reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Ważne żeby zainwestować, w dobre ogrzewanie, bo ja niestety nie przekonałam męża co czegoś bardziej ekologicznego. Stwierdził, że on ma las to będzie drzewo za darmoszkę i będziemy palić w piecu. No ciekawe jak ja w środku zimu z niemowlakiem będę latać do pieca dokładać. Wściekła jestem jak nie wiem co. Jak ogarniemy górę to pierwsze co ma wymienić piec.
dzięki za podpowiedź, ja się totalnie na tym nie znam, ale mój tata siedzi w branży od lat i na pewno nie pozwoli nam zginąć ;) coś mówił o ogrzewaniu gazowym, ale podobno jest problem z doprowadzeniem gazu czy jak to się tam nazywa. nie wiem dokładnie, bo przez ten mój szpital kończył projekt uzgadniając wszystko z moim mężem, więc w sumie stety niestety część rzeczy ustalili beze mnie.

reklama
Dziewczyny, zazdroszczę Wam domków. Mnie było stać tylko na mieszkanie 😂. Tzn pewnie bez problemu dostalibyśmy kredyt na dom, ale strasznie bałam się tych dodatkowych kosztów. Czasem żałuję 😭
My przeprowadziliśmy się z mieszkania na dom dwa lata temu i koszta mam takie same utrzymania. Nawet co powiem że mam mniejsze od mojej koleżanki którą płaci bardzo duże rachunki za ogrzewanie i czynsz

A ja wam zazdroszczę trochę! Wprawdzie samych remontów nie lubię, ale chciałabym mieć taki typowy pokoik dla dziecka [emoji3059] my od półtora roku mieszkamy w malutkim, ale swoim mieszkaniu, bo docelowo chcemy zbudować dom za jakieś 2-3 lata i wynajac mieszkanie. A teraz oddamy naszą mini sypialnie maluszkowi i pójdziemy do salonu [emoji85]Ja chyba przeżyje ale będę zazdrościć [emoji16]Kurde, ale stare domy i kamienice to jest taki klimat jak nie wiem co! [emoji3059][emoji7]
Przemyśl to jeszcze, maluch spokojnie może być u was w sypialni do tych 2-3lat, moim zdaniem tak jest nawet lepiej. O ile jesteś w stanie wcisnąć komodę i łóżeczko to nie przenoście się do salonu bo to bez sensu, pozbawiasz się i wygody i cennego snu. Ja z córką miałam łóżeczko w sypialni i była z nami w niej do przeprowadzki jak miała 3 lata. Potem miała swój pokój, a i tak nie chciała w nim spać i żeby nie lądowała w naszym łóżku to na jakiś czas jej łóżko było u nas w sypialni. W pełni wyprowadziła się dopiero po 5 urodzinach, pokój dziecka to składzik na ciuchy i zabawki a życie i tak się toczy w salonie ;) Maluszka też na start ulokujemy u nas w sypialni, a za parę lat pomyślę czy my tracimy sypialnię czy córką zyskuje współlokatora ;)

Przemyśl to jeszcze, maluch spokojnie może być u was w sypialni do tych 2-3lat, moim zdaniem tak jest nawet lepiej. O ile jesteś w stanie wcisnąć komodę i łóżeczko to nie przenoście się do salonu bo to bez sensu, pozbawiasz się i wygody i cennego snu. Ja z córką miałam łóżeczko w sypialni i była z nami w niej do przeprowadzki jak miała 3 lata. Potem miała swój pokój, a i tak nie chciała w nim spać i żeby nie lądowała w naszym łóżku to na jakiś czas jej łóżko było u nas w sypialni. W pełni wyprowadziła się dopiero po 5 urodzinach, pokój dziecka to składzik na ciuchy i zabawki a życie i tak się toczy w salonie ;) Maluszka też na start ulokujemy u nas w sypialni, a za parę lat pomyślę czy my tracimy sypialnię czy córką zyskuje współlokatora ;)
My teraz mieszkamy na poddaszu i mamy sypialnie i salonik z kuchnia. I w sypialni synek ma zrobiony swoj kącik, spi w swoim lozeczku, ale w zasadzie w zasiegu ręki. Teraz będziemy się przenosić na dół, tez na dwa pokoje, ale wieksze i jeden chce zrobic typowo dziecięcy, a drugi salon z rozkladanym naroznikiem dla nas. Tyle ze pierwsze miesiące/rok/ile bedzie trzeba nasze lozko będzie stalo w pokoju dzieci i tam będziemy spac. Taki plan, wydaje mi się dobry na te chwilę, zobaczymy jak wyjdzie w praniu. W kazdym razie faktycznie przez pierwsze miesiące wygodniej miec dziecko blisko siebie

Jeśli chodzi o remonty to ja dopiero co skończyłam. W zeszłym roku kupiliśmy dom i w lutym się przeprowadziliśmy. Dom nowy od dewelopera ale tez wychodziły różne dodatkowe wydatki. Niestety wszystko deweloper zrobił z najtanczych materiałów i niektóre rzeczy musieliśmy poprawić.

Hej dziewczyneczki.
Ja dopiero po całym dniu odpoczywam. Po Pracy zakupy, sprzątanie, gotowanie na jutro i tak cały czas w biegu.
Dziś spotkałam się z koleżanką i mówię jej ze jestem w ciąży i że już końcówka 13 tyg a ona coooo? Nic nie widać 😁u Was serio już tak widać ciążę?

A ja już 3 dzień migrena... Z kiedyś słyszałam że w ciąży nie ma migren. Chyba jestem jakimś ewenementem. Idę spać bo sen to jedyny ratunek😐

reklama
Do góry