A jeśli chodzi o gadanie innych osób na tamat tego jak wyglądam, to zauważyłam że o tym że przytyłam bądz źle wyglądam to gadają tylko ciotki,które mają sama za dużo kilogramów bądz bardzo "uprzejme" koleżanki. Jedna to mnie fajnie podsumowała: napewno bedziesz miała dziewczynke bo dziewczynki urodę zabierają a ty tak nieładnie wyglądasz na twarzy
Staram sie nieprzejmowac takimi opiniami ale jednak gdzieś w sedruszku zostają
Jak bym coś takiego usłyszała, od koleżanki to nie wiem co bym jej zrobiła...
Ale powiem Tobie na pocieszenie, że ja na twarzy też nie wyglądam za dobrze... gorzej niż w okresie dojrzewania.
Wy też czujecie się inaczej w ciąży? Mnie nie przeszkadza nawet to, że mam większy cellulit na udach, albo że tu albo tam więcej. Czuję się jakaś taka pełnowartościowa sama w sobie :-)
Ja też tak mam. Ale bym powiedziała, że to jest spowodowane tym, że poraz pierwszy w życiu nie przejmujemy się aż tak naszym wyglądem.
ps. w życiu jeszcze takiego cellulitu to nie miałam na udach i pupie
W niedziele byliśmy z mężem na spacerze. Godzinę pochodziliśmy sobie spokojnie po leśnych drużkach. Wróciliśmy do domku i wieczorem zaczął mnie trochę brzuszek pobolewać w dole. W poniedziałek też mnie troszkę pobolewało. Pomyślałam że, 18 tydzień to może znowu się rozciąga macica. Bo nie był to jakiś skurcz. No ale wczoraj (we wtorek) byłam na szkole rodzenia to podeszłam do tej naszej położnej i powiedziałam jej co mnie boli. A ona powiedziała, że lepiej bym się zgłosiła na izbę przyjęć, aby lekarz mnie zbadał. Bo to może być objaw skrócania się szyjki macicy. Lekarz był bardzo miły i stwierdził, że mogłam się od razu w poniedziałek zgłosić.
No i po zajęciach poszłam. Lekarz mnie zbadał, szyjka w porządku (długa). USG mi zrobił, z maleństwem wszystko ok. No i dostałam No-spe podwójna dawkę do mięśniową (do tej pory mnie boli pupa).
No i musiałam leżeć w szpitalu godzinę, by sprawdzić czy przyjedzie. Jak by nie przeszło to by mnie zostawił w szpitalu.
Przeszło i wróciłam do domku i teraz leżę. Z długich spacerów niestety muszę zrezygnować
Jeszcze pielęgniarka chciała mi zrobić KTG, ale jestem dopiero w 18 tygodniu i jeszcze za wcześnie. Ale było przez chwile widać na ekranie puls dziecka i było 146-150. No i jeszcze lekarz kazał brać asparagin 3x2 i no-spe 3x1. Tej no-spy to bym najchętniej nie brała, ale jak kazał..
Na szkole rodzenia mówili, że po 20 tygodniu powinno się sprawdzać na każdej wizycie u ginekologa puls dziecka. Że jest to bardzo ważne.