Ello
Zgadlas:-) Oto moje malenstwo sprzed paru miesiecy
Jola jaki piekny!uwielbiam duze psy, dla mnei pies to pies, a nie jakis wypierdeknie obrazając wlascicieli yorkow, ale dla mnie to takie pso-koty.
ja mam goldena, ale jakbym miala wielki dom z dzialka to bym miala cos wiekszegoa tak mam 40m kw, wiec niestety te 30kg psiaka to max na co moge sobie pozwolic
Paulinaa psiak jest swietny!Pieknosci!
Witajcie dziewczyny!!!:-):-):-)
Długo nie pisałam,bo od wczoraj mam lenia,ciagle bym tylko spała.
piszecie o kilogramach-na początku ciąży ważyłam 47kg. a teraz już 60kg.wszyscy mi mówią że jak na 7mieśiąc mam mały brzuszek,ale skoro lekarz stwierdził że wszystko jest ok.i mały rośnie prawidłowo to nie powinnam sie martwic.myśle że długo po porodzie nie wcisne się w moje ulubione dzinsyale szczerze to dzięki ciąży czuję sie bardziej kobieca!
A porodu to boje sie okropnie i staram sie nie myśleć zbyt dużo o tym jaki to będzie ból.
dziewczyny wieci może czy noszenie nisko ciąży ma jakieś znaczenie przy porodzie?
POZDRAWIAM:-):-):-)
Nie mam pojecia czy to ma znaczenie, ja mam brzuszek nisko, ale co z tego jaki tak od miesiaca mam mega zgage co dzien, a po podobno jest wtedy kiedy dzidzia jest wyzej.
A jesli chodzi o wage, to zawsze jest tak ze jak ktos ma wyjściową wage małą, to wiecej przytyje w ciazy, niz ktos kto ma nadwage na starcie.
Laski ja na poród idę sama, tzn, m się wypiął chce czekać za drzwiami, znieczulenia zzo u nas w ogóle nie dają, i normalnie zaczynam się bać tego wszystkiego i mówię ginowi że się boję bo sama będę a on na to jak to sama położna będzie jak będę na dyżurze to będę do Pani zaglądał będzie dobrze hehe to ja przy ginie do dziecka: słyszałeś? celuj w czwartek albo poniedziałek kiedy pan doktor ma dyżur
zastanawiam się nad osobistą położną ale ic w tym kierunku nie robię jakoś nie jestem przekonana, a z drugiej strony byłaby przy mnie cały czas zawsze to ktoś - trochę to przykre, ze muszę opłacić obcą babę bo m się cyka, a może mama albo teściowa, sama już nie wiem, wkurzę się i zastrajkuję - rodzić sama nie będę
zamówiłam sobie cudowny już ukochany wielki worek sako już nie mogę się go doczekać normalnie z tej miłości do niego za tą ulgę dla moich pleców chyba zaciągnę go też do łóżka
hehe byłam ostatnio w aptece po apap i chciałam kupić od razu podkłady poporodowe, majtki siatkowe i te kompresy ciepło zimno na piersi ale za mną nagle stało dwóch panów w kolejce i mi jakos tak głupio było i kupiłam tylko apap, m miał ze mnie pompę
aaaa...normalnie będę się niedługo kąpać z zamkniętymi oczami, co nie wejdę do wanny to nowe rozstępy, po cholerę się smaruję tyle dobrego, że brzuch mi się jeszcze trzyma, za to uda i cycki-tragedia
Dorciaa niestety czasem smarowanie niewiele daje, jesli to genetyczne.
Ja na razienie mam rozstepow, ale mam mega celulitis.
Ile razy dziennie mam brać magnez??I jaki Wy bierzecie na ten twardniejący brzuch??
Joasia ja jak mi twardnial brzuszek to bralam magnez z wit b6, dawka zalezy od tego jaki to magnez i jaką ma dawke w tabletce. Ja bralam MagB6 2 tabl. raz lub 2 razy dziennie, ale nie co dzien.
Ja Kobitki wrocilam ze szkoly rodzeni, zakonczylam kurs i cacy