reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Patrząc na zdrowie dziecka i środowisko to tak. Wiadomo, że w tetrze czy wkładach bambusowych nie ma tyle chemii co w zwykłym pampersie, dziecku się tak dupka nie odparza, szczególnie polecane są dla chłopaków. Z drugiej strony jest pranie kupy, więc wygoda o wiele mniejsza, bo jednorazowe do kosza się wyrzuca.
Zależy tak naprawdę od nas czego oczekujemy.
Ja bym się przy noworodku nie porywała na wielorazówki i to jeszcze zimą... Ale u kilkumiesięczniaka sama mam w planach częściowo używać

reklama
A jakie kosmetyki będziesz kupować? Jestem zielona w tym
Moja kol co nie dawno urodzila powiedziała ze uzywa samego zelu do kąpieli zadnych balsamow oliwek zasypek po... i na poczatku cos w stylu olilatum bo maly mial sucha skórę.
Dla mnie podstawa to jakis bepanthen albo alatan na jakies ewentualne odparzenia.
Tak co do ubranek sie zgadzam ze fajnie taka pake zgarnąć od kogos:)

Jeszcze o tym nie myślałam, wiem tylko że będę celowała raczej w wegańskie i nietestowane kosmetyki dla malucha. Póki co dla mnie to wszystko jest abstrakcją 🤣
A co do ubranek moje dziecię już jest o tydzień większe, także zobaczymy jak dalej będzie rósł. Ale na pewno ponad 4kg będzie.
Muszę zaopatrzyć się też w otulacze do pieluch wielorazowych i wkłady, bo rezygnuje z pampersów.
Podziwiam ja sobie nie wyobrażam innych niz jednorazowe. 😁🤪 zwlaszcza gdy w gre wchodzi kupa dziecka ktore juz je inne rzeczy oprocz mleka.. wiadomo.

Moja kol co nie dawno urodzila powiedziała ze uzywa samego zelu do kąpieli zadnych balsamow oliwek zasypek po... i na poczatku cos w stylu olilatum bo maly mial sucha skórę.
Dla mnie podstawa to jakis bepanthen albo alatan na jakies ewentualne odparzenia.
Tak co do ubranek sie zgadzam ze fajnie taka pake zgarnąć od kogos:)
najgorzej jak ktoś na zdjęciach pokazuje piękne ciuchy, a potem przychodzą ubranka w tragicznym stanie i zupełnie co innego niż na zdjęciach. Ludzie też czasem są nieuczciwi ;/

najgorzej jak ktoś na zdjęciach pokazuje piękne ciuchy, a potem przychodzą ubranka w tragicznym stanie i zupełnie co innego niż na zdjęciach. Ludzie też czasem są nieuczciwi ;/
Dlatego ja wolę kupić od kogoś w okolicy 30 km gdzie mogę sama podjechać samochodem i przed zakupem obejrzeć ciuszki

To fakt a czesto takie paki nie sa tanie... mi kol zgarnęła ze smieciarki takiej grupy na faceboka za darmo wiec fajnie bo przebiore co lepsze. Tylki zeby jakies perelki znaleźć to trzeba siedziec 24 h na dobę ... a ludzie czasem tyle rzeczy oddają wozki.. foteliki do karmienia

To fakt a czesto takie paki nie sa tanie... mi kol zgarnęła ze smieciarki takiej grupy na faceboka za darmo wiec fajnie bo przebiore co lepsze. Tylki zeby jakies perelki znaleźć to trzeba siedziec 24 h na dobę ... a ludzie czasem tyle rzeczy oddają wozki.. foteliki do karmienia
ja nie mam fejsa, więc nawet nie mam jak tego śledzic ;/

moja siostra używała i chwaliła, sama jej córce nie raz zmieniałam i fajnie mi to szło.
A czemu zimą byś się nie porywała ?
Zużyte około 12-15 pieluch codziennie, w co najmniej co drugiej kupa, pranie samych wkładów minimum raz dziennie, ja nie mam suszarki elektrycznej więc musiałabym to normalnie suszyć na stojącej w pokoju, a to by było non stop rozstawione, nie licząc już nawet ubranek malucha i reszty rodziny, nie miałabym miejsca i siły na to. Z suszarką bębnową być może. Moim zdaniem na ten okres, kiedy tych pieluch idzie najwięcej na prawdę szkoda nerwów i czasu bo i tak chodzi się czasem jak zombie. Jak dziecko ma te 3-4mce pieluch idzie mniej, kup też jest mniej i wtedy można się bawić.

reklama
Do góry