reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Ja też uważam że jeszcze za wcześnie, ale myślę o tym... :) szczerze powiem ze podoba mi się dużo imion ale jak ma to być imię dla mojego dziecka to do końca tak na 100 żadne nie przemawia :)
Napewno nie w stylu starszych imion jak Hanka, stasia itd ale też nie jessica czy Noemi 😁
O to mamy podobnie z tymi imionami :) tez bym nie chciała przesadnie ani w jedna ani w,druga stronę, a jak wyjdzie to zobaczymy :)

reklama
Ona jest moją córcią ukochaną i zawsze jest przy mnie. Spedzamy razem bardzo duzo czasu. Staram sie unikać tematu, ale ona sama co chwilę mowi, ze ona sie nam znudzila pewnie dlatego chcemy "nowe" dziecko. Jesli sama sobie z tym nie poradzę, skorzystam moze z pomocy psychologa. Boje sie tez troche, ze jest rozpieszczona i ja nie chce jej " slodzic" byle tylko byla zadowolona.. meczy mnie t sytuacja. Chcialabym cieszyc sie swoim stanem a poki co nie moge...
Rozumiem Cię... Ja mam co prawda syna który, w tym roku będzie miał 6 lat i boję się jak mu powiemy o ciąży. Nie ukrywam że jest naszym oczkiem w głowie, jest rozpieszczony i wątpię aby się cieszył. Myślę że na pewno jak wszystko się uda i dzidziuś będzie na świecie to po powrocie że szpitala syn dostanie prezent niby od rodzeństwa ( coś co bardzo chce)

Ja dzisiaj jestem jak zombie. Zle spalam, budzilam sie co chwile i nie moglam zasnac. 2 gardle mnie drapalo..
Wczoraj moja 11 latka przeszla samą siebie. A zaczelo sie od tego ze pojechala ze mna do galerii i kupiłam sobie kilka ubran ciazowych w hm. Obrazona, zfochowana i tak do wieczora.. ryczalam wczoraj, ze sie uspokoic nie moglam. Mam z nia duze problemy, jest zazdrosna o to ze jestem w ciazy. Buntuje sie. Nie wiem jak podejsc do tego tematu..
Moze macie jakis pomysl..?
Może się boi, że nie będziesz jej poświęcała uwagi. Ja bym ją zabrała na coś tylko dla niej. Nie do sklepu z art dla niemowląt, tylko dla nastolatek. Coś, żeby ona miała z tego satysfakcję : ulubione lody, na rolki, obejrzeć film, który ona ma ochotę 🙄 A potem bym z nią poważnie porozmawiała, ale tak na luzie bez żadnych wymówek i wytykania. Tylko kontekst rozmowy taki, że zawsze będzie Twoją ukochaną córeczką i żeby niewahała się podejść porozmawiać nawet jak będziesz leżała wyczerpana z noworodkiem 😉

Dzień dobry mamusie 😊 dla coreczki wstępnie Nina lub Nadia a dla synka Wojtuś i to jedyne imię dla chlopca ktore podoba się nam na tą chwilę, czy którejś z Was pogorszyła sie w ostatnim czasie cera? Moja buzia od kilku dni jest tak sucha ze pęka na dekolcie jak nigdy pojawily sie krostki i syfki 🙄, mozecie polecic jakis dobry nawilzajacy krem do twarzy?
Oj tak pogorszyła - jakieś syfki mi wyskakują. Ręce też mam bardzo suche chociaż co chwilę smaruje.
Do twarzy używam serum na noc SVR sebiaclean serum, a na dzień krem Iwostin Purritin - krem do skóry tłustej i trądzikowej. Bardzo polecam.
Dodatkowo kremy z filtrem 50+ przed każdym wyjściem z domu. W ciąży często robią się przebarwienia na twarzy i trzeba na to uważać nawet jak słońce jest za chmurkami.

A od kiedy dziewczyny planujecie smarowanie brzucha i piersi przeciwrozstępom? Mi się piersi powiększyły więc to chyba już najwyższa pora 🙄 chociaż słyszałam, że smarowanie brzucha może powodować skurcze macicy i poronienie. I powinno się to robić od drugiego trymestru. Czy to prawda? 🤔

Oj tak pogorszyła - jakieś syfki mi wyskakują. Ręce też mam bardzo suche chociaż co chwilę smaruje.
Do twarzy używam serum na noc SVR sebiaclean serum, a na dzień krem Iwostin Purritin - krem do skóry tłustej i trądzikowej. Bardzo polecam.
Dodatkowo kremy z filtrem 50+ przed każdym wyjściem z domu. W ciąży często robią się przebarwienia na twarzy i trzeba na to uważać nawet jak słońce jest za chmurkami.

A od kiedy dziewczyny planujecie smarowanie brzucha i piersi przeciwrozstępom? Mi się piersi powiększyły więc to chyba już najwyższa pora 🙄 chociaż słyszałam, że smarowanie brzucha może powodować skurcze macicy i poronienie. I powinno się to robić od drugiego trymestru. Czy to prawda? 🤔
Dzieki poczytam o tych kremach a tu znalazłam info na temat smarowania brzucha

Producenci większości dostępnych w Polsce preparatów zapobiegających rozstępom zalecają, by stosować je po 3. miesiącu ciąży. Nie znaczy to jednak, że wcześniej nie wolno ich używać. Żaden ze składników znajdujących się w preparatach tego typu nie przenika do krwiobiegu, nie ma też żadnego wpływu na płód. Ograniczenie czasowe wynika z braku badań na kobietach stosujących dany preparat od początku ciąży. Jeśli wolisz dmuchać na zimne, kup sobie preparat, który jest dozwolony już od pierwszego trymestru. 🙂

Dzieki poczytam o tych kremach a tu znalazłam info na temat smarowania brzucha

Producenci większości dostępnych w Polsce preparatów zapobiegających rozstępom zalecają, by stosować je po 3. miesiącu ciąży. Nie znaczy to jednak, że wcześniej nie wolno ich używać. Żaden ze składników znajdujących się w preparatach tego typu nie przenika do krwiobiegu, nie ma też żadnego wpływu na płód. Ograniczenie czasowe wynika z braku badań na kobietach stosujących dany preparat od początku ciąży. Jeśli wolisz dmuchać na zimne, kup sobie preparat, który jest dozwolony już od pierwszego trymestru. 🙂
Ok dziękuję, to wstrzymam się jednak, aż tak dużo nie zostało, a wolę nie ryzykować 😉

reklama
No i dobre rady się zaczęły. Dziś mnie rozwaliło pytanie czy wiem ze muszę koniecznie zrobić badanie na toksoplazmozę, bo mamy koty i to takie ważne. O rany no nie wiedziałam nic o tym, ja kociara od dziecka taka nieświadoma. Takie pytanie z grupy „czy nie jest mu/jej za zimno?”.
Normalnie hormony mi szaleją, bo wszystko mnie wkurza dzisiaj.

Do góry