reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

No i dobre rady się zaczęły. Dziś mnie rozwaliło pytanie czy wiem ze muszę koniecznie zrobić badanie na toksoplazmozę, bo mamy koty i to takie ważne. O rany no nie wiedziałam nic o tym, ja kociara od dziecka taka nieświadoma. Takie pytanie z grupy „czy nie jest mu/jej za zimno?”.
Normalnie hormony mi szaleją, bo wszystko mnie wkurza dzisiaj.
Oczywiście odpowiedzialas z nuta sarkazmu? :D

reklama
Normalnie zjadlam dzis pizze 😋😋 mialam parcie na cos nie zdrowego 🙄 i pizza szynka pieczarki z sosem tysiaca wysp 🤔

Normalnie zjadlam dzis pizze 😋😋 mialam parcie na cos nie zdrowego 🙄 i pizza szynka pieczarki z sosem tysiaca wysp 🤔
Za mna chodzila jakas buła z maca, albo cos w tym stylu. Wczoraj byliśmy po plytki do łazienki i po drodze zajechalismy do burger kinga, zjadlam crispy chickena, chyba nigdy mi tak nie smakowal 😅

Dziewczyny a ja z innej beczki 😁
Czy sprawdził wam się w poprzednim ich ciążach kalendarz chiński płci :)?

Oj tak pogorszyła - jakieś syfki mi wyskakują. Ręce też mam bardzo suche chociaż co chwilę smaruje.
Do twarzy używam serum na noc SVR sebiaclean serum, a na dzień krem Iwostin Purritin - krem do skóry tłustej i trądzikowej. Bardzo polecam.
Dodatkowo kremy z filtrem 50+ przed każdym wyjściem z domu. W ciąży często robią się przebarwienia na twarzy i trzeba na to uważać nawet jak słońce jest za chmurkami.

A od kiedy dziewczyny planujecie smarowanie brzucha i piersi przeciwrozstępom? Mi się piersi powiększyły więc to chyba już najwyższa pora 🙄 chociaż słyszałam, że smarowanie brzucha może powodować skurcze macicy i poronienie. I powinno się to robić od drugiego trymestru. Czy to prawda? 🤔
W ciąży niby nie powinno się używać kosmetyków do cery tradzikowej

reklama
Do góry