reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Pasibrzuch - soja jest super źródłem białka roślinnego, ale nie rzucaj się tylko na nią. I proponuję w jak najmniej przetowroznej wersji, kup po prostu soje w naturalnym kształcie. Jest to do kupienia - jak fasola czy groch. Namoczi gotuj - możesz z tego super puree zrobić, sałatkę, pasztecik, pastę - naprawdę polecam. Natomiast w wersji kotletowej to tam za wiele białka nie ma. Mleka sojowe to kwestia smaku - ja nie trawie ale mój syn latami pił bo krowiego nie może. Wspomniane tofu już lepiej smakuje i mozna dodawać zamiast fety do sałatek lub w ogole do chlebka i tam masz białka dużo.
Ale fasola, kasza gryczana (polecam niepaloną - pyszna) ryż (ale nieoczyszczony, naturalny nie śnieżno biały), oezechy. Szukaj różnych żródeł. :-)

Kaja, dzięki za informacje :-)jak pisałam - w kwestii soi wiedzy mam 0 ;-)musze koniecznie spróbować, poszukam jeszcze przepisów na dania z soi.

reklama
wszystkiego to nie przekaże, ale takie ciekawe i ważne informacje to będę się starać. Teraz pani pokazywała jak wygląda poród na fantomie. Jak dla mnie to i tak wyglądało strasznie, bo ja nie mogę oglądać takich programów medycznych, bo mi się słabo robi. Generalnie omawiała poród i co się dzieje z dzieckiem zaraz po porodzie.

Ja chyba się wybiorę do szkoły rodzenia :confused:

Kubiaczka mezowi trzeba bylo kazac patrzec....Ty w czasie porodu bedziesz zajeta ;-) nie bedziesz go ogladac wiec i slabo Ci nie bedzie...:-)

Ja widzialam dziesiatki porodow na zywo i przy kazdym lezke wzruszenia uronilam:zawstydzona/y:Choc zdarzaly sie i tragedie,gdzie przez kilka dni nie moglam dojsc do siebie....

Ostatnia edycja:
kubiaczka my dzięki tobie nie musimy do szkoły rodzenia chodzić.. bo ty przychodzisz i nam grzecznie relacje zdajesz o czym się dowiedziałaś :-) dobrze że z dzidzią wszystko ok ;-) ja nie chodze na takie spacery,bo szybko się męczę.. ech. kondycja już nie ta :zawstydzona/y:

Kubiaczka, uważaj na siebie!

Paula, ja też sapię teraz strasznie, nawet jak mam tylko jedną ulicę do przejścia :-D

Ja widzialam dziesiatki porodow na zywo i przy kazdym lezke wzruszenia uronilam:zawstydzona/y:Choc zdarzaly sie i tragedie,gdzie przez kilka dni nie moglam dojsc do siebie....

No i tak zrobiłam... Pod pretekstem poszłam do toalety :-D Od razu mi się lepiej zrobiło jak przestałam na to patrzeć i słuchać. :-D
Wiem jedno jak lekarzem zostać bym nie mogła, pewnie bym mdlała razem z pacjentem :-D:-D:-D

No i tak zrobiłam... Pod pretekstem poszłam do toalety :-D Od razu mi się lepiej zrobiło jak przestałam na to patrzeć i słuchać. :-D
Wiem jedno jak lekarzem zostać bym nie mogła, pewnie bym mdlała razem z pacjentem :-D:-D:-D

Kurde szybka jestes...chcialam edytowac post bo byka zrobilam:zawstydzona/y:a ty juz odpisalas;-)

Ha! A ilu panow mdlejacych napodnosilam sie z podlogi :-DA najczesciej byli to Ci najbardziej mocni w gebie;-)

WITAM:-)

ANULKA AGATKA super wieści z wizyt:-)

Witam wszystkei styczniówki :-)
Właśnie zalogowałam sięna forum. Jestem w 21 tygodniu ciąży. Mam temin na 4 stycznia :-) Będziemy mieli synka, Sebastianka :-D

witam i GRATULACJE:-)

Wy też czujecie się inaczej w ciąży? Mnie nie przeszkadza nawet to, że mam większy cellulit na udach, albo że tu albo tam więcej. Czuję się jakaś taka pełnowartościowa sama w sobie :-)

ja się nieprzejmuje moim wygladem:-)ciesze się jak brzuszek robi się coraz większy itp.:-)

Ja także zmierzyłam się ale też na sznureczku i linijką(bo teściu ma super metrówke ale nie wiem gdzie ja ma a go teraz nie ma w domu co później się zmierze metrówką i powiem dokładnie)a narazie z tego sposobu to na wysokości pępka mam 95.5 cm:-)wiem ze to też dużo z dzidziusia bo ja tak z przed ciąży nie miałam dużego brzusia;-)

Witam Was:-) Kurcze ale to forum uzaleznia! Pierwsze co robie jak wlaczam komputer od razu wchodze poczytac i to samo w kazdej wolnej chwili..Teraz np zamiast prace mgr pisac to ja juz na forum:tak: Strasznie mnie dzisiaj glowa boli. Jakies dziwne cisnienie. Kawe wypilam i nie pomogla o dziwo..I wlasnie piszac do Was poczulam jakis wyrazniejszy ruch malucha (tego z prawej), zapukal do mnie:-Don jakis mocno rozbrykany, na usg przewraca sie o 360 stopni a drugi spokojny:-) Chociaz jeden niech bedzie grzeczny:tak: Zadzwonilam przed chwila do lekarza i zarejestrowalam sie na usg polowkowe na 7 wrzesnia.I znowu czekanie!
Miłego dzionka zycze mamusie:-)

Tak wogóle przez to że moja macica już jest tak u góry to czuje jak zaczyna mi co nieco uciskać i gorzej się oddycha:baffled:już nie mówie żeby gdzies dalej iść bo sapie hehe:-pach a do obniżenia brzuszka jeszcze niezły kawalek czasu:sorry2:

reklama
Kubiaczka mezowi trzeba bylo kazac patrzec....Ty w czasie porodu bedziesz zajeta ;-) nie bedziesz go ogladac wiec i slabo Ci nie bedzie...:-)

A gdzies ty sie tych porodów tak naoglądała?
Tak wogóle to witam z kawką:tak:
ZAgatka super wiesci:tak:
Witam w naszym gronie nową mamusie
Pasibrzuch powodzenia z probowaniem soi:tak:
Kubiaczka dobrze ,ze wszystko ok :-)i zdawaj relacje z tej szkoły rodzenia:tak:
U mnie dzis chłodniej:tak:chyba zastrajkuje i nie zrobie obiadu:-Dchyba ,ze macie pomysł na cos szybkiego i pysznego:confused:

Do góry