reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Pasibrzuch - soja jest super źródłem białka roślinnego, ale nie rzucaj się tylko na nią. I proponuję w jak najmniej przetowroznej wersji, kup po prostu soje w naturalnym kształcie. Jest to do kupienia - jak fasola czy groch. Namoczi gotuj - możesz z tego super puree zrobić, sałatkę, pasztecik, pastę - naprawdę polecam. Natomiast w wersji kotletowej to tam za wiele białka nie ma. Mleka sojowe to kwestia smaku - ja nie trawie ale mój syn latami pił bo krowiego nie może. Wspomniane tofu już lepiej smakuje i mozna dodawać zamiast fety do sałatek lub w ogole do chlebka i tam masz białka dużo.
Ale fasola, kasza gryczana (polecam niepaloną - pyszna) ryż (ale nieoczyszczony, naturalny nie śnieżno biały), oezechy. Szukaj różnych żródeł. :-)

agbar - zazdroszczę ;-) ja jestem na etapie planowania, jeszcze nie mogę wybrać nawet koloru ścian. Przygotowanie pokoiku planuje na jesień, mebelki oglądam i oglądam... narazie nie mogę sie napatrzeć a żeby zdecydować to nie wiem jak to zrobię :-) Pochwal się co kupilaś jak wrócisz

reklama
cześć mamuśki :tak:
jejku agbar77 udanych zakupów!! ale super!! daj znać jak zamówicie :tak::tak:i potem koniecznie zdjęcia pokaż!

Pysia510 - ja ok 4kg.. ale też nie widać za bardzo.. wszystko poszło w brzuch i cycki :-D:-D

ja soi chyba nigdy nie jadłam.. może spróbuję razem z wami? ;-)

Zmykam bo męzus zabiera komputerek do pracy i znów odcieta od swiata bedę - brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, chyba pomyśle o komputerku dla siebie bo nawet na BB nie mam jak posiedzieć:wściekła/y:

DZIEKUJĘ ZA ODPOWIEDZ:happy2::happy2::happy2:

Dzien dobry Kobitki:-)
My dzisiaj wczesnie wstaliśmy:szok: Zaraz szykuje się na wizytę do szpitala, a potem jakies zakupy bo w lodowce przeciąg:-p.
Do potem
Witam wieczorkiem a właściwie nocką;-) - korzystam z chwilowego dostępu do kompa także nawet nie staram się nadrobić zaległości, melduje że żyjemy po połówkowym, Oliwka ma się dobrze zdrowa silna baba, 450g waży i rośnie tak że zrobił nam się termin na 31 grudnia, ale mam nadzieje że te prognozy się nie potwierdzą i poczeka do stycznia.
Wrzucę film z badania w odpowiednie miejsce i biegnę spać:tak:
Mam nadzieję, że jutro znajomy informatyk znajdzie chwilę i mi mojego kompa wyleczy, bo czuję się jak bez prawej ręki;-)
Dobrej nocki i miłego dzionka:-)
Gratuluję zdrowej Oliwki:-)

Pytam bo ja jestem niska i wszyscy mówią,że jestem strasznie gruba:zawstydzona/y:

A po co Ty sie wszystkimi przejmujesz??Olej ich..grunt zebys Ty i malenstwo miala sie dobrze,usmiech na twarz i pamietaj:
KAZDA ,KAZDA ciezarna jest piekna!!!!:-)

agbar - zazdroszczę ;-) ja jestem na etapie planowania, jeszcze nie mogę wybrać nawet koloru ścian. Przygotowanie pokoiku planuje na jesień, mebelki oglądam i oglądam... narazie nie mogę sie napatrzeć a żeby zdecydować to nie wiem jak to zrobię :-) Pochwal się co kupilaś jak wrócisz
Pochwale sie jak dostarcza chyba ze znajde w necie zdjecia.A z kolorem scian,ogolnie z wystrojem czekalismy az sie zdecydujemy na meble...Zamawiamy juz teraz bo czas oczekiwania to nawet 12 tygodni w najgorszym przypadku.

cześć mamuśki :tak:
jejku agbar77 udanych zakupów!! ale super!! daj znać jak zamówicie :tak::tak:i potem koniecznie zdjęcia pokaż!

Pokaze,pokaze;-)

Zmykam bo męzus zabiera komputerek do pracy i znów odcieta od swiata bedę - brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, chyba pomyśle o komputerku dla siebie bo nawet na BB nie mam jak posiedzieć:wściekła/y:

DZIEKUJĘ ZA ODPOWIEDZ:happy2::happy2::happy2:

I wlasnie dlatego kupilismy niedawno drugiego laptopa..W koncu koniec problemow z dostepem do netu.A ile zabawy hihi,jak czasem leze w sypialni a on jest gdzies blizej kuchni,i chce mi sie pic albo jesc to pisze mezowi na gadu prosbe o dostawe:-)

Witam wszystkei styczniówki :-)
Właśnie zalogowałam sięna forum. Jestem w 21 tygodniu ciąży. Mam temin na 4 stycznia :-) Będziemy mieli synka, Sebastianka :-D

A po co Ty sie wszystkimi przejmujesz??Olej ich..grunt zebys Ty i malenstwo miala sie dobrze,usmiech na twarz i pamietaj:
KAZDA ,KAZDA ciezarna jest piekna!!!!:-)

Dokładnie! Ja już tez mam dość, kiedy wszyscy po kolei pytają, czy bliźniaki będą, bo brzuch duży. No i moja sąsiadka - co ją widzę, to muszę słuchać, jak to ja przytyłam i napuchłam. A ja czuję się tak dobrze i atrakcyjnie i kropka! Choć dodatkowe kilogramy dają się już we znaki ;-)

Megi, witam i gratuluję synka :-) u nas zdecydowana przewaga chłopaków :-D

Witam wszystkei styczniówki :-)
Właśnie zalogowałam sięna forum. Jestem w 21 tygodniu ciąży. Mam temin na 4 stycznia :-) Będziemy mieli synka, Sebastianka :-D

witaj:-)

Dokładnie! Ja już tez mam dość, kiedy wszyscy po kolei pytają, czy bliźniaki będą, bo brzuch duży. No i moja sąsiadka - co ją widzę, to muszę słuchać, jak to ja przytyłam i napuchłam. A ja czuję się tak dobrze i atrakcyjnie i kropka! Choć dodatkowe kilogramy dają się już we znaki ;-)

Prawidlowa postawa:-)a sasiadka niech na siebie patrzy...Boze ,jak ja nie trawie ludzi,ktorzy oceniaja wyglad innych...A czesto gesto sami naladowani kompleksami po uszy i chyba dlatego tak lubia mowic o innych....

reklama
Witam serdecznie wszystkie dziewczynki :) Dawno nic nie pisałam ale codziennie czytam wszystkie posty :) Juz mój mąż mąż się śmieje że pół dnia spędzam na BB. Jakos tak wolę czytać niz pisać, ale może teraz to zmienię, już jestem na zwolnieniu i nie mam zamiaru wracać do pracy.
Co do tycia to też mam około 8 kg do przodu, ale też tego nie widzę... A, mierzyłam się, wokół pępka mam 94 cm
1 września idę na USG połówkowe i mam nadzieję, że wkońcu dowiem się kto mieszka w moim brzuszku, pozdrawiam

Do góry