reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Ja dziś obiad odpuściłam miałam tylko dla siebie sałatkę a dla synka rosół , maz musi zjeść na mieście :) ale za to wieczorem beda zapiekanki z pieczarkami żółtym serem ketchupem sosem czosnkowym i duza ilością szczypiorku :) zaraz lecę do biedry , u nas pogoda jest piękna . Pełne słońce a tylko 23 st i powiewa przyjemny wiatr :) tak to można żyć !!

reklama
Niby na zdrowy rozsądek po prostej drodze bez dziur czemu nie. A z drugiej to kij wie
Nie odnotowałam ani jednego posta 100% na tak, dlatego się nie zdecyduję, bo właśnie kij wie... :)
Ja sobie odpuściłam rower mimo że jeździłam regularnie. Rok temu na prostej ścieżce rowerowej przewrócił się na mnie około 7 letni chłopiec jadący z rodziną. Ręce i kolana były mocno zdarte mimo niedużej prędkości. Teraz nie wybaczyłabym sobie gdyby coś tak losowego mi się przytrafiło. Bardzo tęsknię za moim rowerem:(
No cóż... myślę, że ten post to amen w pacierzu. Niestety trzeba będzie porzucić to minimarzenie na tegoroczne lato. Szkoda, bo też bardzo tęsknie za rowerem😟
Ach dramat z tymi ubraniami :) luźne szmatki w szafie, które rok temu były dla mnie XXL teraz są jak XS :D w sklepach przymierzam już XL a i tak w tych sieciówkach na piersiach mi się opina. Nie uważam też aby była przesadnie gruba :D więc zastanawiam się jak ktoś z natury puszystej sobie radzi w tych sklepach skierowanych najwidoczniej na figury nastolatek ( do tego na wiecznej diecie) :D

Życzę nam aby ten postęp wyrastania z ubrań w szafie nie był dramatycznie szybki :D
Mam podobnie, ale z tyłkiem i brzuchem, rzeczy które były mi duże - teraz ciasnota jak cholera albo za małe. Piersi niestety nie są takie chętne, żeby urosnąć😣😣 nawet jako tłuścioszek nie mam czym oddychać :p Co do sieciówek - myślę, że z nami wszystko w porządku, ktoś się po prostu nie zna na rozmiarówkach 😂 w takiej bershce XL jest jak M, a L jak S😃

Nie odnotowałam ani jednego posta 100% na tak, dlatego się nie zdecyduję, bo właśnie kij wie... :)

No cóż... myślę, że ten post to amen w pacierzu. Niestety trzeba będzie porzucić to minimarzenie na tegoroczne lato. Szkoda, bo też bardzo tęsknie za rowerem😟

Mam podobnie, ale z tyłkiem i brzuchem, rzeczy które były mi duże - teraz ciasnota jak cholera albo za małe. Piersi niestety nie są takie chętne, żeby urosnąć😣😣 nawet jako tłuścioszek nie mam czym oddychać :p Co do sieciówek - myślę, że z nami wszystko w porządku, ktoś się po prostu nie zna na rozmiarówkach 😂 w takiej bershce XL jest jak M, a L jak S😃
Nawet Ci zazdroszczę, że piersi Ci nie urosły. Jak byłam młodsza marudziłam na moje przeciętnej wielkości miseczki a teraz już wiem, dlaczego moja mama psioczyła na swoje zbyt duże piersi :D Tak, dokładnie - to wina rozmiarówek :D ufff i od razu tak jakoś lżej jak pójdę przymierzać kolejną XL ;) żeby moje piersi się zmieściły.

Tak mi się na te wszystkie zabobony śmiać chce, czy kalendarz chiński;) bo zawsze jest 50% szans hehe. Kuzynka np ma parkę - bliźniaki chłopca i dziewczynkę ;) i jak tu rozpatrywać wtedy te zachcianki, cerę czy kalendarz chiński 😁
Bardzo trafiony przykład 😃 Nie ma chyba (?) żadnego logicznego wytłumaczenia jak płeć dziecka wpływa na objawy. I trafić mając tylko dwie opcje nie jest trudno😁 ale ja już sama w to uwierzyłam jak mi to każdy powtarzał jak mantrę😂 po czym sprawdziłam kalendarz chiński i znowu to samo😁😁

Jeśli mialas skierowanie na prenatalne pierwsze, to na te powinnas miec tez z automatu. Jesli pierwsze prywatnie, to drugie tez, chyba ze wyszloby cos nie tak na usg czy pappa.

Niby na zdrowy rozsądek po prostej drodze bez dziur czemu nie. A z drugiej to kij wie
Ooo to by było super [emoji4]
U mnie tez wszystko dobrze, dzidzia ma 7cm (13+1), serduszko bije szybko wiec nic tylko już się cieszyć [emoji85] z racji tego ze ukochany nie mógł być ze mną, położna zrobiła mała wiadomość na zdjęciu
Ale miło z jej strony i w ogóle super, że takie świetne wieści [emoji3059][emoji7]
Ja sobie odpuściłam rower mimo że jeździłam regularnie. Rok temu na prostej ścieżce rowerowej przewrócił się na mnie około 7 letni chłopiec jadący z rodziną. Ręce i kolana były mocno zdarte mimo niedużej prędkości. Teraz nie wybaczyłabym sobie gdyby coś tak losowego mi się przytrafiło. Bardzo tęsknię za moim rowerem:(
Uhh.. Ja w tym roku liczyłam, że na motocykl jeszcze wsiądę.. Miałam się przejechać kilka razy i go sprzedać, ale ze się nie przejechałam to chyba nie sprzedam [emoji16][emoji23]
Ja już po wizycie z dzidziusiem oki ale wizyta na nfz tragedia też nie dostałam zdjęcie a lekarz po całym badaniu nie widziałam monitora powiedział dwa słowa pojedyncza żywa masakra. Ale głową dalej pęka i ciśnienie poszło w górę wzielam już na nie tabletkę ale nic nie lżej mam wrażenie że coś w głowie mi zaraz pęknie aż po drodze z bólu płakałam. Wróciłam do domu spróbuję zasnąć może sen pomoże już od 4 rano trzyma.
Masakra jakaś! Ja to swojego lekarza ciągnę za język, bo też zbyt wylewny nie jest, ale ogólnie dostrzegam w tym taka powściągliwość, szczególnie na wcześniejszym etapie [emoji4] tyłko w Twoim wypadku to jednak jakaś masakra..

A mam do was jeszcze inne pytanie z serii tysiąca moich pytań [emoji16]
Używacie listeryny do płukania ust? Pytam bo jest z alkoholem, a nie znalazłam nigdzie info, że się nie powinno [emoji2368]

reklama
A ja już jestem zapisana na sierpień [emoji14] chyba jakopiwrwsza. 25.08 12.20 usg polowkowe. To moje urodziny :) jako prezent poznam płeć (mam nadzieje) :)
Ledwo się załapałam na termin, prawie miejsc już nie było :o
Ja musiałam pytać wujka google co to te połówkowe 😂 bo na obecną chwilę nowość to dla mnie badania prenatalne do których jeszcze trochę zostało a gdzie tam te połówkowe xd

Do góry