reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Zużyte około 12-15 pieluch codziennie, w co najmniej co drugiej kupa, pranie samych wkładów minimum raz dziennie, ja nie mam suszarki elektrycznej więc musiałabym to normalnie suszyć na stojącej w pokoju, a to by było non stop rozstawione, nie licząc już nawet ubranek malucha i reszty rodziny, nie miałabym miejsca i siły na to. Z suszarką bębnową być może. Moim zdaniem na ten okres, kiedy tych pieluch idzie najwięcej na prawdę szkoda nerwów i czasu bo i tak chodzi się czasem jak zombie. Jak dziecko ma te 3-4mce pieluch idzie mniej, kup też jest mniej i wtedy można się bawić.
Ja jednak zaryzykuję. Z doświadczenia widziałam, ze nie jest tak źle :D

reklama
moja siostra używała i chwaliła, sama jej córce nie raz zmieniałam i fajnie mi to szło.
A czemu zimą byś się nie porywała ?

Ja też mam w planie wielorazowe pieluchy, ale właśnie zastanawiam się cały czas czy od samego początku, czy zaczekać pierwsze miesiące... Najbardziej się boję że nie ogarnę tego wszystkiego, bo to pierwsze dziecko i wystarczająco pewnie będzie stresów.

Ale co do noworodkowych wielorazowych pieluch, to podobno można odkupić na róznych grupach cały zestaw (mniejszy rozmiar, który sprawdza się właśnie tylko w pierwszych miesiacach), więc jeszcze myślę, czy po prostu nie spróbować.

Ja też mam w planie wielorazowe pieluchy, ale właśnie zastanawiam się cały czas czy od samego początku, czy zaczekać pierwsze miesiące... Najbardziej się boję że nie ogarnę tego wszystkiego, bo to pierwsze dziecko i wystarczająco pewnie będzie stresów.

Ale co do noworodkowych wielorazowych pieluch, to podobno można odkupić na róznych grupach cały zestaw (mniejszy rozmiar, który sprawdza się właśnie tylko w pierwszych miesiacach), więc jeszcze myślę, czy po prostu nie spróbować.
Myślę że damy radę. Moje tez pierwsze ale jestem pełna pozytywów. Kupię sobie ze 100 szt tetry i będę to tylko przepierala na szybko, a raz na kilka dni wygotuje to w pralce i będzie dobrze.
Ciuszkow też nakupuje tyle, by nie puszczać pralki częściej niż dwa razy w tygodniu. Jestem leniem i muszę jakoś kombinować 😁

Ja to tak slabo ciagle anemia i zawroty glowy za tydzien znow na oddział na badania oby do listopada.
I co bierzesz na anemię? Mi w ostatnich badaniach też wyszła delikatna anemia, dziś mam wizytę zobaczę co dr na to, jak go znam to pewnie coś wypisze na wszelki wypadek, ale każe lepiej jeść itd. U ciebie kontrola jest podwójnie ważna, dasz radę :)

reklama
I co bierzesz na anemię? Mi w ostatnich badaniach też wyszła delikatna anemia, dziś mam wizytę zobaczę co dr na to, jak go znam to pewnie coś wypisze na wszelki wypadek, ale każe lepiej jeść itd. U ciebie kontrola jest podwójnie ważna, dasz radę :)

Ja na niewielką anemię dostałam Ascofer - tabletki bez recepty.

Do góry