reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Na olx też są takie paki. Jak będę bliżej porodu to zacznę się za tym rozglądać.
My na razie kupiliśmy wózek, bo była mega okazja plus dostaliśmy za darmo od sprzedającej kokon wraz z poduszką i właśnie zakupilam pake ciuszków za 120 zł i było ich aż tyle, że musimy dosłownie dokupić kilka rzeczy z rozmiaru 56 i na jakiś czas wystarczy. Potem ciuszki na bieżąco będziemy dostawać od znajomych, bo rodzą dwa miesiące przed nami. Ale i tak jest mega dużo rzeczy jeszcze do kupienia...

My na razie kupiliśmy wózek, bo była mega okazja plus dostaliśmy za darmo od sprzedającej kokon wraz z poduszką i właśnie zakupilam pake ciuszków za 120 zł i było ich aż tyle, że musimy dosłownie dokupić kilka rzeczy z rozmiaru 56 i na jakiś czas wystarczy. Potem ciuszki na bieżąco będziemy dostawać od znajomych, bo rodzą dwa miesiące przed nami. Ale i tak jest mega dużo rzeczy jeszcze do kupienia...
No to super. Ja kilka rzeczy dostałam od siostry, ale większość muszę kupić. Wózek mamy nowy, muszę w końcu po niego jechac, bo zawsze coś mi wypada 🤣
Głównie zostały nam kosmetyki do kupienia i ubranka dla dziecka. Nie wiem jaki mały będzie finalnie, ale wątpię że wejdzie w 56, wiec jeszcze się wstrzymuje.

No to super. Ja kilka rzeczy dostałam od siostry, ale większość muszę kupić. Wózek mamy nowy, muszę w końcu po niego jechac, bo zawsze coś mi wypada 🤣
Głównie zostały nam kosmetyki do kupienia i ubranka dla dziecka. Nie wiem jaki mały będzie finalnie, ale wątpię że wejdzie w 56, wiec jeszcze się wstrzymuje.
Moja koleżanka właśnie urodziła trzecie dziecko, dwa poprzednie po urodzeniu mierzyły 57/59 cm więc teraz postanowiła nie kupować ubranek o rozmiarze 56, a tu niespodzianka, bo mały mierzy 55 cm 😄

A jakie kosmetyki będziesz kupować? Jestem zielona w tym

Moja koleżanka właśnie urodziła trzecie dziecko, dwa poprzednie po urodzeniu mierzyły 57/59 cm więc teraz postanowiła nie kupować ubranek o rozmiarze 56, a tu niespodzianka, bo mały mierzy 55 cm [emoji1]
Ja nie kupuje 56 bo mloda 60 zm sie urodzila. Jesli bedzie na rozmiar 56 drugie to wtedy wysle kogos do sklepu i kupią.

A jakie kosmetyki będziesz kupować? Jestem zielona w tym
Jeszcze o tym nie myślałam, wiem tylko że będę celowała raczej w wegańskie i nietestowane kosmetyki dla malucha. Póki co dla mnie to wszystko jest abstrakcją 🤣
A co do ubranek moje dziecię już jest o tydzień większe, także zobaczymy jak dalej będzie rósł. Ale na pewno ponad 4kg będzie.
Muszę zaopatrzyć się też w otulacze do pieluch wielorazowych i wkłady, bo rezygnuje z pampersów.

Jeszcze o tym nie myślałam, wiem tylko że będę celowała raczej w wegańskie i nietestowane kosmetyki dla malucha. Póki co dla mnie to wszystko jest abstrakcją 🤣
A co do ubranek moje dziecię już jest o tydzień większe, także zobaczymy jak dalej będzie rósł. Ale na pewno ponad 4kg będzie.
Muszę zaopatrzyć się też w otulacze do pieluch wielorazowych i wkłady, bo rezygnuje z pampersów.
Wielorazowe lepsze?

reklama
Wielorazowe lepsze?
Patrząc na zdrowie dziecka i środowisko to tak. Wiadomo, że w tetrze czy wkładach bambusowych nie ma tyle chemii co w zwykłym pampersie, dziecku się tak dupka nie odparza, szczególnie polecane są dla chłopaków. Z drugiej strony jest pranie kupy, więc wygoda o wiele mniejsza, bo jednorazowe do kosza się wyrzuca.
Zależy tak naprawdę od nas czego oczekujemy.

Do góry