reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Pasibrzuch a lekarz nie przepisał ci żelaza?podobno te zwykłe nie jest zbyt przyswajalne, ja mam takie z kwasem foliowym o spowolnionym uwalnianiu czy coś takiego, jutro zrobię morfologię to w pt będę wiedzieć czy te tony żelazstwa coś pomogły:tak:
w takim razie chyba bierzemy to samo.. :-) takie ładne,różowe pastylki? A nazwa chyba hmm... Terdyferon? Coś takiego.

Wy też czujecie się inaczej w ciąży? Mnie nie przeszkadza nawet to, że mam większy cellulit na udach, albo że tu albo tam więcej. Czuję się jakaś taka pełnowartościowa sama w sobie :-)
ja sie czuje doskonale,ale jeszcze nie mam odwagi,żeby paradować w obcisłych koszulkach po mieście tak,zeby wszyscy widzieli że jestem w ciąży. Narazie jeszcze sie z tym nie obnosze i zarzucam luźne tuniczki. Ale jeśli chodzi o moje samopoczucie to ależ i owszem- jest jakoś tak inaczej:-) nawet w łóżku już się wszelkich kompleksów pozbyłam. Mam prawo mieć troche więcej cm w udach,czy bioderkach a cellulit czy rozstępy- normalka w ciąży:-) więc mój D w koncu cieszy sie zapalonym światlem w sypialni :-D

reklama
A jeśli chodzi o gadanie innych osób na tamat tego jak wyglądam, to zauważyłam że o tym że przytyłam bądz źle wyglądam to gadają tylko ciotki,które mają sama za dużo kilogramów bądz bardzo "uprzejme" koleżanki. Jedna to mnie fajnie podsumowała: napewno bedziesz miała dziewczynke bo dziewczynki urodę zabierają a ty tak nieładnie wyglądasz na twarzy :)
Staram sie nieprzejmowac takimi opiniami ale jednak gdzieś w sedruszku zostają :(
Jak bym coś takiego usłyszała, od koleżanki to nie wiem co bym jej zrobiła...
Ale powiem Tobie na pocieszenie, że ja na twarzy też nie wyglądam za dobrze... gorzej niż w okresie dojrzewania. :baffled:

Wy też czujecie się inaczej w ciąży? Mnie nie przeszkadza nawet to, że mam większy cellulit na udach, albo że tu albo tam więcej. Czuję się jakaś taka pełnowartościowa sama w sobie :-)
Ja też tak mam. Ale bym powiedziała, że to jest spowodowane tym, że poraz pierwszy w życiu nie przejmujemy się aż tak naszym wyglądem.
ps. w życiu jeszcze takiego cellulitu to nie miałam na udach i pupie :zawstydzona/y:

W niedziele byliśmy z mężem na spacerze. Godzinę pochodziliśmy sobie spokojnie po leśnych drużkach. Wróciliśmy do domku i wieczorem zaczął mnie trochę brzuszek pobolewać w dole. W poniedziałek też mnie troszkę pobolewało. Pomyślałam że, 18 tydzień to może znowu się rozciąga macica. Bo nie był to jakiś skurcz. No ale wczoraj (we wtorek) byłam na szkole rodzenia to podeszłam do tej naszej położnej i powiedziałam jej co mnie boli. A ona powiedziała, że lepiej bym się zgłosiła na izbę przyjęć, aby lekarz mnie zbadał. Bo to może być objaw skrócania się szyjki macicy. Lekarz był bardzo miły i stwierdził, że mogłam się od razu w poniedziałek zgłosić.
No i po zajęciach poszłam. Lekarz mnie zbadał, szyjka w porządku (długa). USG mi zrobił, z maleństwem wszystko ok. No i dostałam No-spe podwójna dawkę do mięśniową (do tej pory mnie boli pupa).
No i musiałam leżeć w szpitalu godzinę, by sprawdzić czy przyjedzie. Jak by nie przeszło to by mnie zostawił w szpitalu.
Przeszło i wróciłam do domku i teraz leżę. Z długich spacerów niestety muszę zrezygnować :baffled:
Jeszcze pielęgniarka chciała mi zrobić KTG, ale jestem dopiero w 18 tygodniu i jeszcze za wcześnie. Ale było przez chwile widać na ekranie puls dziecka i było 146-150. No i jeszcze lekarz kazał brać asparagin 3x2 i no-spe 3x1. Tej no-spy to bym najchętniej nie brała, ale jak kazał..

Na szkole rodzenia mówili, że po 20 tygodniu powinno się sprawdzać na każdej wizycie u ginekologa puls dziecka. Że jest to bardzo ważne.

Ostatnia edycja:
W niedziele byliśmy z mężem na spacerze. Godzinę pochodziliśmy sobie spokojnie po leśnych drużkach. Wróciliśmy do domku i wieczorem zaczął mnie trochę brzuszek pobolewać w dole. W poniedziałek też mnie troszkę pobolewało. Pomyślałam że, 18 tydzień to może znowu się rozciąga macica. Bo nie był to jakiś skurcz. No ale wczoraj (we wtorek) byłam na szkole rodzenia to podeszłam do tej naszej położnej i powiedziałam jej co mnie boli. A ona powiedziała, że lepiej bym się zgłosiła na izbę przyjęć, aby lekarz mnie zbadał. Bo to może być objaw skrócania się szyjki macicy. Lekarz był bardzo miły i stwierdził, że mogłam się od razu w poniedziałek zgłosić.
No i po zajęciach poszłam. Lekarz mnie zbadał, szyjka w porządku (długa). USG mi zrobił, z maleństwem wszystko ok. No i dostałam No-spe podwójna dawkę do mięśniową (do tej pory mnie boli pupa).
No i musiałam leżeć w szpitalu godzinę, by sprawdzić czy przyjedzie. Jak by nie przeszło to by mnie zostawił w szpitalu.
Przeszło i wróciłam do domku i teraz leżę. Z długich spacerów niestety muszę zrezygnować :baffled:
Jeszcze pielęgniarka chciała mi zrobić KTG, ale jestem dopiero w 18 tygodniu i jeszcze za wcześnie. Ale było przez chwile widać na ekranie puls dziecka i było 146-150. No i jeszcze lekarz kazał brać asparagin 3x2 i no-spe 3x1. Tej no-spy to bym najchętniej nie brała, ale jak kazał..

Na szkole rodzenia mówili, że po 20 tygodniu powinno się sprawdzać na każdej wizycie u ginekologa puls dziecka. Że jest to bardzo ważne.[/QUOTE]

Ale przeżycie... Dobrze, że wszytko dobrze. Ale dlałaś mi do myślenia, bo mnie też bardzo często boli brzuch po długich spacerach:-( No-spa jest dobra, bo rozlużnia mięśnie i dzięki temu nie powoduje skurczów...lepiej bierz ją.
A co do pulsku, to prawda, że po 2o tyg sprawdz lekarz na każdj wizycie :-)

Ostatnia edycja:
Witam i ja melduję się z kawką przy stole porannym :-)
Poleciałam się zmierzyć jak poczytałam co piszecie :-D 90 na wysokości pępka ale niżej już 10 cm więcej :szok::szok:
Tak mam co prawda brzuszek widać, że coraz bardziej pod górę podchodzi ale narazie większośc się skupia na dole - fakt tam przed ciążą już coś skupione było :szok::-D
Pasibrzuch - a co te kotlety mają uczynić? :-D

Ja na poziomie pępka mam 101 cm ;-)

Witam
Dziewczynki ja napisałam na wysokości pępka, bo to moje najgrubsze miejsce i myślałam że wszystkie tak mają, nawet gin powiedział że mam strasznie rozciągnięty, może mierzcie się poprostu w najgrubszym miejscu.

Witam wszystkei styczniówki :-)
Właśnie zalogowałam sięna forum. Jestem w 21 tygodniu ciąży. Mam temin na 4 stycznia :-) Będziemy mieli synka, Sebastianka :-D

Witam nową styczniówkę i GRATULACJE:-)

Dokładnie! Ja już tez mam dość, kiedy wszyscy po kolei pytają, czy bliźniaki będą, bo brzuch duży. No i moja sąsiadka - co ją widzę, to muszę słuchać, jak to ja przytyłam i napuchłam. A ja czuję się tak dobrze i atrakcyjnie i kropka! Choć dodatkowe kilogramy dają się już we znaki ;-)

Megi, witam i gratuluję synka :-) u nas zdecydowana przewaga chłopaków :-D

U mnie też brzuchal duży choć przytyłam 2 kg, co niektórzy w pracy też mówią że może druga dzidzia się ukryła i jej nie zauważyliśmy,tym bardziej że moja koleżanka z działu ma termin na początek lutego i nie ma brzucha, ale inni szczególnie faceci mówią że każdego dnia wyglądam coraz ładniej i mi też się tak wydaje, więc olewam pozostałych.

Ja też tak mam, przed ciążą nie chciałam założyć obcisłej bluzki bo twierdziłam że troszkę mam za dużo, a teraz chodzę w obcisłych i jestem dumna jak paw i wydaje mi się że wyglądam lepiej niż w tunikach.

Witam
Ja też tak mam, przed ciążą nie chciałam założyć obcisłej bluzki bo twierdziłam że troszkę mam za dużo, a teraz chodzę w obcisłych i jestem dumna jak paw i wydaje mi się że wyglądam lepiej niż w tunikach.

ja mam podobnie, przed ciążą zawsze sie martwiłam że na brzuszku mam o fałdke za dużo :) A teraz bez problemu moge założyć obcisłą bluzke i żadnych fełdek ie widać :)

Tez z duma obnosze brzuszek;-)Tak dlugo na niego czekalam ze teraz mam ochote krzyczec ze go mam jakby kto nie zauwazyl:-D

kubiaczka my dzięki tobie nie musimy do szkoły rodzenia chodzić.. bo ty przychodzisz i nam grzecznie relacje zdajesz o czym się dowiedziałaś :-) dobrze że z dzidzią wszystko ok ;-) ja nie chodze na takie spacery,bo szybko się męczę.. ech. kondycja już nie ta :zawstydzona/y:

wszystkiego to nie przekaże, ale takie ciekawe i ważne informacje to będę się starać. Teraz pani pokazywała jak wygląda poród na fantomie. Jak dla mnie to i tak wyglądało strasznie, bo ja nie mogę oglądać takich programów medycznych, bo mi się słabo robi. Generalnie omawiała poród i co się dzieje z dzieckiem zaraz po porodzie.

reklama
Witam:-D

Kobietko to Ty niesamowita jesteś!!! Ja to czuję, że coraz większego lenia mam...najlepiej nic bym nie robiła:oo:

Hm...ja nie wiem, gdzie podziałam tą miarkę do mierzenia, ale może ją znajdę to zobaczę ile mam w pasie.

Kurde, jestem zawalona nauką, potrwa to do 7 września:baffled: nie wiem jak ja to zrobię z takim leniem:baffled:

Pozdrawiam!!!

Witaj w klubie. Lenia mam niesamowitego, brak koncentracji nagminny i kupe nuki. Checi zero:szok: Tyle,ze u mnie te meczarnie potrwaja gdzies od polowy wrzesnia do polowy pazdziernika ehh, bo musze cala sesje letnia zdac plus potem obrana tej mojej niejszczesnej pracy licencjackiej,ktora czeka juz 3 miesiace :-(

Ja mam jeść soję ze względu na obniżony poziom białka. Pewnie też zrobię je w panierce. I w końcu dowiedziałam się, gdzie u mnie jest sklep rybny, więc żegnajcie mrożonki! :-D

Kaja, mój M mówił, że są jakieś napoje sojowe (ja to w ogóle ignorowałam do tej pory półkę z soją, ale widać może niepotrzebnie), dam znać jak spróbuję :-) a mam wg pani doktor jeść właśnie soję i więcej ryb. Więc pewnie przejdę teraz całą półkę sojową ;-)

Pasibrzuch mleczko sojowe sie m.in. klania. Bardzo dobre:-)

Witam wszystkei styczniówki :-)
Właśnie zalogowałam sięna forum. Jestem w 21 tygodniu ciąży. Mam temin na 4 stycznia :-) Będziemy mieli synka, Sebastianka :-D

Witaj:-)

Po prostu słodkie...:baffled: mogłaś odpowiedzieć że ja to niedługo urodzę i urodę odzyskam a tobie nic nie pomoże

A tak w ogóle to dzień dobry.

Super risposta:-)
Najgorsze jest to, ze z reguly najlepsze odpowiedzi przychodza do glowy pozniej jak czlowiek sobie przemysli sytuacje. Przynajmniej mi rzadko zdaza sie zareagowac rownie uszczyplwie na czyjes docinki wobec mojej osoby. Pozniej dopiero mowie sobie, ooo moglam tak odpowiedziec albo inaczej , ale jest juz za pozno

Do góry