reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Nadineczka: nie martw się tą cukrzycą, nie jest tak źle, ja sie od piątku zdrowymi rzeczami katuje i jeszcze żyję ;-). Do słodyczy nie ciągnie, bo wiem, że to dla Maluszka. A jak mam na cos niezdrowego ochote to sobie wyobrażam, jak ta paskudna glukoza przenika do Maluszka i on musi sobie z nia radzic zamiast mnie i od razu przechodzi. Swoja droga ciekawe jaki mi wynik wyjdzie po dwóch tygodniach zdrowego odzywiania. W nastepna sobote czeka mnie glukoza 75g.

Karoli4 i dormark: to wy tam nie macie gdzies polskich sklepow? Ja nigdy nie miałam problemu w Rzymie, żeby biały ser znaleźć... Kosztował zwykle 3 razy wiecej niz w Polsce, ale jak się ma strrrraaaszną ochotę, to nic na to nie poradzisz -musisz kupić i już :) . Często też w niedziele pod polskimi kosciołami sprzedają specjały z samochodów.
A jak nie było polskiego białego sera to mam przepis na pyszny sernik z ricotty -to nawet w Zurychu sprzedają :)

A propos dolegliwości to od paru dni czuję się jakby mi ktoś bez rozgrzewki kazał szpagaty robić -mam obolałe scięgna pachwinowe i ciężko mi przez to wstać i czuje je przy przekręcaniu sie w nocy. Potem, jak już sie rozchodzą to jest ok. Dziwna sprawa... ale mam nadzieję, że to nic strasznego...

reklama
sylwkasz - wielkie gratulacje! ;-)
roxeen - współczuję, przykra historia :-(jak bardzo mozna być zdesperowanym aby zrobić takie coś, straszne :-(

Dziewczyny kilka stron do tylu podawałam lek homeopatyczny na opryszczkę, mnie pomógł w dwa dni. Widzę, że wiele z was pisze o tym nie wiem, moze nie uznajecie takich granulek - ja tak i pomogły nam wiele, wiele razy.

Nadal leje u nas, spać się tylko chce nic więcej - Karoli piszesz, że seksualno-barowa pogoda :-) ale z barowego menu to najwyżej herbatka a do sexu coś ochoty brak - więc nuda nadal ... ;-)

Nadineczka: nie martw się tą cukrzycą, nie jest tak źle, ja sie od piątku zdrowymi rzeczami katuje i jeszcze żyję ;-). Do słodyczy nie ciągnie, bo wiem, że to dla Maluszka. A jak mam na cos niezdrowego ochote to sobie wyobrażam, jak ta paskudna glukoza przenika do Maluszka i on musi sobie z nia radzic zamiast mnie i od razu przechodzi. Swoja droga ciekawe jaki mi wynik wyjdzie po dwóch tygodniach zdrowego odzywiania. W nastepna sobote czeka mnie glukoza 75g.

Karoli4 i dormark: to wy tam nie macie gdzies polskich sklepow? Ja nigdy nie miałam problemu w Rzymie, żeby biały ser znaleźć... Kosztował zwykle 3 razy wiecej niz w Polsce, ale jak się ma strrrraaaszną ochotę, to nic na to nie poradzisz -musisz kupić i już :) . Często też w niedziele pod polskimi kosciołami sprzedają specjały z samochodów.
A jak nie było polskiego białego sera to mam przepis na pyszny sernik z ricotty -to nawet w Zurychu sprzedają :)

A propos dolegliwości to od paru dni czuję się jakby mi ktoś bez rozgrzewki kazał szpagaty robić -mam obolałe scięgna pachwinowe i ciężko mi przez to wstać i czuje je przy przekręcaniu sie w nocy. Potem, jak już sie rozchodzą to jest ok. Dziwna sprawa... ale mam nadzieję, że to nic strasznego...

Niestety tutaj nie ma polskich sklepow juz nie raz szukalam wiec jkbys mogla dac przepis na ten sernik z ricota.

A ja juz po swoim slubie, ktory odbyl sie w weckend :} Bylo fantastycznie i wyjatkowo, czyli tak jak powinno
smile.gif
Na ceremonie przyszlo mnostwo ludzi, to naprawde wzruszajace. Potem mielismy male przyjecie, ktore trwalo do 22.00. Nawet troche potanczylam, czulam sie doskonale. Balam sie, ze nei dam rady wystac podczas zyczen, ale chyba adrenalinka zrobila swoje i nic zlego sie ze mna nie dzialo. Teraz jestem juz wypoczeta, niunia bryka, zadnych niepokojacych dolegliwosci, ktore pojawily sie jakis czas temu, juz nie mam. I oby tak dalej..

To pozdrawiam - juz zaobraczkowana
a045.gif

GRATULACJE DLA UWIĄZANEJ HI HI :-D
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, PROSIMY O RELACJĘ ZDJĘCIOWĄ :tak:

Wiecie co nie chciałam smutno zaczynac dzisiejszego posta ... ale smutno go skończe :-(
Eh czytałam i nadrabiałam forum z wczorajszego dnia zeby zając się czymś innym :-(

Wczoraj o 12 moja ciocia znalazła swojego męza w domu martwego ... odebral sobie życie :-(
Jestem zdruzgotana bo to był brat mojej mamy - moj najwspanialszy wujek - najważniejszy facet w calej mojej rodzinie - nie mam taty i dziadków...

A najgorsze jest to ze o godzinie 18 bylismy umowieni na kawusie ,,, nie zdąrzyłam :-(

Byłam z nim tak blisko i uwierzcie że nawet przez myśl nikomu z nas nie przeszło że problemy które miał - bo miał - aż tak go przytłocza i popchną do takiej desperacji ...

przeryczałam całą noc ... teraz wyglądam jak Zombie i nie mam juz łez ...

Ja to przeżyłam jakieś dwa lata temu, prawie to samo, brat mamy, najlepszy wujek pod słońcem, taki luuuuzak, powiesił się, bo ciotka znalazła sobie innego :-( wiem co czujesz, ale już powiedziałam, że jak go znajdę to zabiję, bo tak nie można robić po prostu uciekł :-(

A ja właśnie się przewróciłam :-( Ten mój palant tak umył podłogę, że powódź mam w domu i jak szłam siusiu, to się poślizgnęłam i upadłam... Mam rozbite kolano i kostkę obolałą:-(
Mam nadzieję, że dzidzi nic nie jest...
Kopie, więc mam nadzieję, że jest w porządku...
Ale i tak siedzę i płaczę:-(
Chciałabym już jutro, bo ten dzisiejszy dzień do bani jest :-(

myślę, że nic jej nie jest jeszcze teraz kopie upadłego ;-) a przed chłopem to bym trochę podkoloryzowała ... ała oj jak boli tu i tam :blink:

a ja mam wynik przed sobą jedyne pocieszenie to to, że na czczo mam ok tzn 87mg/dl, a po 75g glukozy po 2h 157 a norma chyba 140 z tego co wyczytałam w necie (jak któraś coś wie o normie to pisać mi tu zaraz;-)).

Niestety tutaj nie ma polskich sklepow juz nie raz szukalam wiec jkbys mogla dac przepis na ten sernik z ricota.

Nie chciało mi się przpisywac z książki, ale znalazłam na szczęście ten przepis na necie (nawet zdjęcie to samo).
Sernik z ricotty - Repka.pl

Likier pomarańczowy możesz pominąć -nigdy nie dodawałam, a zamiast biszkoptów uzywam herbatników. Smacznego

reklama
Andzia 76 niby tak jeżeli normy dobrze znalazłam i są faktycznie do140, po 50g glukozy miałam 168, a wtedy norma była do 120!!!!! to było przegięcie

a co to jest ten ser r ... coś tam:tak:

Do góry