reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Dzień dobry wszystkim, życzę wam miłego dnia ❤️
A czy któraś z was może orientuje się czy badania prenatalne po jednym poronieniu powinny być za darmo?
Ostatnio tak mi napisała koleżanka a mój lekarz nic na ten temat mi nie mówił.

Dzień dobry wszystkim, życzę wam miłego dnia ❤
A czy któraś z was może orientuje się czy badania prenatalne po jednym poronieniu powinny być za darmo?
Ostatnio tak mi napisała koleżanka a mój lekarz nic na ten temat mi nie mówił.
Nie dopiero po 3 jakoś tak i to musi być zbadane że przez wady było poronienie

Podobno znaczna częsc nawet fatalnych wynikow pappa po amino okazuje sie nietrafna. Twoja kolezanka robiła aminopunkcje czy powierzyla sprawe losowi? Dla mnie to nieludzkie komus sugerowac terminacje ciazy bo prawdopodobienstwo jest duze.
Żeby dokonać terminacji ciazy to potrzebne są badania z amniopunkcji i na tej podstawie można podejmować decyzję, a nie na przypuszczeniach.

Dziewczyny a myslalyscie juz nad wozkami? Mi sie bardzo podoba Cybex Priam.
Ja brałam pod uwagę priama, ale mieszkamy na wsi prima ma dość słabą amortyzację. Na mieście i okazyjnie jakieś wypady na miasto jest super, ale u nas dużo dróg polnych. Kupuję albo bugaboo fox2, albo stokke traliz.

reklama
Właśnie pisze ze znajomą z pracy to jej 3 ciąża i jest bardzo młoda bo 25 lat i ona chodzi na nfz i pytam ja czy robiła prenatalne to ona nie wie co to jest lekarz nic jej o nich nie mówił i nic takiego nie robiła nawet USG o przezierności karkowej czy kości nosowej szok
Absolutnie nie uwazam tego za szokujace.
Jezeli usg nie wykazuje nic nieprawidlowego to po co kazac robic dodatkowo badania. Z tego co ja kojarze to nawet usg prenantalne ktore jest standardowo robione u 99% kobiet, nalezy do badan dodatkowych. Bez wzkazan po co. Ja nie mialam z hanutem I nie robie teraz

Do góry