reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

a ile już ma ? Moja siostra miała takie samo podejście, ale młoda juz ponad 6 lat ma i tylko tiule, róż i jest na maksa dziewczęca, na przekór mamie.
Ja akurat ubolewam, że córy nie będzie.Strasznie chciałabym móc kupować różowe ubranka i stroić małą w futerka. No, ale trudno. Synek będzie zdecydowanie ubierany na chłopięco, nie chcę neutralnych ubranek.
U mnie w rodzinie nikt tego zbytnio nie przeżywa, znajomi to samo neutralny stosunek, więc muszę się cieszyć w sobie ;D
Narazie ma rok i 5 msc. Jak narazie lubi się ubierać w cokolwiek, byle sama mogła probowac:p na szczęście nie wydaje się być delikatna;p w sensie wchodzi wszędzie, wszystkiego próbuje, kolanka poobijane ale dziecko szczesliwe;)

reklama
Narazie ma rok i 5 msc. Jak narazie lubi się ubierać w cokolwiek, byle sama mogła probowac:p na szczęście nie wydaje się być delikatna;p w sensie wchodzi wszędzie, wszystkiego próbuje, kolanka poobijane ale dziecko szczesliwe;)
a to moja siostrzenica królewna w różowej tiulowej spódnicy latała jak chłopak. Wiecznie poobijane kolana, rozwalona broda, niczego się nie boi, ale sukienka musi być. Dopiero teraz zaczęła chodzić w legginsach, ale spodni za żadne skarby nie założy. Strasznie śmiesznie wygląda taka wybrudzona w tych kieckach haha.

Ja mam termin na 21.01.21.
Obecnie jesteśmy 19tc i kilka dni temu robione usg i okazuje się że mamy łożysko przodujące. Lekarz mówi że normalnie pewnie miałoby szansę się podnieść ale u nas jest to konsekwencja czyszczenia po ostatnim porodzie. Czy któraś mama też tak miała?

Obecnie jesteśmy 19tc i kilka dni temu robione usg i okazuje się że mamy łożysko przodujące. Lekarz mówi że normalnie pewnie miałoby szansę się podnieść ale u nas jest to konsekwencja czyszczenia po ostatnim porodzie. Czy któraś mama też tak miała?
Moja koleżanka za 2,5 mac rodzi, też ma lozysko pracujące, które się nie podnioslo i lekarze mówią, że po prostu skończy się cesarke, ze ma sie oszczedzac na ile moze przy malym dziecku. Kolezanka czuje sie dobrze i synek w brzuszku rowniez:) bedzie dobrze!

Hej hej.
Ja mam, a przynajmniej w 18tc miałam nisko umiejscowione, częściowo w kontakcie z ujściem wewnętrznym szyjki. Według mojego lekarza u mnie raczej się podniesie, ale na teraz mam się oszczęsdzać i zakaz współżycia.
Z tego co się orientowałam to trzeci trymestr trzeba bardzo uważać no i zazwyczaj jest cc...

A jest może jakaś Mamusia, która nie chce poznać płci?:)
Ja:) na przekor tesciom. Bo niezapytali ani eazy do tej pory np "jak sie czujesz" wierza tylko w chlopcow. Mojego meza moja tesciowa zapytala " co bedzie" a maz DZIECKO!:) wiecej o nic nie pytaja. Mamy 5-latke potem poronilismy nikt mi nie wspolczol nikt od nich o nic nie zapytal. Leczyoismy sie prawie 2 lata. Teraz jest ciaza ale mi i mezowi jest zbedne "co bedzie" wazne zeby zdrowe po tej naszej farmakologii.

reklama
Do góry