reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam dziewczyny:-)
Też uwielbiam sery plesniowe ale cóż... od kilku dni nie mogę znieść zapachu kawy a przed ciazą bylam wielką kawoszką i nie mogę znieść zapachu perfum:szok:zaczęłam na szczęście jesć znowu mięsko więc na obadek wątróbka:-Dmoże w międzyczasie upiekę jakiś placek z malinami. Pozdrawiam:-)
P.S. Też już bym chciała poczuc ruchy Fasolki albo Fasolinka ale jeszcze chyba muszę poczekać. W przyszly piątek wizyta u gina i kolejne USG:-Djuż nie mogę się doczekać:-D

hola hola babki, z tego co wiem to nie wolno!!! wątróbki:szok: po pierwsze dlatego,że ma za dużo wit A i można przegiąć, a po drugie to przecież to jest "filtr" tego co jedzą kurczaki te pędzone kurczaki, które rosną "w miesiąc" i tam zostaje i się wchłania cały syf:crazy: ja uwielbiam wątróbkę, ale odmówiłam całkowicie sobie:tak:

chcialam przywitac wszystkie "styczniowki" i dolaczyc do grona, jestem w dziesiatym tygodniu ciazy blizniaczej i jezeli wszystko pojdzie dobrze w styczniu bede mogla usciskac moje babaski:-)

gratulacje podwójne i dla męża też za "dwururkę":-D
a jak u Was z bliźniakami w rodzinie?

Ja własnie pomidorówke zrobiłam-pyszna wyszła mniam.Chce ktos?zapraszam:happy2:

tak ja ja ja ja ja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
czytałam teraz w necie o pasach ciążowych, noszonych np po to żeby ukryć niedopinające się spodnie, itp. co o tym sądzicie, czy któraś z was taki pas nosiła? Czy jest to wygodne w noszeniu i nie spada?
Dla mnie te pasy są do niczego, bo akurat moje spodnie po rozpięciu zsuwały się przy każdym pochyleniu czy siadaniu i w ogóle przy chodzeniu.... Najlepsze są spodnie ciążowe, bo w nich ten pas jest doszyty i wszystko się trzyma.

Zamówiłam sobie kilka ciuszków z firmy HappyMum i w poniedziałek ma kurier przynieść, czekam niecierpliwie. Oczywiście wszystko najpierw w sklepie przymierzyłam, ale np. ta sama spódnica w sklepie 140 pln a na stronce tej firmy 79. Niezła różnica.

Ehh skasowałam niepotrzebnie wiadomość... pisałam Wam, że byłam u lekarza, z maluchem wszystko ok, machał łapkami i serduszko pięknie biło, takie usg kontrolne na szybko... Muszę brać Kaprogest w zastrzykach, a tego leku nigdzie dostać nie można, brak w hurtowniach...
Poza tym czuję się dziś kiepsko, głowa ,mnie boli i w ogóle jestem słaba...

Dla mnie te pasy są do niczego, bo akurat moje spodnie po rozpięciu zsuwały się przy każdym pochyleniu czy siadaniu i w ogóle przy chodzeniu.... Najlepsze są spodnie ciążowe, bo w nich ten pas jest doszyty i wszystko się trzyma.

Zamówiłam sobie kilka ciuszków z firmy HappyMum i w poniedziałek ma kurier przynieść, czekam niecierpliwie. Oczywiście wszystko najpierw w sklepie przymierzyłam, ale np. ta sama spódnica w sklepie 140 pln a na stronce tej firmy 79. Niezła różnica.

wiadomo, spodnie ciążowe są najlepsze, już takie mam:-) ale myślałam ze z tym pasem to ponosze przez jakiś czas ciuszki z przed ciąży, bo aż żal patrzeć jak leżą w szafie

Witajcie dziewczyny:)
rzadko do Was zaglądam,ale postaram się to nadrobić,
ja mam termin pod koniec stycznia(29),tak naprawdę to mogę i w lutym urodzić:confused:
W poniedzialek mam usg przezierności karku mojego maleństwa i bardzo się denerwuję.mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze.

ja mam usg 22 lipca i podzielam twoje zdenerwowanie, moja kolezanka miala takie badanie wczoraj i wszystko bylo w porzadku, u nas na pewno tez tak bedzie:yes:

hola hola babki, z tego co wiem to nie wolno!!! wątróbki:szok: po pierwsze dlatego,że ma za dużo wit A i można przegiąć, a po drugie to przecież to jest "filtr" tego co jedzą kurczaki te pędzone kurczaki, które rosną "w miesiąc" i tam zostaje i się wchłania cały syf:crazy: ja uwielbiam wątróbkę, ale odmówiłam całkowicie sobie:tak:

gratulacje podwójne i dla męża też za "dwururkę":-D
a jak u Was z bliźniakami w rodzinie?

moja kuzynka pare lat temu urodzila blizniaki i to wszystko, na poczatku z mezem bylismy w szoku po jakims czasie przyzwyczailismy sie do tej mysli i teraz jestesmy bardzo szczesliwi, jezeli bedzie parka to bedzie to moja pierwsza i ostatnia ciaza (tak mi sie wydaje)

Stronkę sprawdziłam. Ładne rzeczy mają w tym HappyMum. Ja ostatnio zrobiłam zakupy w H&M i byłam zdziwiona, ile mają rzeczy dla kobiet w ciąży. Najbardziej polubiłam spódnicę dżinsową, jest taka wygodna:tak: A we wrześniu jeszcze pojadę po dżinsy, bo takie materiałowe i bojówki mam jeszcze z poprzedniej ciąży.

ja jakoś nie dam rady myśleć o ciążowych ubraniach. na szczęście nie mieszczę się DOPIERO w 2 pary spodni, reszta jest ok :-D no i odłożyłam już kilka obcisłych bluzek na "za rok" ;-) trzeba sie wybrac na jakies zakupy i tez chyba wybiore h&m.
za to mam obsesje na punkcie ciuszków.. zaczęło się od kilku rzeczy,a już mam wielką reklamówe tego wszystkiego :-) i zrobiłam sobie liste rzeczy, które musze kupic dla maleństwa. Ależ tego jest.. chyba zaczne stopniowo po sklepach biegać i się zaopatrywać,żeby nie zbrankrutować w styczniu;-)

A w poniedziałek jadę z moim D nad jeziora na tydzień :-) Mamy rocznice we wtorek,mam nadzieje,ze nie zapomniał,bo ja już przygotowałam album ze zdjęciami z całego roku- tak mi się udał,że aż sama z siebie dumna jestem :-) i sama nie wiem czy mu coś jeszcze dokupować w prezencie

ja na razie mieszcze sie we wszystkie swoje ubrania, przed ciaza schudlam cztery kilo teraz zaczynam nadrabiac bardzo szybko, w sierpniu wyjezdzam z mezusiem na urlop (caly miesiac) i tak sie zastanawiam czy moje ciuchy beda nadal pasowaly czy lepiej bedzie jezeli tez zaopatrze sie w ciuszki ciazowe

reklama
Witajcie Dziewczyny :) Bardzo sie ciese ze znalazlam to forum :) Jestem tak jak wy stycznioweczka z terminem 12 stycznia :))
Pozdrawiam i zycze Wam wspanialego weekendu :)
eiktpc0zru0tc8tg.png

Do góry