reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

ja się śmieje, gdy moja dzidzia nie kopie, że jest grzeczna jak mamusia. A jak rozrabia, to mówie - wykapany tatuś, już daje się we znaki mamusi:-D:rofl2:
Hahah u mnie tak samo - jak rozrabia to od razu mówię to męża - widzisz w ciebie się wrodziła - tak samo jak mi się jeść chce ciągle - chodze po kuchni i mówię - zupełnie jak tatuś ciągle by coś jadła :rofl2::-D

Dziś taka super pogoda, że po raz pierwszy tak mi dobrze w tym łóżeczku cały dzień, w końcu człowiek nie marzy o wyjeździe czy szwendaniu się po dworzu - kocham taka pogodę - już połowę dnia przespałam - zaraz nadrobię forum i podopisuję:cool2:Ale najpierw idę jeść...

reklama
Niestety tutaj nie ma polskich sklepow juz nie raz szukalam wiec jkbys mogla dac przepis na ten sernik z ricota.

Dormark jakas godzine jazdy z Zürichu masz rosyjki sklep w ktorym mozna kupic miedzy innymi twarog,polskie ogorki,kielbase...

Z ta godzina jazdy to moge byc niedokladna,bo juz nie pamietam za dobrze;-)ale to jakies 60km...

adresik:

Mix-Markt
Brandenburger str.2
79761 Waldshut-Tiengen

O,widzisz i jeszcze sie dowiedzialam od kolezankim ze ona robi serniki z Magerquarka z Migro( podobno w innych sklepach sa za rzadkie) tylko zostawia go do odsaczenia nawet na cala noc:-)

Dormark zobacz ile mozliwosci:-)

Ostatnia edycja:
Napisał nadineczka
Andzia 76 niby tak jeżeli normy dobrze znalazłam i są faktycznie do140, po 50g glukozy miałam 168, a wtedy norma była do 120!!!!! to było przegięcie

Witajcie ciężaróweczki.
Ja w nawiązaniu do krzywej cukrowej bo dzisiaj sama robiłam. I norma, jak wynika z badania, jest do 140 po 50g. Ja mam 141 więc się nie przejmuję.Udało mi się podwyższyć hemoglobinę i hematokryt i erytrocyty. Za to dla odmiany limfocyty spadły mi aż do 18,5% gdzie norma jest 35-55 i neutrocyty poszły w górę 72,5% przy normie 40-60. I jak się naczytałam o tego przyczynach to aż mi ciarki przeszły:szok::-(Ale mam nadzieję, że to wpływ ciąży taki jest. Wizytę u lekarza mam w czwartek i mam nadzieję, że jednak wszystko jest w porządku.

Roxeen bardzo fajny zakup - a czy w nim jeden bok się odpina (tak by maleństwo mogło wyjść)? Tak mi się wydaje ale nie mam pewności

Dzisiaj byłam u swojej ginki i jest źle i co raz gorzej -jak nie urok to przemarsz wojsk rosyjskich - mimo że łykam żelazo to jego poziom znowu spadł, jem witaminy i nic to nie daje teraz znów pojawił się białkomocz i muszę zrobić dobowy zbiór moczu ale chyba nie będzie dobrze - grozi mi gestoza (białkomocz) który jest zagrożeniem dla mnie i dla dziecka.... w sumie nigdy nie dramatyzowałam ale to mnie trochę smuci i niepokoi.... najpewniej po kilku dniach będę miała wyniki....

Roxeen bardzo fajny zakup - a czy w nim jeden bok się odpina (tak by maleństwo mogło wyjść)? Tak mi się wydaje ale nie mam pewności

Dzisiaj byłam u swojej ginki i jest źle i co raz gorzej -jak nie urok to przemarsz wojsk rosyjskich - mimo że łykam żelazo to jego poziom znowu spadł, jem witaminy i nic to nie daje teraz znów pojawił się białkomocz i muszę zrobić dobowy zbiór moczu ale chyba nie będzie dobrze - grozi mi gestoza (białkomocz) który jest zagrożeniem dla mnie i dla dziecka.... w sumie nigdy nie dramatyzowałam ale to mnie trochę smuci i niepokoi.... najpewniej po kilku dniach będę miała wyniki....

Ja miałam straszny problem z niedoborem żelaza i wyniki leciały cały czas w dół. Żelazo przepisane przez lekarza nie pomagało. Przeczytałam gdzieś, że sok z buraków jest bardzo doby i udało się po trzech tygodniach wszystko wróciło do normy. Polecam gotowy sok z buraków z jabłkiem takich jednodniowych do kupienia w prawie każdym sklepie.

Buraki toleruje tylko w barszczu ale jak trzeba, jeśli to ma polepszyć moje wyniki to spróbuję...... anemia mnie nie martwi miałam ją przed pierwszą ciążą, podczas pierwszej ciąży, po i teraz - to jest dla mnie akceptowalne, wiem że powinno być lepiej ale nie jest tragicznie dziecko zawsze "weźmie" co potrzebuje. Martwi mnie ten białkomocz.... mam nadzieję że szybko się otrząsnę i z biadolenia przejdę do działania.

Faktem jest, że buraki nie są smaczne. Ale z sokiem jabłkowym dają radę;-) zresztą co się nie robi dla zdrowia swojego i maleństwa. Na moczu to się niestety nie znam.
Ja się za to bardzo martwię coraz bardziej o te strasznie niskie limfocyty i wysokie neutrocyty. Nie mogę nic znaleźć jak to unormować, tylko same przyczyny typu: nowotwory, ciężkie zakażenia wirusowe, zawały, choroby metaboliczne. I zaczynam się bać. Bry...:frown:

reklama
A ja juz po swoim slubie, ktory odbyl sie w weckend :} Bylo fantastycznie i wyjatkowo, czyli tak jak powinno
smile.gif
Na ceremonie przyszlo mnostwo ludzi, to naprawde wzruszajace. Potem mielismy male przyjecie, ktore trwalo do 22.00. Nawet troche potanczylam, czulam sie doskonale. Balam sie, ze nei dam rady wystac podczas zyczen, ale chyba adrenalinka zrobila swoje i nic zlego sie ze mna nie dzialo. Teraz jestem juz wypoczeta, niunia bryka, zadnych niepokojacych dolegliwosci, ktore pojawily sie jakis czas temu, juz nie mam. I oby tak dalej..

To pozdrawiam - juz zaobraczkowana
a045.gif
Serdeczne gratulacje dla Nowożeńców:-):-):-)

Czesc dziewczyny ja rowniez jestem stycznowka 2010 termian mam na 14 styczen :D
Witamy:-)

Do góry