reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Ja mam na 13.40
W ogóle wczoraj miałam teleporade w Luxmedzie. Pani doktor przemiła wypisała mi skierowanie na usg 😍 dostałam też receptę na 3 paczki duphaston i L4 ciążowe na miesiąc ☺️
Także wszyscy w pracy już wiedzą o ciąży 😅🙈
Poprzedni lekarz na teleporadzie w poniedziałek nie chciał mi dać skierowania. Mówił, że dopiero za 3 tyg usg 😏
Cieszę się bardzo 😍 terminy wolne były już na dziś, ale nie było fajnych lekarzy tylko tacy z gorszymi opiniami. Więc poczekam sobie cierpliwie na mojego wybranego lekarza, będę odswieżac aplikacje. A póki co mam umówiona wizytę prywatną we wtorek u innego lekarza 😁

Ja mam na 13.40
W ogóle wczoraj miałam teleporade w Luxmedzie. Pani doktor przemiła wypisała mi skierowanie na usg 😍 dostałam też receptę na 3 paczki duphaston i L4 ciążowe na miesiąc ☺
Także wszyscy w pracy już wiedzą o ciąży 😅🙈
Poprzedni lekarz na teleporadzie w poniedziałek nie chciał mi dać skierowania. Mówił, że dopiero za 3 tyg usg 😏
Cieszę się bardzo 😍 terminy wolne były już na dziś, ale nie było fajnych lekarzy tylko tacy z gorszymi opiniami. Więc poczekam sobie cierpliwie na mojego wybranego lekarza, będę odswieżac aplikacje. A póki co mam umówiona wizytę prywatną we wtorek u innego lekarza 😁
Mi wypisal znow na tydz l4 🙄🤔 w poprzedniej ciazy tez mi wypisywal na dwa tyg bo twierdzil ze jak wypisze na miesiac czy dluzej to bede miec kontrole 🤔🙄 wiec jak to jest w koncu 🤔😒 w sumie i tak do niego jezdzilam co dwa tyg na kontrole.. 🙄

A ja wczoraj wypilam sok z kiszonych ogorkow bo pomyslalam ze mi pomoze na mdlosci.. 🤦 i dostalam rozwolnienia ale nie takiego do konca 🤦i teraz mnie tylek szczypie w srodku🤦 a mam problem z hemoroidami 🤦serio mozg mi sie wylaczyl 🤷

Mi wypisal znow na tydz l4 🙄🤔 w poprzedniej ciazy tez mi wypisywal na dwa tyg bo twierdzil ze jak wypisze na miesiac czy dluzej to bede miec kontrole 🤔🙄 wiec jak to jest w koncu 🤔😒 w sumie i tak do niego jezdzilam co dwa tyg na kontrole.. 🙄
Wiesz co jak i tak jeździłaś co 2 tyg to nie ma potrzeby dłuższego L4.
A masz już ciążowe 100% płatne z kodem B czy na razie do potwierdzenia serduszka na co innego?
Ja myślę, że coś w tym może być, że lekarze dłuższych L4 się boją wypisywać. Mojej koleżance też zawsze wypisywał na 2 tygodnie i mówił, że na dłużej nie bo potem zus się czepia ..
Ja nawet nie chciałam na tyle, tylko na tydzień, dwa i w dodatku zwykłe do czasu aż będzie serduszko na 100%. Nie chciałam żeby wiedzieli w pracy tak wcześnie. Boję się, że coś może pójść nie tak 😢
No ale takie mi dała. To nie protestowałam. Bo raz, że wyższa średnia będzie pod macierzyński. A dwa, że i tak nie boję się kontroli Zusu bo cały czas siedzę w domu. No i trzeba być dobrej myśli, że na pewno dzidziuś pięknie się rozwija.

A ja wczoraj wypilam sok z kiszonych ogorkow bo pomyslalam ze mi pomoze na mdlosci.. 🤦 i dostalam rozwolnienia ale nie takiego do konca 🤦i teraz mnie tylek szczypie w srodku🤦 a mam problem z hemoroidami 🤦serio mozg mi sie wylaczyl 🤷
Ojej 🙄 biedulka. Na mdłości podobno pomaga herbata imbirowa albo migdały. Szkoda, że się teraz męczysz 😏

Wiesz co jak i tak jeździłaś co 2 tyg to nie ma potrzeby dłuższego L4.
A masz już ciążowe 100% płatne z kodem B czy na razie do potwierdzenia serduszka na co innego?
Ja myślę, że coś w tym może być, że lekarze dłuższych L4 się boją wypisywać. Mojej koleżance też zawsze wypisywał na 2 tygodnie i mówił, że na dłużej nie bo potem zus się czepia ..
Ja nawet nie chciałam na tyle, tylko na tydzień, dwa i w dodatku zwykłe do czasu aż będzie serduszko na 100%. Nie chciałam żeby wiedzieli w pracy tak wcześnie. Boję się, że coś może pójść nie tak 😢
No ale takie mi dała. To nie protestowałam. Bo raz, że wyższa średnia będzie pod macierzyński. A dwa, że i tak nie boję się kontroli Zusu bo cały czas siedzę w domu. No i trzeba być dobrej myśli, że na pewno dzidziuś pięknie się rozwija.
Mam normalne 100% z kodem B tylko ze chodzaca ;) moze faktycznie cos w tym jest :)

reklama
Mam normalne 100% z kodem B tylko ze chodzaca ;) moze faktycznie cos w tym jest :)
Ja nawet nie wiem czy mam chodzące czy leżące 🙄 A lekarz Ci mówił jakie wystawia czy sama dopytałaś ? Przy następnym dopytam bo pójdę do apteki i się będę stresować 🙄

Do góry