Agnieszka2929
Fanka BB :)
Za 2-4tygodnie dopierodziewczyny czy miałyście już krzywą cukrową? jaką glukozę kupiłyście i jak przeżyłyście badanie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Za 2-4tygodnie dopierodziewczyny czy miałyście już krzywą cukrową? jaką glukozę kupiłyście i jak przeżyłyście badanie?
A ja moge isc na spacer i wrocicMi glukozę dają w laboratorium, ide za 2,5 tygodnia przed wizyta. To będzie juz Nasza druga walka Oby wygrana
Idziesz pobierają krew przygotowują kubek z ulepkiem i niby mamy 5 minut na wypicie ale ja ostatnio wzięłam to na raz, mam nadzieje ze teraz tez tak się uda. Siedzimy na poczekalni 2h po godzinie pobranie i po dwóch drugie, nie wolno nigdzie iść.
Wczoraj też miałam brzuch skopany przez synka zabawa musiała być tam przednia, za to dzisiaj od rana, aż się zastanawiałam czy odsypia tak długo bo do 15 był spokój, ale byliśmy do późna u znajomych i może mu zaburzyłam normę teraz wieczorem znów zabawa, że hejJutro połówkowe a chłopaki dzisiaj przechodzą sami siebie kopia wiercą się tak się układają, ze aż boli jak tak będą fikać to jak ich doktor zbada
Na pewno nie możesz iść i wrócić nigdzie nie można no to fałszuje wynik przy ruchu trzeba na dupie siedzieć ewentualnie siku do toalety wszędzie tak jest.A ja moge isc na spacer i wrocic
Krzywą cukrowa robi się między 24,a 28 tygodniem. Ja w poprzedniej ciąży kupiłam o smaku cytrynowym, ale niestety zwymiotowałam 2 razy... podobno smakowe mogą mieć wpływ negatywny na wynik, więc u mnie w laboratorium preferują bezsmakowa.dziewczyny czy miałyście już krzywą cukrową? jaką glukozę kupiłyście i jak przeżyłyście badanie?
Ja przy zwykłym badaniu USG miałam problem, a raczej moja gin... serca złapać nie mogła tak się wierciła... miałam nadzieję że tym razem będę mieć spokojne dziecko po córka to od 34 tygodnia w ogóle nie dała się zobaczyć albo nakrywała się nogami albo odwracała się tyłem i tyle z badania było. Zobaczymy czy Pan Doktor sobie poradzi i ją zbada...Jutro połówkowe a chłopaki dzisiaj przechodzą sami siebie kopia wiercą się tak się układają, ze aż boli jak tak będą fikać to jak ich doktor zbada
Zależy od laboratorium, bo ja z koleżanką siedziałam w samochodzie i mogła chodzić do łazienki kiedy chciała. Pic też coś piła.jestem po i powiem wam że nic strasznego miałam zwykłą glukozę, nie było u mnie w aptece smakowej i wypiłam na dwa razy bo strasznie pić mi się chciało smak taki jak woda z cukrem pudrem. i to prawda,nie można nigdzie chodzić, nawet do łazienki... siedziałam i książkę czytałam
miałam już krzywą cukrową, glukozę kupiłam cytrynową (niby mniej słodka) ze względu na moje cieniutkie żyły dla mnie to była masakra 3 razy pobranie :/ ale wyniki dobre 81-111-84dziewczyny czy miałyście już krzywą cukrową? jaką glukozę kupiłyście i jak przeżyłyście badanie?