reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Pasibrzuch - no wlasnie to sa cholerne bardzo bolace baczki :wściekła/y: Wczoraj szly calutki dzien, biedny nie moze nawet w spokoju pospac, a w nocy caly czas steka przez sen :no: Az jestem w szoku ile sie w takim malutkim cialku miesci. Zwykle jak juz jest meka krzyk i histeria, to przyspieszam karmienie, bo wtedy sie odpreza i latwiej ida... boje sie tylko, ze utucze go na prosiaczka, bo on zje ile mu sie da... a nosic juz coraz ciezej :baffled:
Juz nie wiem co robic... jedyne co pomaga i pozwala mi troche odpoczac to hustanie w foteliku, bo wtedy w miare udaje mu sie spac i pozycja polsiedzaca tez troche pomaga... za to martwi mnie co na to jego kregoslup.

Co do mamy Twojej - mam nadzieje, ze pojdzie po rozum do glowy i jednak Cie przeprosi, poczekaj, niech emocje opadna.

Kaja - 1kg na tydzien to super wynik, mysle, ze jako propagatorka zdrowego trybu zycia doskonale o tym wiesz ;-) Ja bym tam byla wniebowzieta :tak: U mnie na razie stoi wszystko, bo zazeram stres :wściekła/y: Nie ma sie co spieszyc, bo jak za szybko schudniesz, to zostanie sflaczala skora, to tez pewnie wiesz :-p

Mam pytanko - u nas zawsze po kapieli jak tylko owine Michalka w recznik to obowiazkowo robi w nim siku. Ma tak ktoras?

Nie ma to jak 2 godziny pisac posta :-p (karmienie i megakupka z przebieraniem i myciem)

Maluch moj dzis laskawy - caly czas prawie spi w nosidelku z przerwami na jedzenie i przewijanie - musze go tylko co jakis czas hustac, ale to 100 razy lepsze niz noszenie :tak: Nawet z przerwami udalo mi sie poprasowac. Chyba dzisiaj brzuszek az tak nie dokucza, bo nie leca tak baczki. Az odzylam normalnie.

reklama
Mia juz wykapana i spi Nicol, oglada swoje bajki , kolacja i spanie .Ja tez juz 4 dzien cwicze 6 weidera.Pozatym M zadzwonil i che wieczorem rozmowy , ciekawe o czym znow da pare obietnic , bedziekochany pare dni i potem znow zapomkni co obiecal .Dobrze ze mam krople to sie denerwowac nie bede. Milej nocki dziewczyny.

Witam sobotnio,

Kaja - ja też 10 do przodu, rok temu ważyłam 65 kilo, a dzisiaj 74,6 :szok:, bo w ciąży przytyłam prawie 25 kg :szok::szok::szok:

Macy - jaką dietę stosujesz, proszę o szczegóły :-)

Asiax - Urodziłyśmy drugie dziecko po 13 latach, mamy wózki tej samej firmy, nasze dzieci przesypiają całe noce... i .............. czytam dzisiaj, że prawo jazdy zrobiłaś rok temu :-D:-D:-D, tak jak ja. Tylko nie mów, że Twój mąż ma na imię Sławek?:-p:-D

Roxeen- jak się czujesz, co z Twoim dziąsłem?

Ja też zaczynam ostatnio "odkrywać" markę Babydream z Rosmana, produkty są naprawdę dobrej jakości. Kupiłam szczoteczkę do butelek za 6 zł i jest tak ładna jak szczoteczka Nuka (ta kosztuje 18), poza tym polecam jednorazowe przewijaczki, przydadzą sie na letnich spacerkach i podczas wyjazdów (10 sztuk 9 zł). Kupiłam sobie dziecięcą oliwkę do ciała, ma super dozownik i opakowanie jest czyściutkie. Większość tych produktów pomyślnie przeszła OKO-test co oznacza, że są bezpieczne dla konsumenta.

Jeśli chodzi o rodzinkę, to ja również nie będę się prosić o łaskę. Padnę, ale dam sobie radę, nie chce być pod niczyją kontrolą, ani być od kogoś uzależniona, bo to dla mnie brak wolności. Poza tym nie będę się patrzyła jak ktoś robi mi wielką łaskę, bo to dla mnie upokarzające.
Teraz jest w miarę OK, boję się tylko tego jak będzie, gdy wrócę do pracy.
Choć jestem na tym formum dość nowa, to Bardzo Dziękuję za wsparcie. :tak:

Minnie probowalas kropel Sab Simplex na bolesne baczki?One sa na wzdecia,kolki itepe.U nas pomogly.Za rada lekarza podawalam malemu przez tydzien 3 razy dziennie 15 kropel i...od ponad dwoch tygodni butelka stoi nie ruszana.Tfu!Tfu! na psa urok;-)

A ja sie do kolezanek nie zaliczam?Buuuuuuu.....Sie schudlo babie i juz nie kolezanka...Ide se pochlipac...
;-)

Pasibrzuch, jak blizniaczki wygladacie! :-D

Kaja, co to za podzialy wprowadzasz? Mi do idealu tez 10 brakowalo. Teraz juz troche mniej, bo mnie wkurza to, ze jak zawodnik sumo wygladam. :-( Pol biedy ten tluszcz na tylku czy brzuchu, mi sie biodra i bary rozlazly. :angry: A na to jasny gwint nawet 40 dniowa glodowka nie podziala. :-(

Mari_anna, Aga, pytacie o diete. Nic szczegolnego. Zaczne od tego, ze nie mozna nam sie odchudzac, ale stosujac zdroworozsadkowa diete sie da zrzucic. Nie smaze, tylko gotuje na parze lub w folii w piekarniku (rybka jest smaczniejsza). Na sniadanie platki z owocami, zamiast chleba - platki wielozbozowe, zwykle, bez dodatkow, dobrze sprawdzaja sie tez owsiane. Pije sporo wody i herbat owocowych. Nie pije do posilkow, a przed posilkami - pol godziny, jesli po to z poltorej, dwie. Jem sporo warzyw - dobrze sie mrozonki sprawdzaja (fasola zielona, brokuly, kalafior - a o dziwo mloda nie ma problemow z brzuchem) i owoce, chociaz ponoc z nimi nie mozna przesadzac. Oliwka z oliwek zamiast oleju, ale nie do smazenia (!) a salatek. Nie sole, a daje ziola: tymianek, bazylia, majeranek. No i to, co najbardziej boli, staram sie nie jesc slodyczy. Tyle pisalyscie o tym AW6, wiec wzielam sie za cwiczenia. A jeszcze do tego mam swoj zgrany duet (a wlasciwie trio, bo przeciez maz to jak trzecie dziecko ;-)), a przy nich caly dzien jest co robic. To chyba tyle.

Witam szczupłe kobitki:-)
Dołączam się do klubu wyrodnych matek:-p, czasem mam dość moich dzieci:no:,
Dzisiaj korzystając z ładnej pogody robiłam porządki w kwiatkach w domu i na ogródku, zmachałam się trochę:happy2: A poza tym to w przyszłym tyg mam iść na pierwsze szczepienie i cały czas się gryzę czy szczepić:confused: Moja mama już przepytała wszystkich lekarzy którzyz nią pracują i wszyscy mówią NIE:sorry2: a ja nie wiem:cool: wpadło mi do głowy ze zaszczepie tylko na pneumokoki, a na tego kombajna 6w1 sie nie zgodze:sorry2:

Wiecie co mnie wkurza po ciąży? Nie waga, nie brzuch, bo wiadomo, że jednak ciąża robi swoje, ale to, że nie mieszczę się nawet w swoje t-shirty! Rozlazły mi się ramiona i w każdym wyglądam jak ściśnięta sardynka z deską włożoną na wysokości piersi :-( nie wiem, czy to się zmieni, ale grozi mi całkowita wymiana szafy.

reklama
Dziewczyny, martwię się o mojego synka bo bardzo mało gaworzy, prawie w ogóle. Ostanio w ogóle jest bardzo marudny i ciągle jęczy, jak się obudzi to nie poleży sam tylko od razu płacze. Z tego co się orientuję dzieci w jego wieku już dużo gaworzą i bawią się same, a mój nie...

Do góry