reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

No i dobre rady się zaczęły. Dziś mnie rozwaliło pytanie czy wiem ze muszę koniecznie zrobić badanie na toksoplazmozę, bo mamy koty i to takie ważne. O rany no nie wiedziałam nic o tym, ja kociara od dziecka taka nieświadoma. Takie pytanie z grupy „czy nie jest mu/jej za zimno?”.
Normalnie hormony mi szaleją, bo wszystko mnie wkurza dzisiaj.
Oczywiście odpowiedzialas z nuta sarkazmu? :D

reklama
Normalnie zjadlam dzis pizze 😋😋 mialam parcie na cos nie zdrowego 🙄 i pizza szynka pieczarki z sosem tysiaca wysp 🤔

Normalnie zjadlam dzis pizze 😋😋 mialam parcie na cos nie zdrowego 🙄 i pizza szynka pieczarki z sosem tysiaca wysp 🤔
Za mna chodzila jakas buła z maca, albo cos w tym stylu. Wczoraj byliśmy po plytki do łazienki i po drodze zajechalismy do burger kinga, zjadlam crispy chickena, chyba nigdy mi tak nie smakowal 😅

Dziewczyny a ja z innej beczki 😁
Czy sprawdził wam się w poprzednim ich ciążach kalendarz chiński płci :)?

Oj tak pogorszyła - jakieś syfki mi wyskakują. Ręce też mam bardzo suche chociaż co chwilę smaruje.
Do twarzy używam serum na noc SVR sebiaclean serum, a na dzień krem Iwostin Purritin - krem do skóry tłustej i trądzikowej. Bardzo polecam.
Dodatkowo kremy z filtrem 50+ przed każdym wyjściem z domu. W ciąży często robią się przebarwienia na twarzy i trzeba na to uważać nawet jak słońce jest za chmurkami.

A od kiedy dziewczyny planujecie smarowanie brzucha i piersi przeciwrozstępom? Mi się piersi powiększyły więc to chyba już najwyższa pora 🙄 chociaż słyszałam, że smarowanie brzucha może powodować skurcze macicy i poronienie. I powinno się to robić od drugiego trymestru. Czy to prawda? 🤔
W ciąży niby nie powinno się używać kosmetyków do cery tradzikowej

reklama
Do góry