reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Daj znać co Ci lekarz powiedział
Dzwoniłam i niestety może mnie przyjąć dopiero jutro.
Długo rozmawiałyśmy przez telefon i kazała brać magnez i No spe, a także odpoczywać najwiecej ile sie da. Jeśli nadal coś się będzie działo mam jechać do szpitala ale jeśli objawy ustępują po nospie i odpoczynku to mam się nie martwić.
Nie ukrywam, ze wczoraj wzięłam się za sprzątanie i mycie okien. Chyba się przepracowałam i doszło jeszcze ciagle uczucie pełnego pęcherza, wiec biegałam do łazienki i znów do łóżka. Ciężko mi się wstawało z pozycji leżącej , brzuch napinalam , do tego stres i chyba ma racje żeby się nie martwić.
Jeśli wszystko będzie dobrze to mam przyjść normalnie w środę na wizytę.
Jeśli chodzi o bóle miesiączkowe to akurat jest normalne na tym etapie ciąży.
Nad ranem wreszcie udało mi się zasnąć i gdy wstałam rano to czułam się bardzo dobrze. Brzuch miękki , teraz trochę pospacerowałam po domu i brzuch się zrobił cięższy, wiec leżę i odpoczywam.

reklama
Długo rozmawiałyśmy przez telefon i kazała brać magnez i No spe, a także odpoczywać najwiecej ile sie da. Jeśli nadal coś się będzie działo mam jechać do szpitala ale jeśli objawy ustępują po nospie i odpoczynku to mam się nie martwić.
Nie ukrywam, ze wczoraj wzięłam się za sprzątanie i mycie okien. Chyba się przepracowałam i doszło jeszcze ciagle uczucie pełnego pęcherza, wiec biegałam do łazienki i znów do łóżka. Ciężko mi się wstawało z pozycji leżącej , brzuch napinalam , do tego stres i chyba ma racje żeby się nie martwić.
Nad ranem wreszcie udało mi się zasnąć i gdy wstałam rano to czułam się bardzo dobrze. Brzuch miękki , teraz trochę pospacerowałam po domu i brzuch się zrobił cięższy, wiec leżę i odpoczywam.
Ja tez tak mam a do wc latam co rusz spac nie mogę brzuch ciezki..teraz sie wzielam za przecier pomidorowy na zime.

Moja teściowa która jest położną mówiła, że ciąża to nie choroba, ale w pewnym momencie trzeba już trochę odpuścić i więcej odpoczywać. Mówiła również, że godzina chodzenia to dwie godziny leżenia. Odpoczywaj 😊

Spróbuj jak wstajesz obracać się na bok i rękami podpieraj się i powoli siadaj. I wtedy dopiero wstań, nie napinaj brzuszka :) wiem, czasem ciężko jak ciśnie do WC ale na prawdę jest lepiej ;) ja już inaczej nie wstaje ani się nie kładę;)

Łooo matko u mnie nir ma leżenia w dzien. Ciagle jakas praca[emoji16]
Moja teściowa która jest położną mówiła, że ciąża to nie choroba, ale w pewnym momencie trzeba już trochę odpuścić i więcej odpoczywać. Mówiła również, że godzina chodzenia to dwie godziny leżenia. Odpoczywaj [emoji4]

reklama
Mój mąż to mnie nawet "wyzywa" :) bo nie umiem usiedzieć i nic nie robić :) coś w tym jest, czas więcej odpoczywać :)
Gorzej mają kobietki, które już posiadają dzieci. A jak na razie jesteśmy tylko we dwoje to o kogo mamy dbać jak nie o naszą córeczkę w brzuszku, więc ja od tygodnia już nie biegam jak poparzona tylko więcej odpoczywam 😊 wiadomo, że nie jest tak, że cały dzień leżę i nic nie robię, obiad zawsze gotowy na czas, pranie zrobione, pies wyprowadzony 😊

Do góry