reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Andzia 76 niby tak jeżeli normy dobrze znalazłam i są faktycznie do140, po 50g glukozy miałam 168, a wtedy norma była do 120!!!!! :tak:

Są na pewno do 140!! W moich wynikach jest napisane, że norma po 75 g po 2 h wynosi 140! Nie masz dużo za dużo, więc nie jest źle! Nie martw się, głowa do góry! Lekarz powie co masz robić! Dzidzi nic nie będzie!! :tak: Na pewno nie będzie :tak:

A nóżka moja spuchła :( i boli :(

*dwa-skarby* witaj!!

Dużo nas - styczniowych mamusiek, no nie??:-):-D

Ta moja dzidzia dziś od 6 rano nie śpi! Cały czas się wierci! Już 9 godzin!!:szok: Jak mnie tak puka, to jej odpukuję (gdzieś wyczytałam, że tak się można bawić z nienarodzonymi dziećmi, że to ćwiczy ich umysł i równowagę) i przed chwilą, to tak mi odpukał, że aż zabolało!! Dosłownie mnie walnął! Aż mi koszulka podskoczyła :-D Mały rozbójnik mi tam rośnie :-) Oby nie bił jak będzie już na świecie :tak:

Witam stycznióweczki :-)
Ja się poddałam i też właśnie kończę kawusię ... mam nadzieję, że ta jedna dziennie nie wypłuka mi za dużo magnezu.
Ale pogoda tak masakryczna, że inaczej się nie dało ... a moje ciśnienie i tak rzadko przekracza 90/40, nawet po 5 kawach ciężko mi dobić do książkowych norm.
Szefowa mi zawsze w tym pomagała :-), ale z dwojga złego wolę być cały dzień senna :-DMiłego dzionka życzę wszystkim :-):-):-)

Jol nie jestes sama z tym cisnieniem, ja mam zwykle ok90/50 a maksymalnie 100/60 -tak mialam wczoraj u gin.Pewnie gdybym usiadla i nie miala mierzonego z marszu to nadal byloby w okolicach 90/50.Ale ja kawy juz nie pijam od co najmniej roku:)

Golanda, mam ten sam problem co Ty.. przynajmniej tak mi sie zdaje..
lekarz na usg powiedziala, ze to moze byc od ulozenia dziecka, gdy np glowka ulozona jest w kierunku do miednicy. Lekarka sprzedala mi patent, ze w takich momentach warto sprobowac zrobic przysiad, posiedziec tak chwilke i wyprostowac sie (to nalezy powtorzyc 3-4 razy) i dzidzia powinna zmienic pozycje, bo nie lubi takich cwiczen ;-) u mnie dziala :tak: polecam :tak:

Edith jak milo ze nie tylko ja cierpie z tego powodu, przykro mi co prawda ze tez musisz to przechodzic, bo to do milych nie nalezy, ale zawsze razniej.
Sprobuje Twojego sposobu, oby pomoglo, najgorzej jest jak sie siedzi, albo chodzi po schodach, bol promieniuje na boki i do nogi. Masakra!

Cześć Dziewczyny!
Też słyszałam o przysiadach przy bólach kręgosłupa :-) Więc chyba warto spróbować :tak:
W wątku kulinarnym zamieściłam przepis na przepyszną roladę serową;-) Także zajrzyjcie tam i ... Smacznego :tak::-D

Emilcia musze wpasc na watek kulinarny po Twoj przepis:)

A ja juz po swoim slubie, ktory odbyl sie w weckend :} Bylo fantastycznie i wyjatkowo, czyli tak jak powinno
smile.gif
Na ceremonie przyszlo mnostwo ludzi, to naprawde wzruszajace. Potem mielismy male przyjecie, ktore trwalo do 22.00. Nawet troche potanczylam, czulam sie doskonale. Balam sie, ze nei dam rady wystac podczas zyczen, ale chyba adrenalinka zrobila swoje i nic zlego sie ze mna nie dzialo. Teraz jestem juz wypoczeta, niunia bryka, zadnych niepokojacych dolegliwosci, ktore pojawily sie jakis czas temu, juz nie mam. I oby tak dalej..
a045.gif

Sylwkasz gratulacje z okazji slubu!!!! Najlepszego dla Nowozenców!!!!

Hej dziewczyny :-)
Witam Was w ten deszcowy dzień...
Wiecie co nie chciałam smutno zaczynac dzisiejszego posta ... ale smutno go skończe :-(
Eh czytałam i nadrabiałam forum z wczorajszego dnia zeby zając się czymś innym :-(Wczoraj o 12 moja ciocia znalazła swojego męza w domu martwego ... odebral sobie życie :-(Jestem zdruzgotana bo to był brat mojej mamy - moj najwspanialszy wujek - najważniejszy facet w calej mojej rodzinie - nie mam taty i dziadków...
A najgorsze jest to ze o godzinie 18 bylismy umowieni na kawusie ,,, nie zdąrzyłam :-(Byłam z nim tak blisko i uwierzcie że nawet przez myśl nikomu z nas nie przeszło że problemy które miał - bo miał - aż tak go przytłocza i popchną do takiej desperacji ...
przeryczałam całą noc ... teraz wyglądam jak Zombie i nie mam juz łez ...

Roxeen wspolczuje, nie znajduje nawet słów pocieszenia, bo w takich chwilach ciezko cokolwiek powiedziec. Sama czegos takiego nie przezywalam, ale to musi byc straszne:( Mam nadzieje ze sie trzymasz! A wojek na pewno mial powazne powody, zeby sie targnac na wlasne zycie, mysle ze do tego trzeba byc tez bardzo odwaznym. Ja bym chyba nie mogla.

Czesc dziewczyny ja rowniez jestem stycznowka 2010 termian mam na 14 styczen :D
Andzia Ja rowniez wczoraj ogladalam kawalek tego programu ;-)Dzieki za przyjecie mnie do grona :-)
mam do was pytanko czy ktoras z was na wizycie dowiedziala sie ze dziecko ma dlugie nozki

Dwa-skarby witamy w gronie!
Mi lekarz powiedzial ze dziewunia ma dlugie nogi, ale za to krutkie raczki:)hihi
Wiec sie smielismy z mezem ze ma nogi po nim (ma prawie 2m wzrostu), a raczki po mnie, bo ja tylko 168 i rece nie jakies dlugie bardzo:)hihi

reklama
ja się śmieje, gdy moja dzidzia nie kopie, że jest grzeczna jak mamusia. A jak rozrabia, to mówie - wykapany tatuś, już daje się we znaki mamusi:-D:rofl2:

Do góry