Pasibrzuch
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 10 Lipiec 2009
- Postów
- 2 197
Pasibrzuch - soja jest super źródłem białka roślinnego, ale nie rzucaj się tylko na nią. I proponuję w jak najmniej przetowroznej wersji, kup po prostu soje w naturalnym kształcie. Jest to do kupienia - jak fasola czy groch. Namoczi gotuj - możesz z tego super puree zrobić, sałatkę, pasztecik, pastę - naprawdę polecam. Natomiast w wersji kotletowej to tam za wiele białka nie ma. Mleka sojowe to kwestia smaku - ja nie trawie ale mój syn latami pił bo krowiego nie może. Wspomniane tofu już lepiej smakuje i mozna dodawać zamiast fety do sałatek lub w ogole do chlebka i tam masz białka dużo.
Ale fasola, kasza gryczana (polecam niepaloną - pyszna) ryż (ale nieoczyszczony, naturalny nie śnieżno biały), oezechy. Szukaj różnych żródeł. :-)
Kaja, dzięki za informacje :-)jak pisałam - w kwestii soi wiedzy mam 0 ;-)musze koniecznie spróbować, poszukam jeszcze przepisów na dania z soi.