reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Mi glukozę dają w laboratorium, ide za 2,5 tygodnia przed wizyta. To będzie juz Nasza druga walka 💪🏼 Oby wygrana 😊
Idziesz pobierają krew przygotowują kubek z ulepkiem i niby mamy 5 minut na wypicie ale ja ostatnio wzięłam to na raz, mam nadzieje ze teraz tez tak się uda. Siedzimy na poczekalni 2h po godzinie pobranie i po dwóch drugie, nie wolno nigdzie iść.
A ja moge isc na spacer i wrocic ;)

Jutro połówkowe a chłopaki dzisiaj przechodzą sami siebie 😊 kopia wiercą się tak się układają, ze aż boli 🤭 jak tak będą fikać to jak ich doktor zbada 😱
Wczoraj też miałam brzuch skopany przez synka :) zabawa musiała być tam przednia, za to dzisiaj od rana, aż się zastanawiałam czy odsypia tak długo bo do 15 był spokój, ale byliśmy do późna u znajomych i może mu zaburzyłam normę 😄 teraz wieczorem znów zabawa, że hej 💞

dziewczyny czy miałyście już krzywą cukrową? jaką glukozę kupiłyście i jak przeżyłyście badanie?
Krzywą cukrowa robi się między 24,a 28 tygodniem. Ja w poprzedniej ciąży kupiłam o smaku cytrynowym, ale niestety zwymiotowałam 2 razy... podobno smakowe mogą mieć wpływ negatywny na wynik, więc u mnie w laboratorium preferują bezsmakowa.

Ps. Ja w tej ciąży robić testu OTTG nie muszę:D bo i tak już mam stwierdzoną cukrzycę:D

Jutro połówkowe a chłopaki dzisiaj przechodzą sami siebie 😊 kopia wiercą się tak się układają, ze aż boli 🤭 jak tak będą fikać to jak ich doktor zbada 😱
Ja przy zwykłym badaniu USG miałam problem, a raczej moja gin... serca złapać nie mogła tak się wierciła... miałam nadzieję że tym razem będę mieć spokojne dziecko :p po córka to od 34 tygodnia w ogóle nie dała się zobaczyć albo nakrywała się nogami albo odwracała się tyłem i tyle z badania było. Zobaczymy czy Pan Doktor sobie poradzi i ją zbada...

3mam kciuki :)

jestem po i powiem wam że nic strasznego 😊 miałam zwykłą glukozę, nie było u mnie w aptece smakowej i wypiłam na dwa razy bo strasznie pić mi się chciało 😅 smak taki jak woda z cukrem pudrem. i to prawda,nie można nigdzie chodzić, nawet do łazienki... siedziałam i książkę czytałam

jestem po i powiem wam że nic strasznego 😊 miałam zwykłą glukozę, nie było u mnie w aptece smakowej i wypiłam na dwa razy bo strasznie pić mi się chciało 😅 smak taki jak woda z cukrem pudrem. i to prawda,nie można nigdzie chodzić, nawet do łazienki... siedziałam i książkę czytałam
Zależy od laboratorium, bo ja z koleżanką siedziałam w samochodzie i mogła chodzić do łazienki kiedy chciała. Pic też coś piła.

reklama
Do góry