reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Pumpkin, przez Ciebie oplulam monitor. :-D Boski ten film z przewijaniem. Najbardziej mi sie podoba tez czlowiek w skafandrze. Podchodzi do sprawy jak do wirusa ebola.:-D:-D:-D

Morka, nie ma co cudaczyc. Waga sama zejdzie w swoim czasie. Karmisz, wiec cycki tez musza swoje wazyc.;-) Jak odrzucilas juz ziemniaki, makarany, itd, to tylko moge Ci jedno poradzic. Jest cos takiego jak dieta rozdzielna. Chodzi o to, by nie laczyc bialka z weglowodanami. Jak jesz mieso to tylko z surowka, makaron na kolacje. Moja mama bardzo dzieki temu schudla.:tak:

Dorciaa, w Twojej czcionce wiosna zawitala :-D My tez bez Pana Smoka. Bywa ciezko, ale teraz sie nie zlamie.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczynki :-D
Miałam dziś iść na spacer, a tu na złość ciągle pada. :sorry2:
Mój mały też jak nie śpi to ciągle marudny. Pewnie skoku ciąg dalszy. Niby chce cyca, ale przy cycu też płacze :sorry2: Krzyczy i nie wiadomo co jeszcze. Już sama nie wiem czego chce. Najchętniej to by był przy cycu. A już było tak dobrze...
Byłam dziś w pepco i widziałam prześliczne białe sukieneczki dla niemowlaków, które w sam raz nadają się na chrzest. A kosztowały tylko 40 zł. PEPCO Może komuś się przyda. :-)

Ja znalazłam sposób na wykorzystanie wody po kąpieli. Kąpiemy w oliatum w pokoju. Potem sobie wymoczyłam stopy. Na koniec zrobiłam peeling i zrobiłam pedicure. :-D

Ostatnia edycja:
Witam sobotnio,

Kaja - ja też 10 do przodu, rok temu ważyłam 65 kilo, a dzisiaj 74,6 :szok:, bo w ciąży przytyłam prawie 25 kg :szok::szok::szok:

Macy - jaką dietę stosujesz, proszę o szczegóły :-)

Asiax - Urodziłyśmy drugie dziecko po 13 latach, mamy wózki tej samej firmy, nasze dzieci przesypiają całe noce... i .............. czytam dzisiaj, że prawo jazdy zrobiłaś rok temu :-D:-D:-D, tak jak ja. Tylko nie mów, że Twój mąż ma na imię Sławek?:-p:-D

Roxeen- jak się czujesz, co z Twoim dziąsłem?

Ja też zaczynam ostatnio "odkrywać" markę Babydream z Rosmana, produkty są naprawdę dobrej jakości. Kupiłam szczoteczkę do butelek za 6 zł i jest tak ładna jak szczoteczka Nuka (ta kosztuje 18), poza tym polecam jednorazowe przewijaczki, przydadzą sie na letnich spacerkach i podczas wyjazdów (10 sztuk 9 zł). Kupiłam sobie dziecięcą oliwkę do ciała, ma super dozownik i opakowanie jest czyściutkie. Większość tych produktów pomyślnie przeszła OKO-test co oznacza, że są bezpieczne dla konsumenta.

Jeśli chodzi o rodzinkę, to ja również nie będę się prosić o łaskę. Padnę, ale dam sobie radę, nie chce być pod niczyją kontrolą, ani być od kogoś uzależniona, bo to dla mnie brak wolności. Poza tym nie będę się patrzyła jak ktoś robi mi wielką łaskę, bo to dla mnie upokarzające.
Teraz jest w miarę OK, boję się tylko tego jak będzie, gdy wrócę do pracy.
Choć jestem na tym formum dość nowa, to Bardzo Dziękuję za wsparcie. :tak:

Mój M ma na imię Paweł, też rok temu ważyłam 65, ale teraz 69, no i razem wracamy po macierzyńskim do pracy:-):-):-):-):-):-) Może My jakieś rozdzielone bliźniaczki jesteśmy:tak:

Pasibrzuch
, ja już dużo wcześniej zauważyłam że Emilka to cała mamusia:-):-):-)

Mój M ma na imię Paweł, też rok temu ważyłam 65, ale teraz 69, no i razem wracamy po macierzyńskim do pracy:-):-):-):-):-):-) Może My jakieś rozdzielone bliźniaczki jesteśmy:tak:

:-D:-D:-D:-D

Może, może 1975 ????

Macy - dziękuję za szczegóły diety. :-) Tylko mi silna wola z wiekiem wyparowała :wściekła/y::zawstydzona/y::-(

Ostatnia edycja:
macy.. co ty.. jaki podział... :-D ja was wszystkie równo uwielbiam... ciebie szczególnie bo mi nowa twoja teoria pasuje... to cycki tyle ważą!! :-D:-D agbar - nie chlip... tyś też uwielbiona :-)
Dorcia - coraz lepiej z tymi kolorkami ci wychodzi... już tylko kody widać ale czerwień idealna :tak: chyba też wiosennie poróbuje..
Minnie - delicje!! wow.... jak masz szamaj ale na przyszłość radzę wersję - nie kupuję to nie mam, to nie jem - u mnie tylko to się sprawdza. Jak coś kupię to już nie ma sily.. :eek:
labamba - ty się matki słuchaj, dobrze ci prawi ;-)

Oglądacie nowy serial Usta, Usta... pękam tu właśnie :-D

Labamba, jak tym 6w1 nie chcesz, to tym bardziej pneumokoki sobie odpusc. Chyba Aga pisala, ze na 7 szczepow tylko (teoretycznie chroni) a tych jest 10 razy wiecej. Poza tym w pierwszym roku zycia dziecka trzeba wpakowac az trzy dawki, jesli zrobisz to po pierwszych urodzinach, to tylko jedna dawka. Ja pneumokoki sobie na razie odpuszczam. A w przyszlym roku to sie zastanowie. Jak nie zapomne, a cos czuje, ze zapomne. :-D ;-)

Kaja, no moje cycki tyle waza. :-D A w ogole jakies brzydkie sie zrobily. Prawa piers wisi jak u murzynki, a do tego sutek wielgasny. Lewa ladna, ale przeciez one w parze powinny wystepowac, a nie jako solistki, psia kosc. :angry:

macy - u mnie dokładnie to samo, proponuję tak... dam ci moją prawą będziesz miala równe dwie jak u murzynki a ja pozostawię sobie swoją ładną lewą i ty mi dasz swoją lewą... :-D:-D:-D:-D i wszystko będzie grało.

Maksiu śpi od 19.oo, M. ma dzis wychodne na pępkowe, a ja siedzę i buszuję w necie. Byłam na niania.pl, chyba sie zarejestruję, u nas stawki od 8 zł/godz. Niektóre Panie nawet ugotują i posprzątają, żyć nie umierać, ale sobie pomarzyłam :-D:-D

reklama
:-D:-D:-D:-D

Może, może 1975 ????

Macy - dziękuję za szczegóły diety. :-) Tylko mi silna wola z wiekiem wyparowała :wściekła/y::zawstydzona/y::-(

No nie ja 1974, ale końcówka roku:-):-):-), ale z silną wolą to tak jest z wiekiem zanika.:wściekła/y:
Ja od 1,5 miesiąca nie mogę zmusić się do ćwiczeń, raz mi się przydarzyło to sobie wmówiłam ze po ciąży mam zanik mięśni i nie mogę brzuszków robić, zaczynam się zastanawiać jak ja się w pracy pokarze z takim brzuszyskiem, a obiecałam szefowi i koleżanką że w przyszłym tyg ich odwiedzę i pochwalę się Mikołajem.

Widzę że cycochy na tapecie, moje są straszne, ogromne, żyły prześwitują, bleeee, a jeszcze w tych cyckonoszach do karmienia wyglądają fatalnie, a przed ciążą tak się cieszyłam że chociaż cycki mi się w życiu udały, bo były jędrne i kształtne, po tym karmieniu, nie widzę już tego tak różowo.:-:)-:)-:)-:)-(

Do góry