reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Ja też robię pappa. Krew będą pobierać zaraz po usg. Zdecydowałam się bo chciałam mieć pewność czy dziecko bedzie zdrowe a inne testy np. Nifty sa duzo drozsze a pappa tanszy. Finalnie okazalo sie, ze mam pappa za darmo.
Z drugiej strony podobno czesto sa wyniki blednie pozytywne

reklama
Właśnie boję się sytuacji że usg będzie ok a pappa słabo z uwagi na wiek i co ryzykować amnio? Wiem że jest też ten test za 2 tys ale on niej jest taki pewny jak amnio..

Z drugiej strony myślę sobie ze moje schizy są nieuzasadnione bo skoro do tej pory przez całe życie na te toxo nie zachorowałam nie raz jedząc niedozwolone w ciąży artykuły i nosząc jako dziecko dzikie koty na rękach to czemu miałabym zachorować teraz? Ale jakoś te obawy w głowie siedzą...
Od plasterka kiszonego ogorka z czizburgera nic sie nie stanie,idz na 2 for you :p

Zgodnie z rozporządzeniem o planowaniu rodziny (dokładnie nie pamietam jak ono się nazywa) kobieta w ciąży ma pierwszeństwo i maja obowiązek znaleźć Ci termin. Ja tak zrobiłam zadzwoniłam do swojej przychodni termin na sierpień (czyli nie tak zle) poczytałam rozporządzenia zadzwoniłam raz jeszcze termin na następny dzień. O swoje trzeba walczyć.
Dokładnie, kobiety w ciąży mają pierwszeństwo

Dziewczyny jak myślicie czy można jeść sery typu feta w ciąży? Wiem że tych pleśniowych nie można ale zastanawiam się nad fetta i mozzarella...
U nas większość serów z mleka pasteryzowanego, a te śmiało można. Po prostu sprawdź etykiety, ale feta i mozarella na bank można

reklama
Ja dzisiaj mam jakiś dzień z d.. Niby wkoncu ładna pogoda to mi się nic nie chce.. Chodzę spać koło 1:00 bo mąż pracuje do 24:00 a wstajemy już koło 8/9. Ciągle bym coś jadła tylko nie wiem co.. Normalnie jakbym się cofnęła do początków ciąży. Aż myślę czy jest wszystko ok.. Wiem ze 11+5 to żadna granica i może się wszystko stać..

Do góry