reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Dziękuję że pytasz 😘💕 W obliczu tego co się stało to naprawdę dobrze. Chwilami mam wyrzuty sumienia... Ale wiem że nie mogę wpadać w labirynt myśli o skarbie który straciliśmy bo to tym bardziej nie pozwoli mi się podnieść. Wczoraj zawieźliśmy próbkę do badań DNA, udzielam się teraz w temacie Ciąża po poronieniu i będę myśleć nad kolejnymi badaniami żeby jak najbardziej ograniczyć ryzyko że sytuacja się powtórzy. Mam duże wsparcie w mężu i w rodzinie, nie zostaje sama. Dzisiaj mąż wrócił do pracy ale nocuje u nas moja młodsza siostra. Naprawdę oprócz ogromnego bólu, żalu i pustce w sercu wszyscy wierzymy że będzie dobrze
O tak, bardzo popularny zabobon 😁 od samego początku ciąży mam okropną cerę i paskudny trądzik, jak nigdy i słyszę od każdego, że będę mieć córkę😆 W bardzo subtelny sposób jestem informowana, że wyglądam jak paskuda :D Zobaczymy czy się sprawdza😁
Tak mi się na te wszystkie zabobony śmiać chce, czy kalendarz chiński;) bo zawsze jest 50% szans hehe. Kuzynka np ma parkę - bliźniaki chłopca i dziewczynkę ;) i jak tu rozpatrywać wtedy te zachcianki, cerę czy kalendarz chiński 😁

reklama
Ja już po wizycie z dzidziusiem oki ale wizyta na nfz tragedia też nie dostałam zdjęcie a lekarz po całym badaniu nie widziałam monitora powiedział dwa słowa pojedyncza żywa masakra. Ale głową dalej pęka i ciśnienie poszło w górę wzielam już na nie tabletkę ale nic nie lżej mam wrażenie że coś w głowie mi zaraz pęknie aż po drodze z bólu płakałam. Wróciłam do domu spróbuję zasnąć może sen pomoże już od 4 rano trzyma.
Och kochana wczoraj miałam dokładnie tak samo. Głowa dziś też mnie bardzo boli. Miałam ambitne plany a neo wstałam z łóżka. Sen pomaga ale w moim przypadku tylko na chwilę. Nie wiem już co mam robić żeby przestał o boleć:(

O ile przed badaniem nie wypiłaś 1,5l coca coli to masz cukrzycę. Wyślij prowadzącemu wyniki jak najszybciej i umawiaj się do diabetologia, niemal na 100% wymaga insuliny. Na teraz zero słodyczy i cukru w innych formach, częste, małe posiłki. Najlepiej też kupić glukometr i zacząć już prowadzić samokontrolę cukru.
No nie badania z rana wypiłam tylko łyk wody😱 u mnie ta cukrzyca widocznie rodzinna 🤦‍♀️

Ja już po wizycie z dzidziusiem oki ale wizyta na nfz tragedia też nie dostałam zdjęcie a lekarz po całym badaniu nie widziałam monitora powiedział dwa słowa pojedyncza żywa masakra. Ale głową dalej pęka i ciśnienie poszło w górę wzielam już na nie tabletkę ale nic nie lżej mam wrażenie że coś w głowie mi zaraz pęknie aż po drodze z bólu płakałam. Wróciłam do domu spróbuję zasnąć może sen pomoże już od 4 rano trzyma.
No to rzeczywiście trafił Ci się lekarz masakra 😒 i co postanowiłaś? Gdzie będziesz prowadzić ciążę? Współczuję bólu głowy mogę się tylko domyślać jak cierpisz🙁 trzymaj się jutro będzie lepiej.

Dziewczyny, a jak z informowaniem otoczenia o ciąży? Czy któraś jeszcze trzyma to w tajemnicy? Czy wszystkie Wasze dzieci już wiedzą?
Dziewczyny, a jak z informowaniem otoczenia o ciąży? Czy któraś jeszcze trzyma to w tajemnicy? Czy wszystkie Wasze dzieci już wiedzą?
Generalnie u mnie wie tylko partner. Czekam na usg i prenatalne,bo nie wiem czy wszystko będzie ok. Jeszcze nie wiemy na czym stoimy. W pracy dość ciężko mi wytrzymać,na pewno będzie szok- wróciłam w kwietniu i już się zdziwią. W sierpniu miałam iść na urlop ale to pikuś . Potem powiemy wszystkim. Wiem że starsza córka za szczęśliwa niebędzie, młodsza bardzo się ucieszy,a młody jeezcze za bardzo nie kuma. Ze strony reszty rodziny jakiś fanfar nie przewiduję...

reklama
O matko! Jakoś mi się wydawało że połówkowe to będą gdzieś za pół wieku a tu już w sierpniu?! Matulu [emoji16] to będzie Twój 22 tydz? [emoji4] Ja mam 7 dni wcześniej urodziny, więc Ty też chyba lwica co nie? [emoji16]No właśnie [emoji16] jedziemy z tym koksem!!!
Kochana to my obie lwice sierpniowe ;)

Jak widzę, że się umawiacie na połówkowe to zazdraszczam, modlę się by do pierwszych prenatalnych dotrwać

U mnie dzis na obiad placki z cukinii z sosikiem czosnkowym 🙃

Do góry