżał tak u mnie kilka min - ważne, że chociaż na chwilę. Potem koło mnie go wytarli dokładnie i zbadali. Więc juz nie jest wcale brudny ;) Dali się jeszcze pożegnać i do inkubatora. Na oddziale go dopiero umyli, ale tez nie od razu.

reklama
Tak, mój szwagier był. Ja będę rodziła w prywatnym szpitalu, więc też mają inny standard. Jedyny szpital w okolicy, który pozwoli na obecność partnera przy cesarce w dobie covida.
Zobaczymy jak to w praniu wyjdzie, póki co jestem pozytywnie nastawiona.
A w jakim szpitalu i mieście będziesz rodzic? Może któraś z dziewczyn też skorzysta bo szukają gdzie wogole wpuszczają mężów bo teraz to jak ze świecą ich szukać.

Do góry