reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Dzwonili do mnie z kliniki genetycznej.
Niestety badania jak na ten wiek mam złe. Pani genetyki wypytala o wszystko. Powiedzialam ze nie decyduje się na amino.
Zostałam skierowana na echo serca płodu i mam zastanowić się czy robię testy dna nipty koszt 2000 zl . I jeśli wyjdzie faktycznie ze dziecko ma zespół downa i nie tylko czy decyduje się na rozwiązanie ciąży. Po prostu dostałam histeri. Jadę jutro do najlepszego lekarza w Warszawie na usg zeby jeszcze raz obejrzał dziecko i będziemy robić testy dna. Jak mam się cieszyć ciąża jak co chwilę cos

Jaki jest najlepszy lekarz w Warszawie?

reklama
Witam laseczki 😁
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Dziewczyny które mają nie zbyt dobre wyniki mam nadzieję że wszystko się okaże wielką pomyłką i urodzicie śliczne zdrowe dzieciaczki
Nie wiem czy jest tu ktoś jeszcze oprócz mnie ale ja nie robiłam żadnych badań prenatalnych i innych co będzie to będzie
Miłego dnia życzę 😘

Cześć wygląda na to, że będę miała kolejnego bobasa w rodzinie. Niestety nie chce mnie już leczyć mój ginekolog. Czy ktoś był może objęty (przymusowo) programem KOC w Krakowie?

Hej piszecie że jak USG jest oki to musi być dobrze a ja się zastanawiam czym np dziecko z ZD różnic by się miało od zdrowego? Tez ma głowę ręce kark i nogi z wyglądu tylko twarz jest inna ale to minimalnie po urodzeniu widać więc nie sądzę że na USG by było to widoczne wiem że nie pociesze tym co pisze ale moim zdaniem samo USG to mało tyle że mimo choroby dużo osób i tak nie usunie bo to jego dziecko. Moja najlepsza przyjaciółka na prenatalnych dowiedziała się że dziecko będzie bardzo chore zanim porobilam inne badania już czuła ruchy i kazało się to prawda nie wiem jaka dokładnie to chorobą zespół Pato czy jakoś tak że może być jak cyklop z jednym okiem itd umówiła mi że już jak czuła ruchy to nie było szans na usunięcie mówili jej że może nie donosić albo umrze przy porodzie dziewczynka przeżyła miała oboje oczu ale wszystko w środku miała chora żyła coś prawie 4 miesiące ale cały czas na sondach tlenie itd ale była w domu pod opieką hospicjum niestety zmarła ale przyjaciółka mówi że to i tak były piękne miesiące kiedy była z nimi i nigdy nie zmieniłaby decyzji.
widać np. Brak kości nosowej albo obliczając wg. Przeziernosci karkowej. Z USG widać bardzo duzo cech

to bardzo dzielne, każda ma wybór, który ustosunkuje wg. Sytuacji życiowej. Myślę, że inne podejście będzie miała mama, której jest to pierwsze dziecko lub dziecko bardzo wystarane a inaczej kobieta, która ma juz dzieci, którymi trzeba się zająć a jest np.sama.
Utrzymanie tak chorego dziecka to ogromne koszta wiem, że to brzmi źle ale takie są niestety realia. I tak jak wspomniałam na USG widać wiele cech, które wskazują na to że dziecko jest chore i lekarz widzi dużo dużo więcej więcej niż my. Dla nas to nasz dzidziuś i ładne zdjęcie a dla lekarza jest to płód z odpowiednia ilością i wielkością organów.

Witam się z rana. Życzę udanych wizyt.

Ja planuje kupić łóżeczko z opuszczanym bokiem i to będzie jak kosz lub chico (next to me). Ale na 100 kupię sobie ponton który będę używać w ciągu dnia w pokoju dziennym. Koleżanka miała i sobie bardzo chwaliła i jej mała uwielbiała w tym spać.
Też zamierzam kupić o kokon, gniazdko, ponton czy jak to tam jeszcze nazywają🙂 Po za tym mam po córce łóżeczko w którym dzidzia będzie spać w nocy.

Hej, dziś mam usg Prenatalne i ten... Test pappa. Od wczoraj się nie odzywam bo okropnie się stresuję, ponieważ mój brat z żoną mieli przygody z Pappa, ktore narobiły niepotrzebnego strachu... Tak więc na odstresowanie przerobilam truskawki na 40 sloiczkow dżemu i staram się nie czytać.
Co do ZA i autyzmu też doszukiwałam się u syna ze względu na pracę, ale tak jak któraś z Was pisała to po prostu zdrowy, wrażliwy chłopiec, który zaczął nawijać po 18 mcu życia. Trzymam kciuki za wszystkie mamusie!

reklama
Dziewczyny co do badań to nawet nie bardzo wiem co napisać straszny stres przeżywacie, ściskam mocno i trzymam kciuki aby jednak wszystko było dobrze i skończyło się tylko na stresie.

Do góry